• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hondentuigjes van Puppia

Voor kleine en middelgrote honden

Puppia hondentuigen zijn er in diverse hippe tuigjes  en materialen. Een Puppia harnas is netjes afgewerkt. Deze tuigjes geschikt voor kleine en middelgrote honden. De zachte materialen zijn zeer comfortabel. Mesh, gevoerd of katoen. Puppia heeft een ruime keuze uit designs en kleuren. Voor elke hond is er wel een passende kleur.

Sorteer
Per pagina:
4 artikel(en)


Puppia hondentuig voor kleine hondenrassen

Puppia hondentuig is leverbaar voor kleine en middelgrote honden. Deze hondentuigen zijn leverbaar in 3 modellen. Voor de juiste maat meet u de hond. Een effen kleur afgewerkt harnas met een stevige bies of een zacht gevoerd tuigje met een stoere print. Hondentuigen kopen? Puppia heeft diverse soorten tuigjes in veel maten, kleuren en modellen.

Kenmerken tuigjes

Deze hondentuigjes van Puppia hebben de volgende kenmerken

  • Puppia hondentuigen
  • Voor kleine tot middelgrote honden
  • Diverse modellen
  • Comfortabel zacht
  • In diverse kleuren

Ontdek onze collectie hondenbenodigheden in onze online dierenwinkel.

Hondentuig met borststuk

Puppia heeft diverse hondentuigen met een borststuk. Een hondentuigje van dit merk is comfortabel zacht. Het soft harnas hondentuigje is om de borst ruim verstelbaar. Dit tuig is uitstekend geschikt voor de kleine tot middelgrote hond. Het brede borststuk verdeelt de druk van het tuig over de gehele borst. Door de drukverdeling is het tuig prettig om te dragen. Dit hondenharnas ontziet de gevoelige hondennek. Het Puppia Ritefit harnas heeft hetzelfde basis als het Soft Harnas. Dit tuigje is bij de nek wel verstelbaar. Het Soft harnas is wel geschikt voor grotere honden en gaat tot een borstomvang van 96 cm. Het Ritefit harnas gaat maar tot een borstomvang van 75 cm. Door de verstelbaarheid van de Puppia Ritefit is het uitstekend geschikt voor pups, Yorkshire, Mini Poedel, Pekinees en mopshonden.

Soft Vest harnas

Het Soft Vest harnas B  is een hondentuigje met instap. De Soft Vest hondentuigjes zijn geschikt voor kleine honden. Deze hondentuigjes zijn net zo comfortabel zacht als de andere Puppia tuigen. Een instaptuig is niet zo moeilijk om te doen. Niet ieder hond vind het prettig als zijn pootje door een gat wordt gedwongen. Een makkelijke manier is het trainen met als beloning, het uitlaten van de hond. Leg het tuigje op de grond en laat uw hond in het tuig gaan staan met de 2 pootjes. U haalt het tuig omhoog en brengt het bij elkaar om de sluiting vast te maken. Op deze manier is het niet nodig om de hondenpootjes op te tillen.

Welke maat hondentuig

Hondentuigen kopen? Welke maat hondentuig moet ik kiezen? De maat wordt bepaald door de borstomvang en nekomvang. Meet uw hond voordat u besteld. Met een slap meetlint meet u de borst en de nek van de hond. De betreffende maattabel geeft de juiste maat aan. Twijfelt u over de juiste maat, mail dan.

Extra trekken aan de hondenriem?

Trekt uw hond aan de lijn met een hondentuigje? Een mythe die nog steeds voort leeft. Er zijn honden die in de nek zeer krachtig zijn. Een tuig vermeerderd het trekken niet. Trekken is een negatief gedrag van uw hond. Dit heeft niet met een tuig of halsband te maken maar met ongewenst gedrag. Het trekken, en dan vooral een stevige ruk, in combinatie met een halsband kan tot ongelukken en blessures leiden. Blessures bij u en bij de hond.

Met een goede gedragscursus en veel trainen en consequent volhouden wijzigd u dit negatieve gedrag. Een hondentuig geeft u wel controle over de hond. Een goede combinatie? Dat is persoonlijk voor hond en baas. Voor de 1 werkt een simpele halsband en de andere een groot hondentuig tegen het ontsnappen.

SoftMesh harnas

Puppia hondentuigjes zijn uiterst comfortabel. De SoftMesh tuigjes zijn gemaakt van mesh een luchtdoorlatende stevige stof. Dit hondenharnas voelt zacht aan en irriteert de hond niet. De Pluche honden tuigen zijn nog zachter. Aan de binnenkant zit een zacht pluche. De pluche maakt dit tuig uiterst geschikt voor het gebruik in de winter.

Bekijk het volledige assortiment hondentuigen online.

Comfortabele hondentuigen

De zachte stof en het borststuk maakt dit honden tuig uiterst comfortabel. De druk wordt verdeeld over de hele borst van de hond. Het materiaal en de pasvorm zorgt voor goed draagcomfort voor de hond. Deze tuigjes zijn netjes afgewerkt. Met leuke designs en frisse kleuren is er een ruime keuze van Puppia hondentuig voor iedere hond.