Koelvest - koeltuig

Koelvest - koeltuig

Koelvesten zijn gemaakt voor honden die niet tegen de warmte kunnen. De koelvesten zijn ideaal na een training tijdens de zomer warmte of tijdens het wandelen. Bekijk hier onze collectie koelvesten voor honden.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Aqua Coolkeeper hondentuig Comfy harnas
  Rating:
  0%
  Vanaf € 16,99
 2. Aqua Coolkeeper cooling pet jacket
  Rating:
  0%
  Vanaf € 24,99
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Koelvest hond

Koelvesten voor de hond houden de hond koel tijdens warme dagen. Tijdens hitte is het aan te raden de warmte van de middagzon te mijden met uw hond. Enkele honden hebben het al heel snel te warm. Vooral hondenrassen met een korte snuit of zieke en oude honden hebben niet voldoende aan een koelhalsband of koelbandana. Een koelvest is er speciaal voor deze honden. Vooral tijdnes warme dagen en bij inspanning is het aan te advies uw hond snel weer af te laten koelen. Een koelvest of koeljas ligt helemaal om de hond en geeft uw hond verkoeling. Ook tijdens het uitaten is een koelvest of koeljas geschikt. Laat u uw hond met een tuigje uit? Een hondentuig kan gewoon over een koelvest heen gedragen worden.

Dit koelartikel hebben de volgende kenmerken

 • Koelvesten voor kleine en grote honden
 • Verkoelende hondenartikelen
 • Koeltuigjes ideaal tijdens het uitalten
 • Speciaal voor honden die het snel te warm hebben

Verkoelend hondentuig

Een koeltuig valt onder de koelvesten. Het voordeel van een koeltuig is dat het meteen een hondentuig is waarmee u uw hond kunt uitlaten. Het verkoeld en u kunt uw hond aangelijnd uitlaten. Curli hondentuigjes zijn door het materiaal, Air mesh uitstekend geschikt om in de zomer als verkoelend hondentuig te gebruiken.

Oververhitting van de hond

De hond kan te veel aan warme niet genoeg kwijt. Vooral tijdens hoge temperaturen is dit een probleem. Honden die gek zijn op water zoeken vaak verkoeling in de zee, een meer of een zwembad. Zo hebben ze minder last van de hitte. Veel honden hebben uitstekend baat bij een koelhalsand of koelmat. Sommige hondenrassen of honden die ziek zijn hebben een koeljas nodig voor extra verkoeling tijdens de hitte.

Een koelvest hond is te gebruiken tijdens het reizen en na het sporten met uw hond. Zeker op warme dagen kan de hond baat hebben bij een koelvest. Koelvesten en koeltuigen voor honden zijn specifiek bedoeld voor honden die erg snel last hebben van warm weer en snel oververhit raken.

Voor alle honden

Een honden koelvest is er voor alle honden. Honden met een korte vacht zullen meer verkoeling ondervinden bij de koelvest. Bij honden met een lange vacht werkt een koelvest wel maar zal de hond het minder goed ervaren. De koeljassen zijn er ook voor grote honden.

Blog hondenkoelvesten vergelijking/Review

Wij hebben voor u 3 honden koelvesten vergeleken en beoordeeld. De Doxtasy cooling jacket is het goedkoopste koelvest maar niet geschikt voor alle hondenrassen. Het grootste nadeel is de donkere kleur van het koelvest. Ruffwear heeft koelvest voor middelgrote tot grote honden. Bekijk onze blog over koelvest voor hond .

Aanbevolen door dierenartsen

Dierenartsen bevelen Koelartikelen aan voor honden. Een koelvest houdt uw hond gezond. Er bestaat gevaar voor hitte stress of oververhitting. Zorg dat uw hond altijd  voldoende water heeft en een koel plekje op kan zoeken als het heet is.

Hond niet in de auto.

Een Koelvest voor een hond geeft uw hond verkoeling. Toch is het nog steeds erg gevaarlijk om uw hond in de auto te laten. Is u bij terugkomst in de auto ook niet opgevallen hoe heet de auto is? De temperatuur in de auto loopt er snel op als het buiten zo heet is. Bedenk daarbij dat uw hond de warmte niet genoeg kwijt kan. Nog elk jaar worden er teveel honden uit afgesloten auto's bevrijd. Ook is een raampje open laten niet voldoende om te zorgen dat uw hond het niet te warm krijgt. Bedenk dat het beter is uw hond thuis te laten of anders mee te nemen uit de auto.

Bekijk de collectie verkoeling hond.

Aqua Coolkeeper heeft een ruime collectie verkoelende artikelen voor hond, baas en paard

Een koelvest hond of hondenjas zorgt dat uw hond koel blijft tijdens warme dagen.