• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Borstels & kammen voor honden

Hondenborstels zorgen voor een goede vachtverzorging. Voorkom overborstelen en borstel niet te veel en te hard. Borstel vooral goed in de rui periode om uw hond sneller van zijn oude haren te verlossen. Voor een goede vachtverzorging gebruikt u borstel die geschikt is voor de vacht van uw hond. Bestel online uw hondenborstel.

Sorteer
Per pagina:
10 artikel(en)


Hondenborstel voor vachtverzorging

Een hondenborstel verzorgt de vacht van uw hond. De vacht is belangrijk. Het beschermt de hond tegen invloeden van buitenaf. Door de hond te borstelen verwijdert u vuil en zorgt u voor de verspreiding van talg over de hele vacht. Daarnaast verwijdert een honden borstel vuil en dode haren uit de vacht van uw hond.

Borstelen

De rui staat voor het wisselen van de vacht. Oud haar laat los en daarvoor in de plaats komt nieuw haar. Vooral in de rui periode helpt een goede hondenborstel de vacht eerder door de rui heen. Buiten de rui is het verstandig niet te hard en te vaak te borstelen. Anders verplaatst u de rui en krijgt u een aaneenschakeling van ruiperiodes. Niet elke borstel is geschikt voor iedere vacht. Er zijn borstels en kammen speciaal ontwikkeld voor de langere vachten, anderen speciaal voor de korte, fijne vacht. Honden borstels zijn er in veel soorten. Bekijk hier onze keuze aan honden borstels.

Soorten borstels

Een hondenborstel is er in diverse uitvoeringen. Het is afgestemt op de specifieke soorten hondenvacht. Kies het tye hondenborstel dat bij de vacht van uw hond past. Dat kan betekenen dat u twee soorten nodig heeft. 1 voor de bijvoorbeeld langere bovenvacht. En 1 voor de dikke wollen ondervacht. De combinatie van de twee verzorgt de vacht van uw hond optimaal. Als aanvulling op het borstelen wast u uw hond met een goede hondenshampoo.

Zie onze collectie hondenverzorging

Teken

Teken brengen ziektes over. Een bekende ziekte is de ziekte van Lyme. De teken gaan in de vacht van de hond zitten. Het is dan ook verstandig om uw hond te controleren op teken na het uitlaten. De borstels van Cofix kunt u op de stofzuiger zetten. Zo verwijderd u makkelijk de nog los zittende teken. Bekijk onze blog over Cofix hondenborstel.