Koeljassen

Koeljassen

Een koeljas voor honden is er speciaal voor die honden die erg veel last hebben van de hitte. Denk aan Bulldogs en mops, honden met een korte neus. Een koeljas geeft honden veel verkoeling.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Aqua Coolkeeper cooling pet jacket
    Rating:
    0%
    Vanaf € 24,99
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Koeljas hond

koeljassen voor honden houden uw hond koel tijdens warme dagen. Het voorkomt een hitteberoerte of een epileptische aanval ten gevolge van hitte stress. Tijdens warme dagen in ons land of op vakantie is het aan te raden de warmte van de middagzon te mijden met uw hond. Ook inspanning stelt u het liefst uit tot in de koele avonduren.

Sommige hondenrassen hebben het erg snel te warm. Vooral kort snuitige hondenrassen, zieke en oude honden hebben niet voldoende aan een koelhalsband of koelbandana. Ondanks de goede koeling van een koelhalsband bij de halsslagader wordt de hond toch te warm. Hiervoor is een koelvest ontwikkeld. Vooral na inspanning bij warm weer is het aan te raden een hond snel weer af te laten koelen. Een koeljas sluit geheel om de hond en koelt de gehele hond. Koeljassen zijn ook geschikt tijdens het uitlaten.

Oververhitting van de hond voorkomen

De hond kan de overtollige warmte van zijn lichaam onvoldoende kwijt. Vooral tijdens warme dagen is dit een probleem. Enkele honden die gek zijn op water zoeken daar hun verkoeling en hebben niet veel last van de warmte. Honden die niet zo dol zijn op water hebben uitstekend baat bij een koelhalsband of koelmat. Enkele hondenrassen is een koelmat of koelhalsband niet voldoende. De koelvest voor honden is de beste oplossing.

Koeljassen tijdens reizen en na het sporten

Een koelvest hond is te gebruiken tijdens het reizen en na het sporten met uw hond. Zeker op warme dagen kan de hond baat hebben bij een koelvest. Koeljassen voor honden zijn speciaal bedoeld voor honden die erg snel last hebben van warm weer en snel oververhit raken. Een hond die te warm is kan bezwijken of blijvend letsel oplopen.

Voor grote en kleine honden

Een koeljas voor een hond is geschikt voor middel grote en kleine honden. Honden met een korte vacht zullen geeft een koeljas meer verkoeling dan voor honden met een lange vacht. Dat wil niet zeggen dat het niet werkt bij honden met een lange vacht. De koeljassen zijn er ook voor grote honden.

Honden koelvest vergelijking/Review

In onze blog hebben wij 3 Koeljassen voor honden vergeleken en beoordeeld. De Doxtasy cooling jacket is het goedkoopste koeljas Deze koeljas is dat deze niet geschikt is voor alle hondenrassen. Het grootste nadeel is de donkere kleur van het koelvest. Ruffwear heeft koelvest voor middelgrote tot grote honden. Bekijk onze blog over koeljas voor hond .

Aanbevolen door dierenartsen

Koelartikelen worden aanbevolen door dierenartsen. Een Koeljas houdt uw hond gezond. Hitte stress of oververhitting is gevaarlijk voor uw hond. Zorg altijd voor voldoende water en een koel plekje voor de hond.

Honden in de auto.

Een Koeljas voor een hond verkoelt de hond. Het is een uitstekend hulpmiddel om uw hond wat verkoeling te geven. Maar een hond in de auto achter laten is nog steeds gevaarlijk. Ook niet voor maar even. Nooit gemerkt hoe snel de temperatuur stijgt in de auto en hoe heet het in de auto is als u weer instapt? Denk daarbij goed dat honden hun warmte niet goed kwijt kunnen. Nog elk jaar worden er teveel honden uit afgesloten auto's bevrijd. Ook het raam een klein stukje open is geen optie. Bedenk dat het beter is uw hond thuis te laten of anders mee te nemen uit de auto.

Bekijk de collectie verkoeling hond.

Bekijk de volledige collectie van aqua coolkeeper

Een koeljas geeft uw hond verkoeling tijdens warm weer en is er voor kleine en grote honden.