• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Natte honden stinken

20-11-2014 21:15

Natte honden stinken

Wie kent dat niet een natte hond… STINKT Bah!

Een dag stoeien in het water of nat verregend thuis komen. De meeste honden zijn dol op water. Alleen wordt dit vaak verpest door de stank afkomstig van een natte hond. Waarom stinken natte honden?

Oorzaak stinkende hond

Sommigen hondenrassen, voornamelijk de lopende honden hebben meer olie in hun vacht. Deze olie wordt ook wel talg genoemd. Talg verzamelt zich op de haarschacht en de follikels om de huid van de hond te beschermen tegen uitdroging.Als de hond nat wordt vormend de talg en het water samen een bacterie die een onaangename geur veroorzaken. Droog de hond goed, daarmee voorkom je de geur.

Voorkomen

Er is een manier om de stank van uw geliefde viervoeter te voorkomen; drogen. Afdrogen alleen is niet genoeg. Een honden handdoek komt niet helemaal tot op de huid. Zelfs honden met een korte vacht hebben meer nodig. De warmte en kracht van een föhn (LetOp niet heet) komt ook bij de huid van de hond. Dit is een begin van het aanpakken van de stank.

Hond wassen

De meeste dierenartsen raden aan om de hond om de paar weken te wassen. Te vaak uw hond wassen is niet goed. Was uw hond met een goede hondenshampoo en spoel uw hond goed schoon. Daarna goed drogen.

Handige tip

Ongeacht hoevaak u uw hond wast, een hondengeur blijft altijd in de leefomgeving aanwezig. Een natuurlijke goede honden deodorant is witte azijn. Niet alleen is witte azijn een krachtig ontsmettingsmiddel, het is ook volledig natuurlijk en veilig in het gebruik. Gebruik 2 delen water op een deel azijn in een sprayflakon om de meubels te spuiten.

Soda is een ander natuurlijk middel dat u veilig kunt gebruiken. Het is een goedkope tapijtverfrisser. Stofzuig en stop de soda. Laat het 10 minuten zitten en stofzuig het tapijt weer. Een schone en frisse vloerbedekking zonder de geur van natte hond. Op bv plekken waar de hond graag ligt kan herhalen noodzakelijk zijn.

Beperken

Het is mogelijk om de hondengeur te beperken zelfs te elimineren. Met een beetje inspanning en geduld kan uw woonkamer weer fris ruiken zonder hondengeur. Naast het goed afdrogen van uw hond is een regenjas die voorkomt dat uw hond nat regent ook een prima oplossing. Een droge hond heeft minder hondengeur. Een regenjas zal niet geheel werken maar alles bij elkaar wordt het leven met een hond een stuk aangenamer voor uw neus.

Labels:

Geplaatst in Honden problemen door

Jessica Kikkert