• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hondentuig voor alle hondenrassen

Hondentuigen als alternatief

Hondentuigen zijn een prima alternatief voor een halsband. Een goed passend tuig maakt het uitlaten tot een prettig blokje om. Halsbanden geven soms teveel druk op de nek en rug. Een hondentuig geeft dan uitkomst.

Sorteer
Per pagina:
1-32 of 71


Hondentuig fabel

Het is een fabel dat een hondentuig trekken stimuleert. Trekken is een gedrag van de hond die ook met een halsband voorkomt. Dit wordt niet veroorzaakt door een tuig maar door het gedrag van de hond. Een goede hondencursus leert de hond het trekken aan de riem af. Op internet zijn ook diverse filmpjes te zien die instructies geven over het afleren van trekken aan de lijn. Zorg dat u rustig van huis weg gaat. Een opgetogen hond die blij is dat hij uitgelaten wordt, zal door de enthousiastme de lijn strak doen staan. Wissel af in de wandelroute. Nieuwe geuren, nieuwe omgeving is niet alleen een welkome afwisseling voor u maar ook voor de hond. Tuigen zijn praktische hondenbenodigdheden waardoor u uw hond met plezier uit kunt laten. Gebruik een harnas voor het uitlaten van uw hond, het doorbreken van negatief, ongewenst gedrag of om simpel weg meer controle over uw hond te krijgen.

Ons assortiment hondentuigen voor elke hond

Ons ruime assortiment hondentuigen is geschikt voor alle honden. Deze tuigen hebben de volgende kenmerken:

  • Hondentuigen voor alle hondenrassen
  • Hondenbenodigdheden van uitstekende kwaliteit
  • Goede afwerking
  • Topmerken als Tre Ponti, doxtasy en Curli
  • Diverse uitvoeringen
  • Hondenartikel in verschillende materialen 

Halsbanden zijn uit?

De halsband is zo ingeburgerd en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een halsband past makkelijk omdat er maar met 1 maat rekening gehouden moet worden, de nekomvang van de hond. Toch zijn hondentuigen meer in opkomst. Steeds meer honden dragen een hondentuig. Vaak vinden hondeneigenaren een tuig veel hondvriendelijker. Een goed passend tuig irriteert niet en knelt nergens. Het bellemert de hond niet in de beweging.

Hond uitlaten

Bij het uitlaten van uw hond is het prettig dat u als baas controle houdt over de hond. Dat gebeurt in eerste instantie door de hond netjes op te voeden. Maar door omstandigheden heeft u niet altijd die controle die u wenst. Een hond die uitvalt, een kat die plots voorbij komt of noem maar op. Met een ruk aan de lijn is de correctie bij een halsband nog wel eens te hard en heeft niet altijd het gewenste effect. Een tuig heeft de controle over de voorzijde van de hond. Een plotselinge enthousiaste ruk aan de riem wordt nu verdeeld over de hele voorkant van de hond. Is uw hond altijd erg gefocusd op zijn omgeving in plaats van op u? Neem eens een zakje met hondensnoepjes mee, of zijn favoriete speeltje. Hiermee beloont u goed gedrag en leidt u de hond af tijdens onprettige situaties. Het houdt de aandacht van de hond meer op u. Zorg voor de juiste combinatie riem en tuig. Met de juiste combinatie hondenlijn en harnas laat u uw hond comfortabel uit.

Hondentuigen het alternatief voor halsbanden

Het hondentuig is een uitstekend alternatief voor een hondenhalsband. Of is alternatief al lang het goede woord niet meer. Het is een bewezen middel om uw hond netjes aangelijnd bij u te houden. Met een tuig vermindert de druk op de nek van uw hond en worden nekblessure of ademhalingsproblemen voorkomen. Bij trainingen is een hondentuig zeer geschikt om een jonge hond te leren om niet te trekken. Als u de hond corrigeert, wordt de correctie gelijk over de borst van de hond verdeeld en wordt de nek ontzien. Ook voor de slimme honden die kans zien te ontsnappen uit hun halsband is een harnas een prima middel welke voorkomt dat de hond ontsnapt. Tegenwoordig zijn deze honden tuigen ook in diverse maten, kleuren en uitvoeringen. Geen reden dus om niet voor een hondentuigje te gaan.

Doorslag goed honden tuig

Maar wat is de doorslaggevende factor voor een goed hondentuig. Allereerst is de pasvorm natuurlijk belangrijk. Hurtta tuigen staan bekend om hun uitstekende pasvorm en soepel materiaal. Ook de Julius K9 tuigen worden veel gebruikt om hun pasvorm en leuke naambordjes. Zowel het Hurtta tuig als de K9 tuig zijn goede kwaliteits tuigen, maar er zijn meer goede hondentuigen met een uitstekende danwel betere pasvorm. Nieuw op de markt is Tre Ponti, met werkelijk overtuigende honden tuigen. Deze nieuwe ontwerper heeft diverse modellen hondentuigen voor een elke grote hond en richt zich vooral op bewegingsvrijheid. Curli is een Zwitsers merk van uitmuntende kwaliteit met als extra een DogFinder ID.

Leren hondentuig

Leren hondentuigen zijn vooral stevig en worden vaak specifiek ontworpen voor buldogs, bullterriers en rotweilers. De hondentuigen worden in de bekende basic kleuren zwart en bruin uitgevoerd maar worden ook bewerkt met gekleurde kralen, zilveren of goudkleurige, of houten applicatie's. De honden tuigen zijn erg mooi om te zien en geven de hond een stoer uiterlijk. Leren honden tuigen zijn mooi, maar zijn niet bestand tegen water.

Ezydog honden tuig 

Ezydog heeft 3 tuigen; het borsttuig, het convert tuig en het quickfit hondentuig. Deze nylon tuigen zijn sterk en goed doordacht. De Ezydog hondentuigen zijn goed verstelbaar waardoor het goed passend gemaakt kan worden. Het quickfit harnas is speciaal bedoel voor honden die problemen hebben zich in een tuig te laten zetten. Vooral de poten erin steken levert voor sommige problemen nogal eens wat stress op. Dit harnas gaat over de kop en dan klikt u het makkelijk achter de achterpoten vast.

Doxtasy harnas

Voor de kleine honden zijn er leuke Doxtasy hondenharnassen of hondentuigjes te koop. In leer, nylon of stof. Dit merk honden accessoires heeft harnassen in heel veel verschillende kleuren. Doxtasy heeft vooral een kleurrijk comfy harnas ontwikkeld voor de kleine honden. Dit hondenharnas is er in diverse kleuren en vooral voor de modebewuste baas een prima keus. Het survival harnas is een sportief honden harnas voor de kleine, middelgrote en grotere honden. Sportief en kleurrijk en ruim verstelbaar zowel bij de borst als bij de buik.

Tre Ponti hondentuig

Nieuw, maar wij zijn overtuigd! In de praktijk hebben wij al diverse honden Het Tre Ponti hondentuig mogen passen. En telkens weer liepen de baasjes tevreden met dit tuig weg. Deze nieuwe hondentuigjes zijn er voor alle honden. De tuigen zijn speciaal ontwikkeld en let vooral op de bouw van de hond. Anders dan bijvoorbeeld Hurtta, welke 2 type tuigen heeft in 9 maten, kijkt dit merk naar de bouw van de hond. Een veel voorkomend probleem bij tuigen is de schuurplek achter de elleboog. Met het Tre Ponti tuig is dit probeem opgelost. De hond heeft volledige bewegingsvrijheid met het schoudergewricht en u heeft de controle over de hond. Dit is een uniek hondentuig met vele voordelen. Het is uiterst licht en zeer sterk. Zo kantelt dit hondentuig niet en is bijvoorbeeld de Primo uitstekend geschikt voor fietsen met de hond. Terwijl de Fibbia het trainingstuig is voor kleine honden, om trekken te voorkomen of af te leren. De Sporza is gemaakt voor de sportieve hond en geeft extra veel ruimte om te bewegen. De Primo hondentuigen worden ook al tijdens flybal wedstrijden gebruikt en met succes. De tuigen zijn erg licht, lichter dan de veel gedragen Julius. Door de combinatie van lichter en meer bewegingsvrijheid lopen de honden snellere tijden. Ook tijdens het zwemmen zijn dit de ideale tuigen. Het materiaal neem bijna geen water op zodat het erg snel droog is. Tre Ponti is vernieuwend en uniek in de vormgeving en het materiaalgebruik. Er zijn steeds meer nieuwe tuigen die maar 1 ding gemeen hebben; een uitstekende pasvorm met aandacht voor de bouw van uw hond.

Ruffwear

Ruffwear heeft een sterk en speciaal hondentuig ontwikkeld voor oa reddingshonden en echte ontsnappingskunstenaars. De Ruffwear Web Master is ook geschikt voor revaliderende honden of honden die een steuntje kunnen gebruiken. Het materiaal is erg sterk met een zeer praktische en doordachte afwerking. Naast het bekende Web Master harnas is de Ruffwear Front harnas het nieuwste hondentuig. Dit hondentuig is verkrijgbaar in 4 kleuren. Het tuig is sterk en heeft een goede pasvorm. De tuigen zijn ruim verstelbaar. 

Puppia mesh tuig

Puppia heeft voor kleine en grote honden diverse kleurrijke hondentuigen. Het model borsttuig is er in diverse materiaal. Een winter versie die zacht gevoerd is en een zomerversie van mesh. Mesh is luchtdoorlatend en minder warm dan de meeste hondentuigen. De Puppia hondentuigen zijn goed afgewerkt en verstelbaar.

Curli honden harnas

Curli Hondentuig is gebasseerd op functionaliteit. Curli stelt hoge eisen aan hun tuigen. Curli tuigjes hebben een uitmuntende afwerking en ontwikkeld uit het oogpunt van de hond. Zwitsers staan bekend om hun fijne oog voor detail. Elk detail, hoe ingewikkeld ook is van invloed op het totale artikel. Curli is dan ook van uitzonderlijke hoge kwaliteit, functionaliteit en design. Curli staat voor het welzijn van uw hond in combinatie met de beste mogelijke oplossing om de interactie tussen baas en hond te ondersteunen. Deze tuigen hebben als plus de unieke DogFinderID om een vermiste hond snel weer terug te kunnen vinden.

TIP Veilig uw hond uitlaten met de hondenlampjes

Voorkom blessures met een hondenharnas in combinatie met de WAW easy Dog walk
Ontdek onze top merken dierbenodigdheden

Kijk hier als u op zoek bent naar meer hondenartikelen.

Pejediertotaal, Online dierenwinkel met innovatieve hondenbenodigdheden, met een hondentuig voor iedere hond.