• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hondenkleding

Hondenkleding voor kleine en grote honden

Praktische hondenkleding voor alle rassen

Praktische hondenkleding voor elke hond. Niet elke hond heeft genoeg aan zijn eigen vacht. De leukste beschermende hondenjassen, regenjasjes, winterjassen en hondentruien om uw hond te beschermen tegen regen en koud. Ontdek de beschermende hondenkleding voor alle honden.

Sorteer
Per pagina:
1-32 of 44


Functioneel en beschermend hondenkleding

Hondenkleding is er in heel vele soorten. Vaak voor kleine honden. PeJediertotaal heeft een uitgebreid assortiment functionele hondenkleding om uw hond te beschermen tegen regen, wind en koud. Voor klein maar ook grote honden. Topmerken hondenbenodigdheden van Doggy Dolly, Doxtasy, Scruffs en Ruffwear. Ontdek de beschermende honden accessoires in onze online dierenwinkel.

Gebruik de beschermende honden kleding bij het uitlaten van uw hond of na een inspannende agility run. Maar ook tijdens een koude nacht in een onverwarmde ruimte. Denk aan een camper oid. Een vacht beschermt uw hond tegen kou en regen. Maar een natte vacht is te vergelijken met een nat geregend t-shirt in de zomer. Het is toch koud. Er zijn diverse soorten van bescherming. Van regenjas tot warme hondentrui.

Kenmerken

De kleding voor honden hebben de volgende kenmerken

  • Diverse uitvoeringen als hondentrui, hondenjassen en meer
  • Verschillende pasvormen met ruime verstelmogelijkheiden
  • Voor alle hondenrassen, groot en klein
  • Van diverse merken
  • Hondenartikelen van uitstekende kwaliteit met een goede afwerking

Honden kleding voor grote honden

Ook voor grote honden is er een ruime collectie van verschillende materialen hondenkleding. Vooral bij grote honden gaat het niet om aankleding van de hond maar om beschermen van de hond. De vacht en gezondheid van de hond bepaald of de hond een hondenjas nodig heeft. Maar een lange vacht is ook goed om te beschermen tegen regen. Een natte vacht is een koude vacht en issoleert niet meer.

Materiaal hondenjassen

Hondenkleding is er in diverse soorten materiaal. Hondenjassen van softshell tot fleece. Softshell beschermt de de hond tegen kou en regen. Fleece houdt de hond warm tijdens koude dagen. Kijk voor het aanschaffen van hondenkleding welk soort uw hond nodig heeft.

Honden regenkleding

Net als voor de baas is er voor de hond ook niets vervelend dan een dikke regenbui op de kop te krijgen. De vacht wordt nat en isoleert niet meer. Hierdoor wordt de hond koud. Een bijkomend nadeel is dat de hond begint te stinken. De echte hondengeur. Als de hond thuis komt is het eerste wat veel honden doen: zich uitschudden. Heel effectief om de vacht te ontdoen van de regen. Maar alle losse haren en vocht zit overal. Hondenjassen houden uw hond droog en voorkomt het schudden van uw hond.

Hondentrui

Een hondentrui beschermt uw hond tegen koude weersinvloeden. Soms hebben honden niet genoeg aan hun vacht. De huishond verblijft de meeste tijd in een warme omgeving. Het lichaam van de hond gaat geen energie steken in iets wat niet nodig is. De hond verhaard wel maar krijgt een minder dikke wintervacht dan wanneer de hond buiten verblijft. Een hondentrui houdt uw hond warm. Deze warme hondenkleding is gemaakt van fleece of ander materiaal.

Scruffs

Scruffs heeft een hondenjas voor middel grote en grote honden. Deze kleding beschermt uw hond tegen regen en koud. De honden accessoires van Scruffs zijn uitstekend geschikt voor de frisse en natte herfst dagen en koude winterdagen. Scruffs hondenjassen zijn uitstekend afgewerkt en van goede kwaliteit.

Doxtasy

Doxtasy heeft een ruime collectie hondenkleding. Deze hondenkleding is veelal geschikt voor de kleine tot middelgrote honden. De pasvorm is afhankelijk van de hond maar wel goed te noemen. Deze hondenkleding is niet erg ruim verstelbaar. De Fleece hondenkleding is wel mooi rekbaar. Meet de hond voor de juiste maat.

Doggy Dolly

Doggy Dolly staat voor kwaliteit. Dit merk heeft hondenjasjes en gebreide hondentruitjes met een uitstekende pasvorm. Speciaal voor de grote kleine hondenrassen als mopshonden en franse bullen heeft Doggy Dolly hondenjasjes met een korte rug maar een grote borstomvang.

Ruffwear

Ruffwear heeft een uitgebreide collectie van hondenkleding. De hondenkleding van Ruff wear is geschikt voor middelgrote tot grote honden. De pasvorm is uiterst goed. Dit komt mede door de ruime verstelbaarheid van de kleding en het doordachte design.

Juiste maat hondenkleding

Voor de juiste maat meet u eerst de borstomvang van de hond. De ruglengte van de hond is minder belangrijk. Het mooiste is dat de hondenjas precies tot aan de staartaanzet komt. Maar geen hond is standaard. De hondenjasjes hebben wel een standaard maat, afhankelijk van het model en het merk. Deze kleding is veelal ruim verstelbaar bij de borstomvang. Dat de jas niet geheel tot de staartaanzet komt, heeft geen effect op de beschermende functie van de jas. Het is dus beter om te kijken of de jas goed om de borst van de hond zit en daarop de juiste maat te bepalen, dan te kijken naar alleen de ruglengte.

Bekijk ook onze uitverkoop hondenjassen.

Kijk hier als u op zoek bent naar meer hondenartikelen online.

Hondenjassen en hondentruien zijn er voor grote en kleine honden. Maak een keuze uit onze uitgebreide collectie hondenkleding.