hondentuig

Subcategorieën

hondentuig

Een hondentuig als alternatief voor een hondenhalsband. Een goed passend hondentuig maakt het uitlaten tot een prettige wandeling. Een tuig ontziet de nek en rug van de hond. Ontdek het beste hondentuig voor uw hond.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina
 1. Aqua Coolkeeper hondentuig Comfy harnas
  Rating:
  0%
  Vanaf € 16,99
 2. Tre ponti hondentuig primo
  Rating:
  0%
  Vanaf € 34,00
 3. Tre ponti hondentuig primo Carbon
  Rating:
  0%
  Vanaf € 41,95
 4. Tre ponti primo hondentuig Reflecterend
  Rating:
  0%
  Vanaf € 35,95
 5. Tre ponti hondentuig primo Plus zwart refl.
  Rating:
  0%
  Vanaf € 44,95
 6. Kurgo hondentuig Tru Fit auto harnas
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 26,95
 7. Tre Ponti Liberta mesh
  Rating:
  0%
  Vanaf € 12,50
 8. Doxtasy hondentuig Gladiator
  Rating:
  0%
  Vanaf € 79,99
 9. Doxtasy K9 Knight hondentuig zwart goud Doxtasy K9 Knight hondentuig zwart goud
  -18%
  Doxtasy hondentuig K9 Knight zwart goud 75 cm
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 59,99 Speciale prijs € 49,00
 10. Doxtasy K9 Knight hondentuig bruin zilver Doxtasy K9 Knight hondentuig bruin zilver
  -30%
  Doxtasy hondentuig K9 Knight bruin zilver 85 cm
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 69,99 Speciale prijs € 49,00
 11. Doxtasy Comfort harnas bruin goud Doxtasy Comfort harnas bruin goud
  -22%
  Doxtasy hondentuig Comfort leren bruin 65 cm
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 49,99 Speciale prijs € 39,00
 12. Doxtasy K9 Knight hondentuig bruin zilver Doxtasy K9 Knight hondentuig bruin zilver
  -25%
  Doxtasy hondentuig K9 Knight bruin zilver 75 cm
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 65,00 Speciale prijs € 49,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

27 producten

per pagina

Hondentuig fabel

Een hondentuig is een uitstekend middel om uw hond uit te laten. Er zijn hondentuigjes voor kleine honden, maar ook grote hondentuigen voor de grote hondenrassen. Het is een fabel dat een honden tuig trekken stimuleert. Trekken is een gedrag van de hond die ook met een halsband voorkomt. Dit wordt niet veroorzaakt door een tuig maar door het gedrag van de hond.

Trekken aan de lijn door een hondentuig

Een goede hondencursus leert de hond het trekken aan de riem af, ongeacht de hond een halsband of een harnas draagt. Op internet zijn diverse filmpjes te zien die instructies geven over het afleren van trekken aan de hondenlijn. Zorg dat u rustig van huis weg gaat. Een opgetogen hond die blij is dat hij uitgelaten wordt, zal door de enthousiastme de lijn strak trekken. Wissel af in de wandelroute. Nieuwe geuren, nieuwe omgeving is niet alleen een welkome afwisseling voor u maar ook voor uw hond. Tuigen zijn praktische hondenbenodigdheden waardoor u uw hond met plezier uit kunt laten. Gebruik een harnas voor het uitlaten van uw hond, het doorbreken van negatief, ongewenst gedrag of om simpel weg meer controle over uw hond te krijgen.

Hondentuigen ontlasten nek

Een hondentuig verdeeld de druk van een strakke hondenlijn over de hond. Met een halsband wordt deze druk geconcentreerd op de kwetsbare hondennek. In combinatie met een goede hondriem kunt u uw hond met een harnas prettig uitlaten. Daarnaast heeft u met een harnas de controle over de voorzijde van de hond. Het aangelijnd uitlaten van uw hond met een hondentuig ontlast de nek van de hond en wordt bij honden met een hernia vaak door de dierenarts geadviseerd.

Combineer een hondenharnas met een goede hondenriem.

Hondentuigen voor elke hond

Een hondentuig kopen is niet zo makkelijk als een halsband. Ons ruime assortiment hondentuigen is geschikt voor alle honden. Er is ook een honden tuig van uw hond. Deze tuigen hebben de volgende kenmerken:

 • Hondentuigen voor alle hondenrassen
 • Hondenbenodigdheden van uitstekende kwaliteit
 • Goede afwerking
 • Topmerken als Tre Ponti, Doxtasy, Puppia, Ezydog, Petsafe, Wolfgang en Curli
 • Diverse uitvoeringen met verschillende pasvormen
 • Hondenartikel in verschillende materialen

Halsbanden zijn uit?

De halsband is zo ingeburgerd en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een hondenhalsband past makkelijk omdat er maar met 1 maat rekening gehouden moet worden, de nekomvang van de hond. Toch zijn hondentuigen meer in opkomst. Steeds meer honden dragen een hondentuig. Vaak vinden hondeneigenaren een tuig veel hondvriendelijker. Een goed passend tuig irriteert niet en knelt nergens. Het bellemert de hond niet in de beweging. Zeker achter de oksels moet het tuig niet klem zitten tegen de oksel. Door het lopen kan een slecht passend harnas schuurplekken veroorzaken in de oksels. Dat heeft niets te maken met een slecht tuig, maar met een pasvorm die niet bij de hond past. Elke hond is anders, ookal is het ras gelijk. Een goed passend hondentuig zit niet direct in de oksel.

Beste hondentuig voor uw hond

Het beste hondentuig voor uw hond? Dat verschilt per hond. Een goed hondentuig past bij uw hond. Per definitie is dit niet altijd het zelfde merk of het duurste merk. Een goed tuig irriteert niet en laat uw hond vrij bewegen. Bij de ene hond is dat een klein Doxtasy of puppia hondentuigje, bij de andere hond is dat de grote en sterke Tre Ponti Primo plus harnas. Voor het bepalen van de juiste maat wordt vaak de borstomvang gemeten achter de voorpoten. Koop een puppytuig altijd op maat van de pup. Vooral bij grote hondenrassen is het kleine hondentuigje voor uw pup, veel te klein als hij volwassen is.

Een hondentuig is een uitstekend alternatief voor een hondenhalsband. Of is alternatief al lang het goede woord niet meer. Het is een bewezen middel om uw hond netjes aangelijnd bij u te houden. Met een tuig vermindert de druk op de nek van uw hond en worden nekblessure of ademhalingsproblemen voorkomen. Bij trainingen is een hondentuig zeer geschikt om een jonge hond te leren om niet te trekken. Als u de hond corrigeert, wordt de correctie gelijk over de borst van de hond verdeeld en wordt de nek ontzien. Ook voor de slimme honden die kans zien te ontsnappen uit hun halsband is een harnas een prima hulpmiddel, om te voorkomen dat de hond ontsnapt. Tegenwoordig zijn deze honden tuigen ook in diverse maten, kleuren en uitvoeringen. Geen reden dus om niet voor een hondentuigje te gaan.

Wat is een goed hondentuig

Maar wat is de doorslaggevende factor voor een goed hondentuig. Welk hondentuig is het beste. Allereerst is de pasvorm natuurlijk belangrijk. Hurtta tuigen staan bekend om hun uitstekende pasvorm en soepel materiaal. Ook de Julius K9 tuigen worden veel gebruikt om hun pasvorm en leuke naambordjes. De Tre Ponti Flash heeft een uitstekende pasvorm, met een tekstlabel aan de zijkant. Zowel het Hurtta tuig als de K9 tuig zijn goede kwaliteits tuigen, maar er zijn meer goede hondentuigen met een uitstekende danwel betere pasvorm. Een nieuwkomer op de markt, die zich in korte tijd goed heeft bewezen is Tre Ponti. Tre Ponti komt met een collectie overtuigende honden tuigen. Deze nieuwe ontwerper heeft diverse modellen hondentuigen voor een elke grote hond en richt zich vooral op bewegingsvrijheid. Zonder irritatie of schuurplekken bij de oksels. Curli is een Zwitsers merk van uitmuntende kwaliteit met als extra een DogFinder ID. Hondentuig kopen? ontdek onze ruime collectie. Lees ook onze blog Passend hondentuig.

Hond in de auto

In veel landen is het inmiddels verplicht om uw hond in de auto aangelijnd te hebben. De beste combinatie is een hondengordel met een goed hondentuig. Met een hondengordel bevestigd u uw hond veilig aan het tuig. Een tuig verdeeld de druk bij een noodstop over de gehele borst. Bij een halsband is dat alleen op de nek. Dit levert extra gevaar op bij de hond. Voor de auto raden wij dan ook borsttuigen aan in combinatie met een lijn. Kurgo heeft twee autotuigen. Het Kurgo Impact harnas en het Kurgo Tru-Fit hondentuig. Beide hondentuigen hebben een crashtest ondergaan en zijn veilig bevonden.

Wat voor hondentuig voor het uitlaten

Bij het uitlaten van uw hond is het prettig dat u als baas controle houdt over de hond. Dat gebeurt in eerste instantie door de hond netjes op te voeden. Maar door omstandigheden heeft u niet altijd die controle die u wenst. Een hond die uitvalt, een kat die plots voorbij komt of noem maar op. Met een ruk aan de lijn is de correctie bij een halsband nog wel eens te hard en heeft niet altijd het gewenste effect. Een tuig heeft de controle over de voorzijde van de hond. Een plotselinge enthousiaste ruk aan de riem wordt nu verdeeld over de hele voorkant van de hond. Is uw hond altijd erg gefocusd op zijn omgeving in plaats van op u? Neem eens een zakje met hondensnoepjes mee, of zijn favoriete speeltje. Hiermee beloont u goed gedrag en leidt u de hond af tijdens onprettige situaties. Het houdt de aandacht van de hond meer op u. Zorg voor de juiste combinatie riem en tuig. Met de juiste combinatie hondenlijn en harnas laat u uw hond comfortabel uit.

Leren honden tuig

Leren hondentuigen zijn vooral stevig en worden vaak specifiek ontworpen voor buldogs, bullterriers en rotweilers. De hondentuigen worden in de bekende basic kleuren zwart en bruin uitgevoerd maar worden ook bewerkt met gekleurde kralen, zilveren of goudkleurige, of houten applicatie's. De honden tuigen zijn erg mooi om te zien en geven de hond een stoer uiterlijk. Leren honden tuigen zijn mooi, maar zijn niet bestand tegen water.

Ezydog harnas 

Ezydog heeft 3 tuigen; het borsttuig, het convert tuig en het quickfit hondentuig. Deze nylon tuigen zijn sterk en goed doordacht. De Ezydog hondentuigen zijn goed verstelbaar waardoor het goed passend gemaakt kan worden. Het quickfit harnas is speciaal bedoel voor honden die problemen hebben zich in een tuig te laten zetten. Vooral de poten erin steken levert voor sommige problemen nogal eens wat stress op. Dit harnas gaat over de kop en dan klikt u het makkelijk achter de achterpoten vast.

Doxtasy hondentuigjes voor kleine honden

Voor de kleine honden zijn er leuke Doxtasy hondenharnassen of hondentuigjes te koop. In leer, nylon of stof. Dit merk honden accessoires heeft harnassen in heel veel verschillende kleuren. Doxtasy heeft vooral een kleurrijk comfy harnas ontwikkeld, een instap tuigje voor de kleine honden. Het Doxtasy Round Loop harnas is ruim verstelbaar bij de borst. Deze harnassen zijn er in diverse kleuren en vooral voor de modebewuste baas een prima keus. Het survival harnas is een sportief honden harnas voor de kleine, middelgrote en grotere honden. Het is gemaakt van sterk nylon. Sportief, kleurrijk en ruim verstelbaar zowel bij de borst als bij de buik.

Tre Ponti tuig voor grote honden en kleine honden

Nieuw, maar wij zijn overtuigd! In de praktijk hebben wij al diverse honden Het Tre Ponti hondentuig mogen passen. En telkens weer liepen de baasjes tevreden met dit tuig weg. Deze hondentuigjes zijn er voor alle honden. De tuigen zijn speciaal ontwikkeld en let vooral op de bouw van de hond. Tre Ponti heeft hondentuigen voor kleine honden maar ook een hondentuig voor grote honden. Anders dan bijvoorbeeld Hurtta of Ruffwear, welke 2 type tuigen hebben in 9 maten, kijkt Tre Ponti naar de bouw van de hond.

Voordelen Tre Ponti tuig

Een veel voorkomend probleem bij niet goed passende hondentuigen zijn de schuurplek en irritatie's achter de elleboog. Met het Tre Ponti tuig is dit probeem opgelost. De hond heeft volledige bewegingsvrijheid met het schoudergewricht en u heeft de controle over de hond tijdens het uitlaten. Dit is een uniek hondentuig met vele voordelen. Het is uiterst licht en zeer sterk. Zo kantelt dit hondentuig niet en is bijvoorbeeld de Primo uitstekend geschikt voor fietsen met de hond. Terwijl de Fibbia het trainingstuig is voor kleine honden, om trekken te voorkomen of af te leren. De Vento, een nieuwe en verbeterde versie van de sporza/secondo, is gemaakt voor de sportieve hond en geeft extra veel ruimte om te bewegen.

Vrij bewegen voor uw hond

De Primo hondentuigen worden ook al tijdens flybal wedstrijden gebruikt en met succes. De tuigen van Tre Ponti zijn erg licht, lichter dan de veel gedragen tuigen. Door de combinatie van lichter en meer bewegingsvrijheid lopen de honden snellere tijden. De Flash is het nieuwste hondentuig. Een uitgebreidere versie van de Primo Plus hondentuigen en met een tekstlabel aan de zijkant.

Ook tijdens het zwemmen zijn dit de ideale tuigen. Het materiaal neem bijna geen water op zodat het erg snel droog is. Tre Ponti is vernieuwend en uniek in de vormgeving en het materiaalgebruik. Er zijn steeds meer nieuwe tuigen die maar 1 ding gemeen hebben; een uitstekende pasvorm met aandacht voor de bouw van uw hond.

Tre Ponti voor kleine honden

Tre Ponti heeft 2 hondentuigjes voor de kleine hond. Deze tuigjes zijn speciaal ontwikkeld voor kleine hondenrassen als een Chihuahua. Een honden tuigje voor de kleine hond heeft een specifieke V vorm, zodat deze goed om de borst en de buik sluit.

Een honden tuig voor grote honden zijn er in diverse vormen. Zo heeft de Primo meer ruimte bij de schouderbladen, terwijl de Primo Plus wat minder ruimte heeft bovenop en ook daar een iets andere vormgeving heeft. Voor deze grote sterke honden is er een honden tuig in diversen kleuren en maten.

Petsafe

Petsafe heeft diverse hondentuigen. Het Easy Walk tuigje ontmoedigd honden ervan om aan de lijn te trekken. Het Easy walk harnas heeft een riem aan de voorzijde die de hond uit balans trekt als de lijn strak komt te staan. De hond trekt zichzelf uit balans, niet meer voorwaarts. Dit anti-trek tuig is nog steeds een veel gebruikt middel tegen het trekken aan de hondenriem. De Easy Walk Deluxe harnas is gepolsterd voor een comfortabel draagcomfort.

Het Easysport harnas is een ruim verstelbaar harnas met een elastische neklijn. Deze elastische neklijn zorgt voor een goede aansluiting rond de nek. De borstband bevindt zich ruim achter de voorpoten, dus geen last van irritatie in de oksels. Het handvat bovenop staat in de lengte van de ruggegraat. Handig om meer controle over uw hond te houden tijdens het uitalen. De Petsafe harnassen zijn geschikt voor kleine en grote honden.

Puppia mesh tuigjes kleine hond

Puppia heeft voor hondentuigen voor kleine en middelgrote honden in diverse vrolijke kleuren. Het model borsttuig is er in diverse materiaal. Een winter versie die zacht gevoerd is en een zomerversie van mesh. Het Puppia Soft Mesh harnas is luchtdoorlatend en minder warm dan de meeste hondentuigen. Dit hondentuigje is geschikt voor het uitlaten van de kleine tot middelgrote hond.

Het Puppia Ritefit harnas is rond de nek en buik goed verstelbaar. Zo is er bijna altijd wel een puppa hondentuigje dat past. Deze hondentuigjes zijn ook geschikt voor honden met een brede borst. De Puppia hondentuigen zijn goed afgewerkt en verstelbaar.

Het Puppia Soft Vest Harnas is een instaptuig in mesh uitvoering. Het hondentuigje heeft een uitstekende drukverdeling en is geschikt voor kleine tot middelgrote honden. De sluiting heeft aan beide zijde een D ring voor een extra sterke verbinding. Dit instaptuig is minder geschikt voor honden met een brede borst.

Curli honden harnas

Curli Hondentuig is gebasseerd op functionaliteit. Curli stelt hoge eisen aan hun tuigen. Curli tuigjes hebben een uitmuntende afwerking en ontwikkeld uit het oogpunt van de hond. Zwitsers staan bekend om hun fijne oog voor detail. Elk detail, hoe ingewikkeld ook is van invloed op het totale artikel.

Curli is dan ook van uitzonderlijke hoge kwaliteit, functionaliteit en design. Curli staat voor het welzijn van uw hond in combinatie met de beste mogelijke oplossing om de interactie tussen baas en hond te ondersteunen. Deze tuigen hebben als plus de unieke DogFinderID om een vermiste hond snel weer terug te kunnen vinden. De tuigjes zijn instaptuigjes met een goede drukverdeling over de borst.

TIP Veilig uw hond uitlaten met de hondenlampjes

Voorkom blessures met een hondenharnas in combinatie met de WAW easy Dog walk

Kijk hier als u op zoek bent naar meer hondenartikelen.

Pejediertotaal, Online dierenwinkel met innovatieve hondenbenodigdheden; Het beste hondentuig kopen voor uw hond? bestel veilig online het hondentuig voor uw hond.