Koelmatten

Koelmatten

Een koelmat geeft de hond een heerlijk koel plekje om uit te rusten. Gebruik de koelmat thuis of op de camping. Bekijk hier onze collectie koelmatten van Aqua Coolkeeper en Scruffs.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Aqua Coolkeeper koelmat
  Rating:
  0%
  Vanaf € 19,99
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Koelmat hond; Verkoeling hond tijdens warme dagen

Waarom een koelmat hond? Een koelmat of koeldeken geeft verkoeling voor honden. Met een Aqua coolkeeper mat of Scruffs cooling mat helpt u uw hond af te koelen. Honden kunnen hun warmte moeilijk kwijt. Als uw hond het te warm krijgt, kan dit gevaarlijk zijn voor de hond. Honden kunnen op veel manieren verkoeling zoeken. Een koude vloer, een frisse duik, verkoelend water of een koud hondenijsje. Maar dit is niet altijd mogelijk. Een koelmat voor honden geeft uw hond de keuze om op de koelmat te liggen en verkoeling te zoeken.

Doordat de hond graag op de buik op een mat ligt, verkoeld de mat juist de vaak kalere buik. Daarom werken koelmatten ook goed bij honden met een lange vacht.

Kenmerken koeldeken hond

Deze verkoelende hondenartikelen hebben de volgende kenmerken

 • Koel hondenmat
 • Scruffs of Aqua Coolkeeper
 • Met of zonder water
 • Geen vriezer of koelkast nodig
 • Hond en baas vriendelijk

Leestip: Keuzehulp koelmat

Koelmat optimale verkoeling hond

Honden liggen graag op hun buik. De buik van de hond heeft een dunnere vacht op de buik tot geen vacht. Juist daar kan de verkoeling dmv verdamping voor verkoeling bij de hond zorgen. Een koelmat is alleen minder praktisch tijdens het uitlaten.

Werking koelmat hond

Aqua coolkeeper heeft een verkoelende koelmat hond. Zo biedt u uw hond verkoeling tijdens de hitte. Neem de koeldeken mee naar de camping, in de auto, de caravan of gewoon thuis. De Aqua coolkeeper koelmat zorgt voor verkoeling door verdaming. Keer de Aqua coolkeeper koelmat regelmatig om en uw hond heeft heel lang plezier van een koel plekje.

Bekijk de collectie verkoeling hond.

De Scruffs cooling mat bevat een zelf koelende gel waardoor de mat 5 tot 10 graden koeler is dan de omgevingstemperatuur. Deze mat wordt gereset door de mat ongeveer een uur ongebruikt te laten. Bij de Scruffs Cooling mat is water, een koelkast of vriezer overbodig. De mat zelf heeft een verkoelende werking. 

Oververhitting van de hond voorkomen

De hond kan de overtollige warmte van zijn lichaam onvoldoende kwijt. Vooral tijdens warme dagen is dit een probleem. Enkele honden zoeken verkoeling in het water en hebben niet veel last van de warmte. Alleen kan de hond niet de hele dag in het water liggen.

Koelmat voor grote en kleine honden

Een koelmat is er voor kleine en grote honden. Een koele plek kan de hond heerlijk tot rust komen van al dat zwemmen of het buiten spelen. Bedenk dat de buik vooral het belangrijkste is om te koelen. De poten hoeven niet volledig op de mat te liggen. Keer de mat regelmatig om, zeker 2x per dag.

Aanbevolen door dierenartsen

Koelartikelen worden aanbevolen door dierenartsen. Een koelmat houdt uw hond gezond. Hitte stress of oververhitting is gevaarlijk voor uw hond. Zorg altijd voor voldoende water en een koel plekje voor de hond.

Honden in de auto.

Een koelmat hond kan heel goed worden gebruikt in de auto. Deze verkoelt de hond tijdens een warme autorit. Maar een hond in de auto achter laten is nog steeds gevaarlijk. Ook niet voor maar even. Nooit gemerkt hoe snel de temperatuur stijgt in de auto en hoe heet het in de auto is als u weer instapt? Denk daarbij goed dat honden hun warmte niet goed kwijt kunnen. Nog elk jaar worden er teveel honden uit afgesloten auto's bevrijd. Ook het raam een klein stukje open is geen optie. Bedenk dat het beter is uw hond thuis te laten of anders mee te nemen uit de auto.

Aqua Coolkeeper mat of Scruffs cooling mat

Er zijn 2 soorten koelmatten van Aqua Coolkeeper en Scruffs. Een Aqua Coolkeeper koelmat wordt geactiveerd door water. Scruffs Cooling mat heeft geen water nodig. Een vergelijk tussen de twee. Een Scruffs Scruffs Cooling mat is snel te gebruiken. De mat is altijd 5 tot 10 graden koeler dan de omgeving. Het voordeel van de Cooling Mat van Scruffs is de werking. De Aqau Coolkeeper koelmatten geven ongeveer 2-5 dagen koelte. Daarna moet de mat weer ondergedompeld worden in water. De Scuffs Coolingmat reset zich zelf door een uur lang ongebruikt te laten. De Coolingmat van Scruffs is sneller te gebruiken, maar werkt minder lang dan de Aquacoolkeeper Cooling mat. Beide koelmatten werken verkoelend voor uw hond.

Bekijk de volledige collectie van aqua coolkeeper

Een koelmat hond of koeldeken hond geeft heerlijk verkoeling voor honden en helpt oververhitting te voorkomen.