Hondenspeelgoed

Subcategorieën

Hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed is goed voor uitdaging, tegen verveling en helpt bij het trainen van uw hond. Hondenspeeltjes zijn er in vele maten, soorten en uitvoeringen. Geschikt voor kauwen, apporteren, werpen en meer. Bestel hier online het leukste hondenspeelgoed.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
 1. Bionic hondenbal
  Rating:
  0%
 2. Busy Buddy Squirrel Dude hondenspeelgoed
  Rating:
  0%
  Vanaf € 4,99
 3. Busy Buddy Puppy Squirrel Dude hondenspeelgoed
  Rating:
  0%
  Vanaf € 4,99
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina

Hondenspeelgoed voor alle honden

Hondenspeeltjes zijn er voor alle honden, groot of klein. Hondenspeelgoed zijn leuke honden accessoires in vele vormen en materialen. Iedere hond heeft wel een favoriet hondenspeeltje. Honden spelen graag. Spelen met ander honden of met de baas. Hondenspeelgoed geeft uw hond de nodige bezigheid, voorkomt verveling en is goed voor de ontwikkeling van je hond. Door uw hond bezig te houden wordt ook het slopen van meubels vaak voorkomen. Op zoek naar het leukste hondenspeeltje voor uw hond? Ontdek de collectie met oa sterk hondenspeelgoed, hondenballen, drijvend hondenspeelgoed en meer.

Veel hondenspeelgoed zijn ontworpen met een bepaald doel. Apporteren of trekspelletjes, Heerlijk om al die energie in kwijt te kunnen. Het is prettig voor uw hond om fysiek en mentaal bezig te zijn. Spelen is ook belangrijk. Buiten in de tuin of met een bal in het park. Samen spelen met uw hond is belangrijk voor de hond-baas relatie. Door samen te spelen kan u uw hond ook spelenderwijs comando's aanleren als af, blijf of los. Honden speelgoed is er in veel soorten en maten. Van hondenbal, apporteer speelgoed tot knuffel van pluche. Honden hebben een aardige bijtkracht. Wij hebben diverse soorten stevig hondenspeelgoed. Bestel nu makkelijk en snel uw hondenbenodigdheden online bij PeJediertotaal. Bekijk hier de leukste honden accessoires om te spelen in onze online dierenwinkel.

Voordelen Hondenspeelgoed

Deze hondenspeeltjes hebben de volgende kenmerken

 • Diverse vormen en soorten hondenspeelgoed
 • Hondenartikelen in verschillende uiteenlopende materialen
 • Hondenspeelgoed geschikt voor alle honden, groot en klein, pup en senior
 • Ook voor honden met een sterke bijt
 • Ruime keuze uit topmerken

Leestip: Keuzehulp hondenspeeltjes

Hondenspeeltjes tijdens het uitlaten

Veelal wordt er voor een interactief speelkwartiertje met uw hond tijd vrij gemaakt. Maar u kunt het natuurlijk uitstekend combineren met het uitlaten. Er zijn diverse voordelen om tijdens het uitlaten van uw hond een speeltje mee te nemen. Veel honden vinden apporteren of een trek spelletje leuk. Met het favoriete speeltje van uw hond is de hond gefocust op de baas. Ongewenst gedrag als uithalen of angst wordt met deze afleiding veel minder sterk. Ook helpt het apporteren tijdens het uitlaten uw hond met een korter rondje evenveel energie kwijt te raken.

Veelal is het uitlaten in eerste plaats om de behoeftes te doen, maar daarnaast ook, en niet minder belangrijk voor een gezonde hond. Bewegen is gezond, zowel geestelijk als lichamelijk. Met het apporteren voegt u een extra dementie toe aan het uitlaten. Heeft u een hond die gek is op ballen maar het nog moeilijk vindt weer terug te komen? Apporteren is een goede oefening die de hond baas relatie verbetert. Beloon uw hond bij het terug brengen van het apporteerspeelgoed. Dat kan in de vorm van een aai over zijn kop of een klein hondensnoepje. Met het apporteren blijft uw hond in beweging. Tijdens de koude winterdagen is dit veel beter voor uw hond. Blijven u en uw hond te lang stil staan dan kan het best te koud worden. Met een spelletje blijven u en uw hond warm en gezond in beweging.

Speelgoed voor iedere hond

Er is speciaal speelgoed voor uw hond. En dat is niet zonder reden. Gewone tennisballen of voetballen zijn niet geschikt als hondenspeeltje. Het materiaal kan snel kapot gaan, waardoor uw hond stukjes binnen kan krijgen. Ook veroorzaakt het spelen met een normale (tennis)bal vaak erge slijtage aan het gebit. Knuffels hebben vaak kleine onderdelen die snel ingelikt of kapot kunnen worden gebeten. Speelgoed voor honden is speciaal gemaakt voor uw viervoeter. Speelgoed voor honden is getest op veiligheid voor uw hond. Er zijn honden speeltjes voor pups, sterke honden, grote honden en voor slimme honden

Juiste hondenspeeltje voor uw hond

Het is belangrijk om het juiste speeltje voor uw hond te kiezen. De vraag van speelt mijn hond hiermee? Vindt hij dit leuk? is een vraag waar alleen de hond een antwoord op heeft. Maar soms moet u de hond ook leren te spelen met een speeltje. Maar de meest gehoorde vraag is; Is dit goed speelgoed voor mijn hond? Ja Alle speeltjes voor honden zijn goed speelgoed, zolang het niet stuk is en de hond er niet aan kan bezeren. Maar wat is het beste hondenspeeltje voor uw hond?

Lees onze blog Welk hondenspeeltje voor uw hond

Het beste, of is de vraag beter het juiste hondenspeelgoed voor uw hond? Dat hangt van van uw hond, de grote en de vorm van het speeltje. Honden speeltjes zien er vaak aantrekkelijk uit. Maar niet ieder speeltje is geschikt voor uw hond. Kijk eerst naar de hond. Wat vindt de hond leuk om te zien? rent hij graag achter dingen aan? dan is een hondenbal of apporteerspeeltje wel iets. Doet de hond niets liever dan stoeien met de baas? Dan is een touw een beter idee. Voor honden die houden van kauwen is er speciaal kauwspeelgoed van WestPawDesign. 

Kauwen

Houdt rekening met de grootte van het hondenspeeltje. Voor een grote hond is een klein speeltje gevaarlijk. En een kleine hond kan niets met te groot of te zwaar speeltje. Baasjes zijn vaak verontwaardigd als een speeltje binnen een uur kapot is. Maar is de keuze dan wel juist? De duurzaamheid neemt toe door een weloverwogen keuze te maken. Waar moet u op letten?

Bijten

Er mag gebeten worden in hondenspeelgoed. Echter slopen, het echt liggen kauwen op een hondenspeeltje is ongewenst gedrag. Er is wel speciaal kauwspeelgoed of dentalspeelgoed op de markt. Dit is duurzaam en speciaal gemaak om op te kauwen. Veel hondenspeelgoed, ondanks dat ze sterk zijn, kunnen niet tegen het echte kauwen. Veel speeltjes kunnen wel tegen een hondentand. Maar gaat de hond uitgebreid liggen en het speeltje gebruiken als kauwbot, geeft uw hond dan een kauwsnack.

Samen Spelen

Hondenspeelgoed is vaak bedoeld om samen met de baas te spelen. Apporteren, een trekspelletje ed. Zo leert u samen. Hond en baas raken de nodige energie kwijt. En het samenspel zorgt voor het opbouwen van een band met de hond. Tussentijds leert u de hond spelender wijs commando's als af of los.

Alleen spelen

Het alleen spelen is veelal een kauwspeeltje. Kauwspeelgoed hebben vaak het doel om het gebit te reinigen. Ook is het een tijdsverdrijf. Een benoningsspeeltje bevat vaak een lekkere traktatie of gewoon de hondenbrokjes als beloning. Door het draaien en kauwen wordt de hond beloond met iets lekkers.

Goed hondenspeelgoed voor uw hond.

Wij kunnen niet een eenduidend antwoord geven op deze vraag. Dat is afhankelijk van de hond. Wat vindt de hond leuk? Maar er zijn wel een aantal regels.

Juiste grote

Kijk voor het juiste speelgoed naar de juiste grote voor uw hond. Te kleine hondenspeeltjes kunnen gevaarlijk zijn. Ze leveren verstikkingsgevaar op omdat ze kunnen worden ingeslikt. Tevens kan het een gevaar zijn voor maag en darmen. Wees voorzichting met touw, lint of elastiek. Hoewel een hond dit intressant kan vinden, is het geen veilig hondenspeeltje. Alle speeltjes waar stukjes af kunnen worden gebeten kunt u beter vermijden. Denk aan kralen ed.

Regel; Zodra een hondenspeelgoed uit elkaar valt is het aan vervanging toe.

Juiste vorm

Ook de vorm is belangrijk voor het kiezen van een juist hondenspeeltje. Een rechte vorm kan de hond goed houvast op vinden. Dit houdt in dat de hond daar flink op los kan gaan met zijn tanden. Niets mis mee, zolang het geen pluche is. Veel hondenspeelgoed kan echt wel tegen een hondentand. Een hondengebit is gemaakt om te slopen. De juiste vorm zorgt ervoor dat de hond er niet zijn volledige kracht op het speeltje kan zetten. Kies voor een ronde of ovale vorm, en ga zeker niet voor klein.

Materiaal

Rubber

Rubberen hondenspeeltjes zijn een goede keus voor honden die alles willen slopen. Er kan op gebeten worden, er kan mee gegooid worden. Het is vaak erg duurzaam. West Paw Zogoflex of zogoflex air heeft een 1 malige levenslange omruilgarantie als het speeltje echt kapot is.

Brandweerslang

Brandslang is stevig. De hond kan er in bijten, er zijn tanden in zetten. Ook brandweerspeeltjes zijn er in diverse vormen. Gevuld, meer massief of plat. De gevulde versie is vaak meegevend. De sterke buitenzijde maakt dit hondenspeetje sterker dan pluche.

Piep

Vaak zit er een piep in hondenspeelgoed. Sommige honden laten de piep lekker piepen. Andere willen de lawaai maker eruit hebben. Een speeltje met een piep wakkert het instinct van uw hond aan. De piep moet stil. Dan wordt het vastpakken, schudden en gooien. Er zijn ook honden die sterk reageren op een piepend hondenspeeltje. Dan speelt u samen met de hond. Dit verhoogt de duurzaamheid en u houdt controle over de mate van inspanning. Wordt de hond te druk, dan is het speelkwartiertje over.

Touw

Touw kan heerlijk mee gegooid worden, apporteren of trekspeeltjes. Touw is duurzaam maar niet onverwoestbaar. Hou goed in de gaten dat er niet teveel af gebeten kan worden. Dan is een speeltouw aan vervanging toe. Ook hier geldt; kies de juiste grote. Samen spelen met het touw verlengt de levensduur.

Pluche

Sommige honden houden van knuffelen. Een knuffel is leuk voor honden, maar niet geschikt voor echte slopers. Er zijn leuke hondenknuffels met of zonder vulling. Vindt uw hond een knuffel of pluche speeltjes pas leuk als de vulling eruit is? Skinneeez is zacht hondenspeelgoed zonder vulling. Vaak neemt uw hond een knuffel overal mee naar toe. En slaapt de knuffel naast de hond in de mand.

Stokken

Veel honden zijn gek op stokken en takken. Het hele bos wordt leeg gesleept. Maar een stok of tak is niet geschikt als hondenspeelgoed. Het is een leuke bezigheid om een tak te apporteren. Al hoe wel sommige honden met takken aankomen, waarbij u zich af vraagt wat nu de bedoeling is; de tak is 10 x groter dan de hond. Maar een hond is van nature iets harders gewend dan een tak, een bot. Met 1 stevige beet kan de tak vermorzeld worden. Dit kan tot splinters in de slokdarm of vast zittende stokken in het geheemelte leiden. Uw hond is zeker niet de eerste die zo bij de dierenarts aan komt. Als alternatief zijn er stokken van Petstages, de Dogwood. Nieuw is de Westpaw Echo serie.

Hardheid

Voor slopers kijkt u ook naar de hardheid van het materiaal. U kunt beter voor massief gaan. Dit geeft het speeltje meer stevigheid en een langere duurzaamheid. Houdt uw hond wel van een speeltje dat iets mee geeft? Kies dan voor de Zogoflex Air van Westpaw. Deze is sterk, duurzaam, massief maar niet zo hard dat de hond geen bijt kan voelen. Wel heeft deze weer de eenmalige omruilgarantie.

Slopen

Veel honden slopen hondenspeelgoed. Zogoflex en Zogoflex air van Westpaw heeft een unieke eenmalige omruilgarantie als het hondenspeeltje echt stuk is. Ook door het slopen van uw hond. Slopen is het echt kauwen en knagen op een speeltje. Een speeltje is daar niet voor bedoeld. Heeft uw hond behoefte om te knagen, geef uw hond dan een kauwsnack. Wen uw hond aan dat spelen een uitdaging is. Tegen het echt kauwen en slopen is weinig speelgoed bestand. Ookal is het sterk speelgoed. Als uw hond een sloper is dan krijgt uw hond bijna elk speeltje kapot. Maar met de juiste maat, goed gekozen materiaal en de juiste vorm is het hondenspeelgoed veel duurzamer dan een speeltje die u uitkiest omdat het er zo leuk uit ziet. Westpaw design heeft als enige een unieke omruilgarantie.

Hondenpuzzels voor slimme honden

Een hondenpuzzel is educatief speelgoed waarmee u uw hond iets aanleert. Het is leuk om te doen en ook goed voor de ontwikkeling van uw hond. Naast fysieke uitdaging is het ook goed om uw hond mentaal uit te dagen. Met een hondenpuzzel zet u uw hond aan het denken. Ontdek hoe slim uw hond is. Een educatief speeltje als een hondenpuzzel is een mooi tijdsverdrijf.

Kauwspeelgoed

Een goed hondenspeeltje is moeilijk kiezen. Vaak zien we honden die speeltjes gebruiken als kauwitem. Maar niet elk speeltje is geschikt om op te kauwen, ookal is het dan sterk. Elke hond heeft een kauwbehoefte. De hond gaat liggen en gaat met zijn kiezen uitgebreid kauwen, malen. Een hond heeft ook sterke kaken om goed te kunnen eten. Ze hebben geen mes en vork als extra gereedschap. Kauwen is goed voor een hond. Het verzorgd de tanden en masseert het tandvlees. Pups hebben vooral tijden het wisselen van de tanden een sterke behoefte om te kauwen. Vooral jonge honden onderzoeken veel dingen door erop te kauwen. Kauwen geeft de hond afleiding. Het is een goed tijdsverdrijf. Bij het kauwen wordt endorfine aangemaakt. Deze endorfine geeft de hond een rustig en ontspannen gevoel. Maar kauwen op hondenspeelgoed sloopt vaak het leuke hondenspeeltje. Niet een bijt erin, maar het echt liggen kauwen met de kiezen, of knagen met de voortanden. Helaas is dat leuke hondenspeeltje met die vrolijke kleurtjes dan zo kapot. Kauwen is een goede gewoonte voor het reinigen van het gebit. Kauwspeelgoed is ook het alternatief voor het happen in uw hand. Met goed kauwspeelgoed onderhoudt u het gebit van uw hond en helpt u uw hond het gebit schoon te houden. Kauwspeeltjes bestaan uit duurzaam en flexibel materiaal. Er bestaan ook kauwspeelgoed met een piep en een beloning, om het kauwen niet om te zetten in slopen. Want dat is ongewenst.

Stevig hondenspeelgoed

Maakt uw hond ook alles stuk? Wij bieden een ruim assortiment aan stevig, praktisch onverwoestbaar speelgoed. Het merk Jolly heeft speelgoed ontwikkeld voor dierentuinen, waar ook uw hond mee kan spelen. Uiteraard is de grote wat aangepast aan de grote van uw huisdier. Niettemin leveren de Jolly Egg en de Push n play ballen heel wat speelplezier op. Door de vorm en groote zijn deze praktisch onverwoestbaar omdat de hond er simpelweg geen grip op kan krijgen, maar wel lekker erop kan jagen en duwen. Er zijn veel hondenspeeltjes welke zeer stevig zijn en niet binnen 5 minuten alweer kapot.

Let wel op; hondenspeelgoed is om mee te spelen en is geen kauwartikel. Honden hebben een kauwbehoefte; Geef uw hond dus regelmatig een kauwbot of kauwstaaf. Laat uw hond onder toezicht spelen.

Apporteren met uw hond

Apporteer speelgoed

Apporteren is 1 van de leukste spelletje voor de hond. Hoe vaak zie je honden niet dol enthousiast wachten tot de baas de bal heeft gegooid. De hond kan door het apporteren extra veel energie kwijt. Vooral tijdens koude winterdag is het apporteren een goede bezigheid om tijdens het uitlaten warm te blijven. Er zijn diverse soorten apporteerspeelgoed verkrijgbaar. Deze honden accessoires zijn van topmerken met een uiterst doordacht design. Bestel hondenbenodigdheden online.

De Tennisbal. Het hondenspeeltje bij uitstek. Je kunt het gooien, stuiteren en je kunt het apporteren. Natuurlijk kan er ook op gekauwd worden. Een tennisbal is qua aanschaf niet zo duur. De structuur van een echte tennisbal is voor de tanden wat minder. Kies voor een echte hondenbal. Dit vraagt een hoger budget voor aanschaf, maar de bal gaat langer mee dan een tennisbal. Ook is het beter voor het gebit van de hond. Een Frisbees is ook leuk om te apporteren. Met een harde frisbee kan je ver gooien, maar is minder geschikt voor het vangen. Een hondenfrisbee van zacht rubber of nylon is beter voor de tanden en mond van uw hond.

Om het apporteren tot een echte uitdaging te maken zijn er ook hondenspeeltjes met een onvoorspelbare stuiter. Zo moet uw hond echt werken om het speeltje te pakken. Een voorbeeld is de Zogoflex Tizzi. Voor een trekspelletje of apporteer spelletje kiest u voor de Zogoflex air Wox. Denk ook aan een ongelijk gevormde bal of een bal met een dik touw er aan.

Drijvend hondenspeelgoed

Voor honden die van water houden is drijvend speelgoed een goede uitkomst. Vooral in de zomer is het heerlijk om te apporteren bij, in of op het water. Een combinatie van verfrissing met spelen. Vooral honden die houden van water is het een extra uitdaging om ook even een stukje te zwemmen. Drijvende speeltjes voor uw hond zijn er voor klein en groot. Kies de juiste maat en geniet van het apporteren met uw hond in en op het water.

Beloning voor uw hond

Stuiterende hondenballen blijven een absolute uitdaging en het leukste apporteerspeeltje voor de meeste honden. Er zijn ook holle hondenballen en apporteerspeelgoed waarin u hondenbrokken of hondensnoepjes in kunt stoppen. Door het spelen met het speeltje vallen de snoepjes of brokken er uit. Uw hond wordt beloont voor het zelf spelen. Dit is ook een uitstekende manier om het eten uitdagender te maken en schrokken te voorkomen. Een prima tijdsverdrijf voor honden die zich snel vervelen of meer uitdaging nodig hebben.

Pluche honden speelgoed

Pluche hondenspeeltjes is speciaal voor honden die houden van zachte hondenspeeltjes. Om mee te knuffelen of om als een prooi mee te schudden. Pluche honden speelgoed is er met of zonder piep. Niet elke hond kan een piep waarderen. De ene hond is er bang voor een ander wil en zal de piep stil krijgen. Kies dan voor een speeltje zonder geluid.

Westpaw zogoflex hondenspeelgoed

WestPaw Design Zogoflex hondenspeelgoed maakt diverse soorten sterke hondenspeeltjes. Zogoflex is sterk drijvend hondenspeelgoed voor kleine en grote honden. Zogoflex hondenspeeltjes zijn interactief speelgoed in diverse vormen en grote. Er is voor uw hond wel een uitdaging te vinden. Zogoflex air is een zachtere variant van Westpaw Design. Ook hierbij zijn er hondenspeeltjes ontwikkeld in de meest uitdagende vormgeving. Dit speelgoed is geschikt voor apporteren, trekspelletjes, belonen en trakteren en denkwerk. West Paw Design gelooft in zijn producten. Dit merk heeft een eenmalige levenslange omruilgarantie. Naast de bekende Zogoflex speeltjes zijn er nu ook de Rowdies. Pluche hondenspeeltjes met Hardytex stof in combinatie met het sterke Zogoflex. Speciaal voor honden die van zachte pluche speeltjes houden.

Charming zachte hondenspeeltjes

Charming heeft leuke zachte hondenspeeltjes voor uw hond. Deze zachte hondenspeeltjes zijn duurzaam en geschikt voor kleine en grote honden. Charming hondenspeeltjes zijn verkrijgbaar in diverse leuke uitvoeringen. 

Becothings milieuvriendelijk speelgoed

Becothings honden speelgoed is milieuvriendeijk gemaakt van restmaterialen. Becothings is sterk en interactief voor een goede prijs. De diverse vormen en maten maken het speelgoed uitdagend en geschikt voor kleine en grote honden.

Nina Ottosson

Nina Ottosson staat bekend om de houten hondenpuzzels. Echte uitdagende hondenspeelgoed die de hond aan het denken zet.

Outward Hound honden speelgoed

Outward hound heeft diverse soorten hondenspeelgoed voor kleine en grote honden. Van hondenpuzzels, Agility sets tot Invinc voor sterke kauwers. Outward Hound is er in veel soorten en maten. Er is ook voor uw hond een passend favoriet speelgoed. Kies de juiste maat en vorm voor uw hond. Dit speelgoed geeft zeker uren speelplezier.

Busy Buddy

Busy Buddy maakt honden speelgoed die zorgt voor afleiding en beloning. Dit hondenspeelgoed kenmerkt zich door de unieke vormgeving, het stevige materialen en de uitdaging voor uw hond. Deze hondenspeeltjes geven uw hond uren lang speelplezier.

Skinneeez hondenknuffels

Skinneeez is uniek hondenspeelgoed zonder vulling. De Skinneeez hondenspeeltjes wakkeren het jachtinstinct van uw hond aan. Schudden en apporteren, of gewoon knuffelen met deze leuke pluche hondenspeeltjes. Bekijk de collectie Skinneeez hondenspeeltjes.

Jolly Hondenballen

Jolly Pets maakt hondenballen speciaal voor uw hond. Met deze duurzame hondenbal daagt u uw hond uit voor een potje hondenvoetbal of apporteren. Het speciale materiaal zorgt ervoor dat een hondentand dit hondenspeelgoed niet kan verpesten. Het komt terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Chuckit

Chuckit hondenspeeltjes staan garant voor samen spelen. Veel chuckit speelgoed heeft een innovatief ontwerp. Ook hier staat duurzaamheid voorop.

Bekijk de volledige collectie hondenbenodigdheden online.

Onder toezicht spelen

Houdt uw hond altijd in de gaten tijdens het spelen. Laat een hond niet alleen tijdens het spelen. Zeker niet als een speeltje wat kleinere onderdelen heeft of op batterijen werkt. Hondenspeeltjes zijn er om mee te spelen en niet om op te kauwen. Wil de hond echt gaan liggen kauwen dan kunt u hem een kauwsnack aanbieden. Veel hondenspeeltjes zijn bedoel om een band tussen hond en baas op te bouwen of te versterken. Samen spelen met je hond geeft plezier voor hond en baas. Bedenk dat spelen ook een leer moment is. Het laten wachten op het gooien van de bal, respect tonen naar de baas en het terug brengen of terug komen. Plezier en leren kunnen best samen gaan.

Een goed hondenspeeltje kopen voor uw hond? Maak een bewuste keuze. Hondenspeelgoed is er in veel vormen en maten, voor alle honden, groot en klein; er is altijd wel een hondenspeeltje die past bij uw hond.