• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Koelvest voor uw hond

Koelvesten zijn gemaakt voor honden die niet tegen de warmte kunnen. De koelvesten zijn ideaal na een training tijdens de zomer warmte of tijdens het wandelen. Bekijk hier onze collectie koelvesten voor honden.

Sorteer
Per pagina:
6 artikel(en)


Koelvest hond

Koelvesten voor de hond houden de hond koel tijdens warme dagen. Tijdens hitte is het aan te raden de warmte van de middagzon te mijden met uw hond. Enkele honden hebben het al heel snel te warm. Vooral hondenrassen met een korte snuit of zieke en oude honden hebben niet voldoende aan een koelhalsband of koelbandana. Hiervoor is een koelvest ontwikkeld. Vooral na inspanning bij warm weer is het aan te raden een hond snel weer af te laten koelen. Een koeljas sluit geheel om de hond en koelt de gehele hond. Een koelvest is ook geschikt tijdens het uitlaten.

Kenmerken

Dit koelartikel hebben de volgende kenmerken

  • Koelvesten voor kleine en grote honden
  • Verkoelende hondenartikelen
  • Koeltuigjes ideaal tijdens het uitalten
  • Speciaal voor honden die het snel te warm hebben

Verkoelend hondentuig

Een koeltuig valt onder de koelvesten. Het voordeel van een koeltuig is dat het meteen een hondentuig is waarmee u uw hond kunt uitlaten. Het verkoeld en u kunt uw hond aangelijnd uitlaten. Curli hondentuigjes zijn door het materiaal, Air mesh uitstekend geschikt om in de zomer als verkoelend hondentuig te gebruiken.

Oververhitting van de hond

De hond kan zijn overtollige warmte onvoldoende kwijt. Vooral tijdens warme dagen is dit een probleem. Enkele honden die gek zijn op water zoeken daar hun verkoeling en hebben niet veel last van de warmte. Veel honden hebben uitstekend baat bij een koelhalsand of koelmat. Maar soms is dat niet genoeg en is een koelvest voor honden de beste oplossing.

Tijdens reizen en na het sporten met uw hond

Een koelvest hond is te gebruiken tijdens het reizen en na het sporten met uw hond. Zeker op warme dagen kan de hond baat hebben bij een koelvest. Koelvesten en koeltuigen voor honden zijn specifiek bedoeld voor honden die erg snel last hebben van warm weer en snel oververhit raken.

Voor kleine en grote honden

Een koelvest hond is geschikt voor kleine en grote honden. Honden met een korte vacht zullen meer baat hebben bij de koelvest. Dat wil niet zeggen dat het niet werkt bij honden met een lange vacht. De koelvesten zijn er ook voor grote honden.

Blog hondenkoelvesten vergelijking/Review

Wij hebben voor u 3 honden koelvesten vergeleken en beoordeeld. De Doxtasy cooling jacket is het goedkoopste koelvest maar niet geschikt voor alle hondenrassen. Het grootste nadeel is de donkere kleur van het koelvest. Ruffwear heeft koelvest voor middelgrote tot grote honden. Bekijk onze blog over koelvest voor hond .

Aanbevolen door dierenartsen

Koelartikelen worden aanbevolen door dierenartsen. Een koelvest houdt uw hond gezond. Hitte stress of oververhitting is gevaarlijk voor uw hond. Zorg altijd voor voldoende water en een koel plekje voor de hond.

Hond niet in de auto.

Een Koelvest voor een hond verkoelt de hond. Maar een hond in de auto achter laten is nog steeds erg gevaarlijk. Ook niet voor maar 10 minuutjes. Heeft u wel eens gemerkt hoe snel de temperatuur stijgt in de auto en hoe heet het in de auto is als u weer instapt? Denk daarbij goed dat honden hun warmte niet goed kwijt kunnen. Nog elk jaar worden er teveel honden uit afgesloten auto's bevrijd. Ook het raam een klein stukje open is geen optie. Bedenk dat het beter is uw hond thuis te laten of anders mee te nemen uit de auto.

Bekijk de collectie verkoeling hond.

Aqua Coolkeeper heeft een ruime collectie verkoelende artikelen voor hond, baas en paard

Een koelvest hond zorgt dat uw hond koel blijft tijdens warme dagen.