• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening
Vogelzaad of pelletvoer
Meer afbeeldingen

Vogelzaad of pelletvoer

Pelletvoer of vogelzaden?

E-mail naar een vriend

€ 0,00

Pelletvoer of vogelzaden

Van Pelletvoer wordt beweert dat het beter en voedzamer is dan zaden. Maar waarom worden er dan nog steeds zoveel vogelzaad verkocht?

Het voeren

Een top kwaliteit vogelzaad zou goed kunnen voldoen als compleet vogelvoer. Alleen dan moet de vogel wel elk zaadje opeten. Veel vogels hebben een voorkeur. Dit houdt in dat het minder favoriete zaad, wat wel belangrijk is, blijft liggen en uiteindelijk wordt weggegooid. Om voldoende te voeren, wordt er meer aangeboden dan de vogel nodig heeft. Als leidraad geldt 7% van het lichaamsgewicht per dag. (rekening houden met huisvesting ed.)

Alleen het lekkerste

Een papegaai kiest alleen de lekkerste zaden en de rest wordt vakkundig uit zijn bak gewerkt. Een klacht van veel vogelbezitters is dan ook de verspilling van voer. Vaak wordt er dan teveel voer gegeven. Bijkomend feit is dat naast het morsen van voer, de vogel die teveel voer krijgt gaat selecteren en de aller lekkerste -meest vette- zaden op zal eten. Het gevolg is dat de conditie van de vogel achteruit zal gaan.

Niet compleet

Door het gedrag van de vogel krijgt hij niet alle benodigde voedingsstoffen binnen. Zou de vogel wel alle zaden opeten dan is er nog een tekort aan vitamines, aminozuren calcium ed. Om uw vogel in optimale conditie te houden zal u dus moeten bijvoeren met voedingssupplementen.

Supplementen noodzakelijk

Welke voedingssupplementen heeft uw vogel nodig? Wat zijn de specifieke voedingseisen van uw vogel? Om deze vragen te beantwoorden kijkt u naar de leefomstandigheden en huisvesting van de vogel. U zult een voedingsanalyse moeten maken om zo een compleet mogelijk voer te geven. De meeste vogelaar zullen niet aan deze eisen kunnen voldoen.

Verschillend

De verschillende papegaaisoorten hebben allemaal verschillende behoeftes en hebben dus allemaal een eigen voer nodig. De ene vogel heeft meer calcium nodig, de andere meer energie. Voert u een ara hetzelfde als een amazone papegaai dan zou de are overgewicht kunnen ontwikkelen. En meer.

Te veel, Te weinig

Te weinig vitaminen is slecht voor de papegaai. Maar teveel vitaminen en mineralen is schadelijker voor de vogel. De kunst is om een goede balans te vinden die bij uw vogel past.

Conclussie

Er zijn veel vogelbezitters die overgestapt zijn op pelletvoer. Deze vogelbezitters hebben ervaren dat de vogels binnen enkele weken tot maanden een flinke conditieverbeteren hebben ondergaan en gezonder zijn.

Warm aanbevolen

Wij raden u de volgende producten aan:

Zupreem Fruitblend

Zupreem Avian Entrees

 

Hondenbenodigheden

De juiste maat

Het juiste artikel voor uw hond, is afhankelijk van uw hond en niet van het ras. Voor  het bestellen raden wij u aan uw hond op te meten om zo de juiste maat hondenbenodigdheden te ontvangen.

Bekijk onze pagina in de footer voor de juiste maat hondenbenodigdheden 

Naar boven

Verzenden dierenbenodigdheden

Ontdek alles over het verzenden van onze artikelen voor hond en kat