• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Kattenluikjes - Staywell kattendeurtjes voor alle katten

Kattenluik voor elke kat

Een kattenluik is bijzonder handig voor actieve katten. Geef uw kat de vrijheid om zelf naar binnen of buiten te gaan. Tegenwoordig zijn er veel meer uitvoeringen met handige functies.

 • Kattenluik met 2 standen - open of gesloten
 • Kattenluik met chip herkenning - Herkend uw kat dmv de chip. Werkt op batterijen
 • Kattenluik met halsbandmagneet - Luikje met instelbaar uit- of ingangsblokkade
 • Kattenluik met 4 standen - 4 mogelijkheden - binnen & buiten, dicht, alleen naar binnen, alleen naar buiten

Kattenluik voor avontuurlijke katten

Een Kattenluik is bijna onmisbaar voor baasjes van een avontuurlijke kat. Heeft uw kat de beschikking over meerdere kamers in uw huis, of mag hij naar buiten, dan is het handig om in de deuren een kattenluik te zetten. Zo kan uw kat zelfstandig naar elke ruimte waar hij maar wil zijn. Katten zijn echte keizers. De deur open, deur dicht, weer naar buiten, naar binnen. En u maar als portier de deur continu openen.

Tja, erg vermoeiend en een heel tijdsverdrijf. Het lijkt er soms om dat katten besluitloos zijn, binnen of buiten. Een luikje is een uitkomst voor katten die regelmatig naar buiten willen om bijvoorbeeld hun behoefte te doen, of de buurt willen verkennen, of lekker willen luieren in de zon. Bent u overdag van huis, dan is een katten luik een goede oplossing. Via het luikje kan de kat zelfstandig naar binnen en weer naar buiten. Is het slecht weer of wilt u niet dat uw kat s nachts de buurt wakker houdt, dan kan u het luikje vergrendelen zodat de kat niet naar buiten kan. 

Een katten luikje van Petsafe Staywell maakt het uw makkelijk. Uw kat beslist zelf wanneer hij naar binnen of buiten gaat. U houdt wel de controle of uw kat inderdaad naar buiten mag. Katten luiken kunnen ook gebruikt worden door kleine honden. Laat uw kat wennen om gebruik te maken van het luikje door er wat lekkers achter te leggen. Laat hem zien dat het kattendeurtje open kan door er tegen aan te duwen of duw uw kat er voorzichtig een keer door. Katten zijn slim en hebben een luikje vaak snel door. Vooral als er iets lekkers aan de andere kant ligt als beloning, bijvoorbeeld zijn voerbakje met kattenbrokjes. Veelal zijn de deurtjes van de luikjes half doorzichtig zodat de kat weet wat er zich achter het deurtje af speelt. Ontdek de beste kattendeurtjes bij de online dierenwinkel met webshopkeurmerk.

Kenmerken kattenluikjes

Deze katten luikjes hebben de volgende kenmerken

 • Kattenluikje van Staywell Petsafe
 • Grootste keuze
 • Geschikt voor alle katten
 • Voor inbouw in deuren, muren en ramen
 • Divers uitvoeringen van simpel tot luikjes met chip herkenning
 • Voor binnen en buiten muren
 • Uitstekende kwaliteit
 • Duurzaam
 • Doorzichtige deurtjes met diverse frame kleuren en modellen

Soorten kattendeurtjes

Een kattenluikje is ideaal als u overdag weg bent maar uw kat toch de vrijheid wilt geven om naar buiten te gaan. De kattendeurtjes zijn er in veel soorten verkrijgbaar. Na wens kunt u kiezen voor een simpele uitvoering in de tussendeur. Met de functies open of dicht. Maar u kunt ook gaan voor de het luikje met meer keuze. In-uit, Alleen in, alleen uit of gesloten. Daarnaast zijn er ook luikjes met een timer. Of luikjes die werken op de chip van de kat, zodat alleen uw kat naar binnen kan. Bekijk aan welke eisen het katten luikje moet voldoen om een juiste keuze te maken.

Kattenluikjes zijn in te delen in:

 • Microchip herkenning
 • Halsbandmagneet
 • 4 sluit mogelijkheid
 • 2 sluit mogelijkheid

Katten luiken met microchip herkenning

Dit luikje reageert op de microchip van uw kat. Uw kat hoeft geen halsbandje meer op. Een chipnummer is uniek. Zo kunnen alleen katten met een voor geprogameerd chipnummer gebruik maken van dit katten luikje. Ongewenste katten kunnen niet naar binnen.

Luik met halsbandmagneet

Niet iedere kat is een gewenste bezoeker. Met deze luikjes houdt u de buurkatten buiten. Door de halsbandmagneet kan alleen uw eigen kat naar binnen of naar buiten. Dit is een goede en eenvoudige oplossing om ongewenste bezoekers tegen te houden.

Eenvoudig katten luik met 2 sluit mogelijkheden

Dit deurtje is een eenvoudige versie en gemaakt van sterk kunststof. De luikjes hebben een 2 weg veiligheidsslot en zijn voorzien van een magneet sluiting.

Eenvoudig luikje met 4 sluit mogelijkheden

Een luikje met 4 sluit mogelijkheden. De luikjes hebben een magneet sluiting en laten uw kat er of alleen in, of alleen uit. U kunt ook kiezen voor open of dicht. Handig als  u echt een jachttijger heeft die vaak de buurt onveilig maakt. Maar u wilt niet dat ze snachts naar buiten gaan.

Ons assortiment kattenluikjes zijn van de merken Staywell

Staywell Petsafe dierbenodigdheden

Petsafe Staywell heeft diverse dierenluikjes voor uw huisdier. Petsafe luikjes heten voortaan Staywell, een onderdeel van Petsafe. Hiermee haalt u een vertrouwde kwaliteit, met een nieuwe naam in huis. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Dit merk huisdierbenodigdheden is van een uitstekende kwaliteit met een goede afwerking. U heeft jaren plezier van een dierenluikje van Staywell Petsafe.

Maat en bevestiging

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een katten luik is de grote van het luikje. Kies het luikje dat het beste past bij uw kat. Let ook op waar u het luikje wilt bevestigen. Kattenluiken plaatsen is vrij eenvoudig. U kunt een luikje makkelijk zelf in een deur of muur plaatsen. Bij het plaatsen van een luikje in glas, raden wij u aan een glaszetter te bellen. Veelal vindt u op youtube een instructie video voor het plaatsen van het luikje. Ook zit er een duidelijke montagehandleiding in de verpakking.

Voor een kitten is het handige om eerst na te gaan hoe groot de kat ongeveer gaat worden. Zo voorkomt u dat u later alsnog een grotere of ander kattenluik moet plaatsen.

Diverse plaatsen

U kunt de Staywel luikjes gebruiken voor de buitendeur of voor de tussendeur naar de kattenbak of zijn kattenmandje in de bijkeuken of garage. Voor het inbouwen in diverse materialen zijn verschillende katten luikjes ontwikkeld. Zo kan een katten luik ingebouwd worden in een dunne muur, een buiten muur, een deur of een raam. Bepaal voordat u een keuze maakt waar het kattenluik komt te zitten. Meet de ruimte en dikte die u heeft en kijk naar de specificaties van het kattenluikje.

Ontdek de innovatieve collectie kattenbenodigdheden

Een kattenluik is er voor katten die graag buiten komen of zelf naar de garage of bijkeuken willen.