• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Hondenriem voor kleine en grote honden

Beste hondenriem

Een hondenriem is er in veel lengtes, breedtes en uitvoeringen. De beste hondenriem voor het uitlaten van uw hond is afhankelijk van de baas en hond. PeJediertotaal heeft een keuze uit goede kwaliteit hondenriemen. Hondenlijnen en rollijnen van topmerken als Ezydog, Wigzi, Curli, Doxtasy en Rebel Petz. Ontdek de beste hondenriem voor het uitlaten van uw hond.

Sorteer
Per pagina:
1-32 of 87


Welke hondenriem moet ik kopen

Welke hondenriem is goed? Welke hondenlijn moet ik kiezen? Een hondenriem is al lang geen stuk touw meer maar een onmisbaar hondenartikel voor elke hond. Het is een goede stevige hondenlijn met een goede haak en een makkelijk handvat. Tegenwoordig zijn er veel keuzes in maten, vormen en uitvoeringen hondenriemen, speciaal gemaakt om het uitlaten van uw hond makkelijker te maken.

Er zijn hondenriemen voor 2 honden, een hondenriem voor trekkende honden en trainingslijnen. Ontdek onze ruime collectie in de Online hondenshop.

Aangelijnd uitlaten

In veel steden, wandelgebieden, parken en bosgebieden geldt een aanlijn plicht. Een hondenriem verbindt de hond met de baas. Het is een hondenlijn die van de hand of middel van de baas loopt naar de hond. De lijn is vastgekoppeld door middel van een haak, aan een hondenhalsband of een hondentuig. Zo laat u uw hond aangelijnt uit. Wilt u uw hond eens de ruimte geven en zonder honden riem los laten lopen? DoggyDating heeft een leuk overzicht met losloopgebieden, met de mogelijkheid om een keuze te maken uit voorkeur bv strand, hondenspeeltuin of natuurgebied.

U kunt uw hond op diverse plekken uitlaten. Waar dat hangt af van de tijd die u heeft, de tijd van het jaar en waar u woont. Even een snelle plas ronde? Of alle energie eruit lopen en interactief spelen met uw hond. Er zijn veel mogelijkheden om uw hond uit te laten. Ontdek een nieuwe omgeving door eens de andere kant op te lopen. Loopt u het snelle rondje altijd de zelfde route? Keer uw rondje eens om. U en uw hond zullen weer nieuwe dingen ontdekken en uw vaste rondje heel anders beleven.

hond uitlaten waar

Weer of geen weer, het uitlaten van de hond is een must. Soms heeft de hond dat met regen en koud al snel weer gezien. Plasje... en weer terug. De meeste honden moeten wel hun energie kwijt kunnen. 5 minuten wandelingetjes zijn niet voldoende.

Stad

In de stad zijn veel uitlaatstroken of uitlaatveldjes aangelegd. Er staan prullebakken voor het weggooien van de behoeftes. Let er op dat in veel steden een aanlijnplicht is. U risceert een boete als u zich daar niet aan houdt.

Stadpark

Kijk goed of uw hond mag los laten in het park. Het zal ook hier niet op elke plaats mogen. Ook hier geldt er willen meer mensen genieten van het park. Hou het schoon.

Hondenlosloopgebied

Ondanks dat het niet overal is toegestaan om uw hond los te laten lopen, zijn er veel gebieden waar honden los mogen lopen. Ga met uw hond het bos in, de duinen of het strand op. Lekker ravotten. Enkele stranden zijn buiten het zomerseizoen vrij om uw hond los te laten lopen.

Het bos in

Boswachterijen van staatsbosbeheer stelt en veelal niet op prijs dat uw hond los loopt. Deze gebieden hebben veel wild als eenden en herten. Hou uw hond aangelijnd. Een boswachter kan u bekeuren als u betrapt wordt op het niet aanlijnen van de hond.

Het strand

Heerlijk uitwaaien op het strand. Vooral tijdens warme dagen staat vaak op het strand een lekker briesje. Uw hond kan lekker de zee in. Het is ook nog goed voor de huid. Let wel op dat uw hond niet teveel zeewater drinkt.

Apporteren

Apporteren is het hondenspeelgoed tijdens het uitlaten. Met dit populaire spelletje kan uw hond extra energie kwijt. Maar het voorkomt ook probleemgedrag. Door de interactie met hond en baas zal de hond zich minder snel vervelen en joggers en fietsters met rust laten.

HijgHijg....

En van al dat rennen, vangen en apporteren wordt je moe en dorstig. Vergeet vooral bij warm weer niet om water mee te nemen voor u en uw hond. Er zijn handige draagbare drink en waterbakken.

Tip

Hondenwandelclub

Hondenlosloopgebied

Honden loslopen

Ga eens naar het bos of het strand als het erg warm is. Voor veel honden een groot feest. In de stad is een park ideaal om uw hond uit te laten. Let op niet overal mag uw hond los lopen. Veelal is er binnen de bebouwde kom een aanlijn plicht. Er zijn speciale losloopgebieden. Vergeet uw poepzakjes niet mee te nemen. Heeft u in de buurt ook een hondenspeeltuin of hondendolterrein? Een leuke plek waar honden en baasjes elkaar ontmoeten. Uw hond mag los lopen en veelal is er zitgelegenheid om met andere baasjes onder genot van een bakje koffie bij te praten. Sociaal voor u en uw hond.

Uw hond gaat vaak naar buiten om zijn behoefte te doen. In veel steden geldt een opruim plicht. Bij de een strenger als bij de ander. Maar het is toch een grote ergernis om in die vieze hondenpoep te stappen. Neem een poepzakje mee. Er zijn handige poepzakhouders die u aan de riem kunt bevestigen. Zo vergeet u de poepzakjes ook niet.

Combineren met halsband of hondentuig

Voor het aangelijnd uitlaten van uw hond kunt u kiezen uit grofweg 2 hondenartikelen. Een hondenhalsband of een hondentuig. Een halsband wordt veel gebruikt voor pups, maar ook voor senior honden. Het voordeel van een halsband is dat deze goed past. Mits de maat goed is. Het nadeel van een halsband is dat sommige honden snel ontsnappen uit een halsband. Een hondentuig is ideaal voor honden met een gevoelige nek, rugproblemen of een hernia. Een tuig versterkt het trekken niet. Trekken aan de riem is een negatief gedrag. Werk aan het verbeteren van het gedrag door uw hond op u te laten focussen. Of u nu een hondenriem combineert met een hondentuig of halsband, aan u de keuze. Ga uit van het comfortabel, plezierig uitlaten van uw hond.

Welke hondenlijn is het beste

Bij het kopen van een hondenlijn maakt u een overwogen keuze wat voor u en uw hond het meest geschikt is. Wat de Beste hondenlijn voor baas en hond is, is heel persoonlijk. Dit hangt af van de wensen en de combinatie hond en baas. Maar ook van de situatie en het gebruik van de hondenlijn. Loopt u in de stad of in een park of bos. Hoe groot is uw hond en hoe gedraagd uw hond zich aan de lijn? Het belangrijkse aan een lijn is het comfortabel en met plezier kunnen uitlaten van uw hond.

Natuurlijk zijn er honden die vaak of bijna alleen maar los lopen. Maar een hondenlijn is onmisbaar bij bijvoorbeeld een bezoek aan een dierenarts. Ontdek nu de meest praktische honden benodigdheden online voor het uitlaten van uw hond.

Naast de lijn zelf is de haak van de hondenriem net zo belangrijk. Een te zwakke haak kan bij een ruk aan de riem van een te grote hond breken en de hond kan los schieten. Vaak valt de schade te overzien, maar een loslopende hond is niet overal gewenst. Een kleine hond daarentegen moet niet een te zware haak hebben. Er zijn diverse uitvoeringen van de haak. Vooral de outdoor merken maken een lichtgewicht maar erg sterke haak.

Combineer deze honden lijnen met een hondentuig.

Weke maat, Welke lengte hondenriem

Welke maat hondenriem is geschikt voor het uitlaten van uw hond? En welke lengte honden lijn is geschikt. Eea is afhankelijk van de hond. Een kleine Chihuahua is moeilijk uit te laten aan een zware brede riem. Terwijl dunne lijnen niet geschikt zijn voor het uitlaten van een zware Labrador of Golden Retriever. De breedte en sterkte moet dus aangepast zijn voor de hond. Voor de training op de hondenschool of puppy cursus wordt vaak een korte vaste honden lijn gevraagd van ongeveer 1 meter lang. Lange honden riem zijn uitstekend geschikt om zelf buiten in het park of in het bos mee te trainen. In de stad zijn korte lijnen ideaal. Met een lange lijn werpt u brikades op voor uw medemens. Ook is het handig om bij het oversteken van de weg uw hond dicht bij te hebben. Natuurlijk is het altijd noodzakelijk om ook aangelijnd te werken met comando's. Een honden lijn neemt nooit de functie van een comando over. Lees meer over welke hondenriem het beste is.

Onze collectie riemen voor honden hebben de volgende eigenschappen

 • Honden lijnen van diverse topmerken
 • Hondenbenodigdheden van uitstekende kwaliteit, goede afwerking
 • Verschillende materialen beschikbaar
 • Geschikt voor alle hondenrassen
 • Diverse lengtes en breedtes
 • Rollijnen en vaste lijnen
 • Hondenartikelen in diverse praktische oplossingen
 • Voor het comfortabel uitlaten van uw hond
 • Verschillende soorten handgrepen
 • Ook speciaal voor grote en sterke honden
 • Ook voor honden die een enthousiaste ruk aan de lijn geven

Hondenriemen voor Puppy's

Een puppylijn is niet veel meer dan een kleine honden riem voor jonge honden. Welke lijn voor een pup? Veel hondeneigenaren gaan met hun pup op cursus bij een hondenschool of kynologen club. Bij een hondenschool wordt vaak gevraagd om een korte vaste lijn van ongeveer 100 cm. Een Flexi lijn cq rollijn is niet gewenst tijdens de hondencursus. Evenals corrigerende hulpmiddelen. Vraag voor de zekerheid even na bij de hondenschool van uw keuze. Bent u nog op zoek naar een hondenschool Op Doggo.nl vindt u een lijst met hondenscholen.

Honden riem kopen? Maak hieronder de eerste keuze die bij u en uw hond past. Lees de blog Keuzehulp hondenriemen voor grote honden. Vooral voor grote honden is een korte, sterke hondenriem aan te raden.

Leren hondenriem

Leren hondenriemen zijn sterk, soepel en tegenwoordig in diverse kleuren verkrijgbaar. Een honden lijn in naturel tinten als bruin, camel en zwart tot turquoise, roze en blauw. Net als de bijpassende halsbanden zijn er diverse luxe riemen versierd met kralen of steentjes. Een leren honden lijn wordt in het gebruik soepel. De leren lijnen zijn tegenwoordig in diverse lengtes verkrijgbaar.

Nylon hondenlijn

Honden riemen van Nylon zijn er in veel soorten en maten. De kleurstelling is onbeperkt. Nylon is sterk en vooral heel praktisch. Ezydog heeft een ruime collectie met schokabsorberende lijnen die de eerste ruk aan de riem opvangt waarna u de hond snel kunt corrigeren. Ideaal voor de over enthousiaste sterke en grote hond die u bijna van de benen trekt als hij weer een bekende ziet of niet kan wachten om losgelaten te worden. 

Nieuw zijn de handige en comfortabele Wigzi honden riemen. Gemaakt van soepel en sterk nylon. Uniek zijn de comfortabele handvaten, voor een goede grip op de riem. Deze honden lijnen zijn er in diverse kleuren. Een goed handvat is belangrijk. Een handvat moet goed en comfortabel vast te houden zijn. Daardoor creëer je meer grip op de riem, ook wanneer er plotseling een ruk aan de lijn wordt gegeven. 

Iedereen kent de standaard honden lijnen. Een vaste lengte met een handvat aan 1 zijde en een haak aan de andere zijde. Maar u wilt of hoeft de hond niet altijd zo kort te houden. Of u wilt de hond ook wel een keer naast u hebben lopent tijdens de wandeling in de stand. Daarbij is een multifunctionele hondenlijn een uitkomst. Verstelbaar in 2 of meer lengte. Wigzi heeft een combinatie lijn voor het uitlaten van 2 honden aan 1 lijn. Als een handsfree lijn over de schouder, met 2 honden, kort of extra lang.

Rollijn hond voor flexibel uitlaten

Veelal zijn er vaste lijnen die 1 vaste lengte hebben. Een honden rollijn is een praktische honden riem om uw hond uit te laten. Met een rollijn heeft u een korte en lange lijn waaraan u uw hond bevestigd. De lengte van deze hondenlijn bepaalt u zelf, gelang de situatie dit toelaat. Een rollijn is al jaren lang de nummer 1 hondenartikelen voor het uitlaten van uw hond. Goed gebruikt is een rollijn een ideaal middel om uw hond aangelijnd in de stad of het park uit te laten. Vergeet niet om uw hond commando's te geven in plaats van alleen maar bezig te zijn met het stoppen van de lijn, zonder waarschuwing. De combinatie commando's en lijn maken het uitlaten tot een mooie oefening gehoorzaamheid zonder consequenties als de hond niet luistert. Een mooie aanvulling op een rollijn is de WAW. (lees hieronder)

Onze merken

 • Wolfgang

Wolfgang heeft een unieke collectie honden lijnen. Deze hippe honden riemen zijn kleurrijk en hebben diverse patronen. Wolfgang heeft bijpassende halsbanden. Door de vrolijke kleuren en mooie patronen zijn deze hondenriemen een echte blikvanger.

 • Ezydog lijn

Een Ezydog honden riem is gemaakt van speciaal geweven nylon. Ezydog heeft diverse looplijnen in verschillende breedtes, kleuren en met diverse functies. Zo zijn er schokabsorberende honden lijnen en hardlooplijnen met een speciaal handvat. Ook is er een extra kort handvat voor het kort houden van grote honden. Bekijk de Ezydog hondenriemenEzydog heeft nog meer praktische nylon hondenbenodigheden.

 • Kurgo

Kurgo hondenlijnen zijn uiterst praktisch en sterk. Kurgo heeft een leuke collectie hondenlijnen voor het uitlaten van kleine en grote honden. Deze lijnen hebben een doordacht design en zijn van goede kwaliteit. Kurgo heeft net als Ruffwear outdoor gebruik in gedachten. Veel artikelen zijn op verschillende manieren tijdens het uitlaten te gebruiken.

 • Ruffwear

Ruffwear is gemaakt voor middelgrote tot grote honden. De lichte maar sterke materialen zijn netjes afgewerkt. Ruffwear lijnen hebben een hoge kwaliteit en zijn voorzien van diverse praktische oplossingen als verstelbare handvatten en meer.

 • Doxtasy riem

Een Doxtasy honden riem zijn hondenlijnen van leer en stof van een hoge kwaliteit. De lijnen zijn netjes afgewerkt. Deze looplijnen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. De Doxtasy hondenriem is er voor kleine en grote honden. De grote van de hond bepaald de breedte van de lijn. Een smallere hondenriempje is geschikt voor een kleine hond en heeft ook een kleinere, lichtere haak voor het bevestigen van de halsband.

 • Wigzi lijn

Wigzi is de nieuwste innovatie op het gebied van hondenriemen. De Wigzi lijnen zijn geschikt voor kleine en grote honden. Met rollijnen en hondenlijnen voor het uitlaten van meerder honden. Kies voor een volledig reflecterend lijn, of voor een lijn voor het uitlaten van 2 honden tegelijk? Wigzi staat voor kwaliteit en praktische honden accessoires. Bestel uw honden benodigdheden online.

 • WAW - comfortabel uitlaten

Vaste hondenriemen kopen? Soms is het handig om een schokabsorberend stukje in de riem te hebben. De WAW is de uitbreiding op de vaste hondenriemen en de rollijnen van elk merk. Een uniek innovatief hondenartikel, voor elke lijn en elke hond. De Easy Dog walk WAW. Dit innovatieve hondenproduct voorkomt blessures en reduceer en absorbeert het trekken van uw hond. De WAW easy Dog walk kan met elke honden lijn gecombineerd worden en is geschikt voor elk hondenras.

Bekijk ook de collectie halsbanden Hond

Bij de riemen zijn diverse uitlaat toebehoren verkrijgbaar. Denk daarbij aan de hondenlampjes, ballentasjes of beloningstasjes en poepzakhouders.

Ontdek onze top merken dierbenodigdheden

Ontdek nog meer innovatieve hondenbenodigdheden online.

Hondenriemen kopen? Online hondenwinkel met de leukste collectie hondenbenodigdheden in de vorm van een onmisbare hondenriem, praktisch en sterk, geschikt voor het uitlaten van alle honden.