• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Cofix

Vachtverzorging voor Hond, kat en Paard - Cofix

Cofix vachtverzorging

Cofix heeft een borstel ontwikkeld voor op de stofzuiger. Er zijn vijf verschillende soorten borstels elk geschikt  voor de diverse soorten vacht. Cofix borstels zijn geschikt voor honden en paarden. Om de keuze makkelijker te maken hebben we een pakket gemaakt per vachtsoort. Bekijk hier de Cofix borstels

 

Sorteer
Per pagina:
9 artikel(en)


Cofix vachtverzorging

Cofix vachtverzorging verzorgt op een bijzondere manier de vacht van uw huisdier. De Cofix borstels zijn geschikt voor uw hond, kat en paard. Cofix heeft 5 type borstels voor diverse soorten vachten. Door de combinatie van borstel met stofzuiger heeft u geen rondslingerende haren meer.

Kenmerken borstels

Cofix borstels hebben de volgende kenmerken

 • Cofix dierbenodigdheden
 • Borstels voor alle soorten vacht
 • Geschikt voor hond, paard en kat
 • 5 soorten borstels
 •  Vachtverzorging combinatie borstel met stofzuiger
 • Voor optimale verzorging en schoon maken van de vacht
 • Verwijderd makkelijk vuil, huidschilvers, losse haren, ongedierte en parasieten
 • Losse haren, vuil ed verdwijnen in de stofzuiger

Hondenborstel houdt de vacht schoon

Deze borstel houdt de vacht van uw huisdier schoon. De borstel wordt gebruikt in combinatie met een stofzuiger. Zo houdt u op een verantwoorde, makkelijke en diervriendelijke manier de vacht van uw huisdier schoon. Vuil, huidschilvers, losse haren, ongedierte en parasieten worden verwijdert en verdwijnen in de stofzuiger. Teken die nog los in de vacht bewegen worden met deze borstel in combinatie met de stofzuiger verwijderd. Ideaal te gebruiken na een wandelling in de natuur.

Vacht zonder losse haren

Vooral in de rui periode slingeren veel losse haren in huis. Deze hondenborstels verwijderd de losse haren uit de vacht. Daarnaast verwijderd de borstel in combinatie met de stofzuiger meer vuil uit de vacht dan gewoon borstelen of kammen.

Dierenartsen

Deze borstels zijn ontwikkeld in samenwerking met duitse dierenartsen. Het product wordt van harte aanbevolen. De borstels zijn ook geschikt voor honden met een droge huid. Bij het regelmatig gebruiken van de cofix hondenborstel wordt een doffe vacht weer gezond en glanzend.

Droge huid en doffe vacht

Honden met een droge huid en doffe vacht hebben veel baat bij de Cofix hondenborstel. Bij regelmatig gebruik wordt de doffe vacht weer gezond en glanzend.

Diverse borstels hond, paard of kat

Voor een optimale vachtverzorging heeft Cofix 5 verschillende borstels ontwikkeld. De borstels gaan uit van het soort vacht. De grote van de hond en het ras maakt niet uit. Met de juiste hondenborstel, afgestemd op de vacht is een goede behandeling gegarandeerd. Cofix kunt u gebruiken als hondenborstel of paardenborstel

Type Borstels

Er zijn 5 type borstels. Elk ontwikkeld voor specifieke eigenschappen van een vacht.

 • A - half lange vacht
 • B - korte, ruwharige vacht - Ook voor paarden
 • C - korte, zachte vacht - Ook voor katten en geschoren paarden
 • D - Lange vacht
 • E - Lange dikke vacht
Cofix onderscheidt grofweg 3 combinaties.

Lange vacht/dikke ondervacht

Een lange vacht met een dikke ondervacht vraagt veel verzorging. Door de dikke ondervacht blijven er  veel losse haren vast zitten in de dikke ondervacht. Door het borstelen met de Cofix Type E borstel borstelt u ook de ondervacht en worden loszittende haren opgezogen. Type C borstel is de zachte rode borstel voor kop, poten en buik van de hond. Dit type kunt u gebruiken bij oa de schapendoes of New Foundlander en Groenendaler.

Half lange vacht

Honden met een half lange vacht hebben vaak een combinatie. Het hoofd, de buik en poten hebben vaak een kortere zachte vacht. De Cofix borstel type A verzorgt de halflange haren, terwijl u als aanvulling de borstel type C gebruikt voor oa hoofd, buik en poten van de hond.

Ruw harige vacht

De Cofix combi kit type B/C is een combinatie voor ruwharige honden. De zachte rode type c cofix borstel is een aanvulling voor de gevoelige delen van de hond bijvoorbeeld het hoofd, de buik en poten Type B is voor oa de Duitse Jacht terrier, Mechelaar, Border terrier en teckel.

Bekijk ook onze overige merken dierbenodigdheden

Aanbevolen Cofix borstels

Voor een gezonde vacht is zalmolie of schapenvet ook een smakelijke aanvulling op het hondenvoer.

Dit merk heeft hondenartikelen voor alle hondenrassen.

De Cofix borstel is een makkelijke en praktische manier om de vacht van uw hond mooi glanzend te houden. Cofix borstels zijn er voor honden, paarden en katten.