Teken

Teken
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Teken

Teken zijn vervelende beestjes. De teek is veelal drager van ziektes. De ziekte van Lyme is wel de meest bekende ziekte waarmee mensen en honden besmet worden na een tekenbeet. De teek houdt van warme plekjes, bijvoorbeeld achter de oren of in de lies.

Verwijderen

Verwijder een teek zo snel mogelijk. Er gaan nogal wat fabels rond over het verwijderen van een teek. Met een brandende sigaret vlak bij de teek, hierdoor zou de teek los laten. Of met alcohol. Maar de enige juiste manier is om de teek met een tekentang te verwijderen. Gebruik geen middelen of andere methodes. Een teek laat los en als dank voor de alcohol of sigaret spuugt het het opgenomen bloed weer uit. Met als gevolg dat een besmetting eerder kan plaats vinden. Met het verwijderen met een tang of tekenhanger krijgt de teek de kans niet om te spugen. Let op verwijder niet alleen het lichaam maar ook de kop van de teek. Voor het verwijderen van een teek gebruikt u een tekenverwijderaar.

Zie onze collectie hondenverzorging

Borstelen

Controleer na het uitlaten in het park of het bos de hond op teken. Met de cofix hondenborstel verwijderd u makkelijk teken die zich nog niet hebben vastgebeten.

Bekijk onze blog Teken weetjes