• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Hondenriem voor kleine en grote honden

Juiste hondenriem

Een hondenriem is er in veel lengtes, breedtes en uitvoeringen. De juiste hondenriem maakt het uitlaten een prettig blokje om. PeJediertotaal heeft een keuze uit goede kwaliteit hondenriemen. Hondenlijnen en rollijnen van topmerken als Territory, Wigzi, Curli, Doxtasy, Ezydog en Ruffwear.

Sorteer
Per pagina:
1-32 of 93


Diverse hondenriemen voor alle hondenrassen

Een hondenriem is al lang geen stuk touw meer maar een onmisbaar hondenartikel voor elke hond. Het is een goede stevige hondenlijn met een goede haak en een makkelijk handvat. In veel steden, wandelgebieden, parken en bosgebieden geldt een aanlijn plicht. DoggyDating heeft een leuk overzicht met losloopgebieden, met de mogelijkheid om een keuze te maken uit voorkeur bv strand, hondenspeeltuin of natuurgebied.

Wat de Beste hondenlijn voor uw hond is heel persoonlijk. Dit hangt af van de wensen en de combinatie hond en baas. Maar ook van de situatie en het gebruik van de hondenlijn. Loopt u in de stad of in een park of bos. Hoe groot is uw hond en hoe gedraagd uw hond zich aan de lijn? Het belangrijkse aan een lijn is het comfortabel en met plezier kunnen uitlaten van uw hond.

Natuurlijk zijn er honden die vaak of bijna alleen maar los lopen. Maar een lijn is onmisbaar bij bijvoorbeeld een bezoek aan een dierenarts. Ontdek nu de meest praktische honden benodigdheden online voor het uitlaten van uw hond.

Hondenlijnen eigenschappen

Onze collectie hondenriemen hebben de volgende eigenschappen

 • Hondenlijnen van diverse topmerken
 • Hondenbenodigdheden van uitstekende kwaliteit, goede afwerking
 • Verschillende materialen beschikbaar
 • Geschikt voor alle hondenrassen
 • Diverse lengtes en breedtes
 • Rollijnen en vaste lijnen
 • Hondenartikelen in diverse praktische oplossingen
 • Voor het comfortabel uitlaten van uw hond
 • Verschillende soorten handgrepen
 • Ook speciaal voor grote en sterke honden
 • Ook voor honden die een enthousiaste ruk aan de lijn geven

Puppylijn

Veel hondeneigenaren gaan met hun pup op cursus bij een hondenschool of kynologen club. Bij een hondenschool wordt vaak gevraagd om een korte vaste lijn van ongeveer 100 cm. Een Flexi lijn cq rollijn is niet gewenst tijdens de hondencursus. Evenals corrigerende hulpmiddelen. Vraag voor de zekerheid even na bij de hondenschool van uw keuze. Bent u nog op zoek naar een hondenschool Op Doggo.nl vindt u een lijst met hondenscholen.

Uw hond uitlaten

U kunt uw hond op diverse plekken uitlaten. Waar dat hangt af van de tijd die u heeft, de tijd van het jaar en waar u woont. Even een snelle plas ronde? Of alle energie eruit lopen en interactief spelen met uw hond. Er zijn veel mogelijkheden om uw hond uit te laten. Ontdek een nieuwe omgeving door eens de andere kant op te lopen. Loopt u het snelle rondje altijd de zelfde route? Keer uw rondje eens om. U en uw hond zullen weer nieuwe dingen ontdekken en uw vaste rondje heel anders beleven.

Ga eens naar het bos of het strand als het erg warm is. Voor veel honden een groot feest. In de stad is een park ideaal om uw hond uit te laten. Let op niet overal mag uw hond los lopen. Er zijn speciale losloopgebieden. Vergeet uw poepzakjes niet mee te nemen. Heeft u in de buurt ook een hondenspeeltuin of hondendolterrein? Een leuke plek waar honden en baasjes elkaar ontmoeten. Uw hond mag los lopen en veelal is er zitgelegenheid om met andere baasjes onder genot van een bakje koffie bij te praten. Sociaal voor u en uw hond.

Poepzakjes

Uw hond gaat vaak naar buiten om zijn behoefte te doen. In veel steden geldt een opruim plicht. Bij de een strenger als bij de ander. Maar het is toch een grote ergernis om in die vieze hondenpoep te stappen. Neem een poepzakje mee. Er zijn handige poepzakhouders die u aan de riem kunt bevestigen. Zo vergeet u de poepzakjes ook niet.

Leren hondenriem

Leren hondenriemen zijn sterk, soepel en tegenwoordig in diverse kleuren verkrijgbaar. Van naturel tinten als bruin, camel en zwart tot turquoise, roze en blauw. Net als de bijpassende halsbanden zijn er diverse luxe hondenriemen versierd met kralen of steentjes. Een leren hondenlijn wordt in het gebruik soepel. De leren lijnen zijn tegenwoordig in diverse lengtes verkrijgbaar.

Nylon hondenlijn

Hondenriemen van Nylon zijn er in veel soorten en maten. De kleurstelling is onbeperkt. Nylon is sterk en vooral heel praktisch. Ezydog heeft een ruime collectie met schokabsorberende riemen die de eerste ruk aan de riem opvangt waarna u de hond snel kunt corrigeren. Ideaal voor de over enthousiaste sterke en grote hond die u bijna van de benen trekt als hij weer een bekende ziet of niet kan wachten om losgelaten te worden. 

Nieuw zijn de handige en comfortabele Wigzi hondenriemen. Gemaakt van soepel en sterk nylon. Uniek zijn de comfortabele handvaten, voor een goede grip op de riem. Deze honden lijnen zijn er in diverse kleuren. Een goed handvat is belangrijk. Een handvat moet goed en comfortabel vast te houden zijn. Daardoor creëer je meer grip op de riem, ook wanneer er plotseling een ruk aan de lijn wordt gegeven. 

Multi-functioneel riemen

Iedereen kent de standaard hondenriem. Een vaste lengte met een handvat aan 1 zijde en een haak aan de andere zijde. Maar u wilt of hoeft de hond niet altijd zo kort te houden. Of u wilt de hond ook wel een keer naast u hebben lopent tijdens de wandeling in de stand. Daarbij is een multifunctionele hondenlijn een uitkomst. Verstelbaar in 2 of meer lengte. Wigzi heeft een combinatie lijn voor het uitlaten van 2 honden aan 1 lijn. Als een handsfree hondenlijn over de schouder, met 2 honden, kort of extra lang.

Rollijnen voor flexibel uitlaten van uw hond

De rollijnen zijn een makkelijke manier om uw hond uit te laten. Met een rollijn heeft u een korte en lange lijn waaraan u uw hond bevestigd. Een rollijn is al jaren lang de nummer 1 hondenartikelen voor het uitlaten van uw hond. Goed gebruikt is een rollijn een ideaal middel om uw hond aangelijnd in de stad of het park uit te laten. Vergeet niet om uw hond commando's te geven in plaats van alleen maar bezig te zijn met het stoppen van de lijn, zonder waarschuwing. Een mooie aanvulling op een rollijn is de WAW. (lees hieronder)

Haak van de hondenlijn

Naast de hondenlijn zelf is de haak van de riem net zo belangrijk. Een te zwakke haak kan bij een ruk aan de riem van een te grote hond breken en de hond kan los schieten. Een kleine hond daarentegen moet niet een te zware haak hebben. Er zijn diverse uitvoeringen van de haak. Vooral de outdoor merken maken een lichtgewicht maar erg sterke haak.

Ezydog lijn

Een hondenriem van Ezydog is gemaakt van speciaal geweven nylon. Ezydog heeft diverse looplijnen in verschillende breedtes, kleuren en met diverse functies. Zo zijn er schokabsorberende hondenlijnen en hardlooplijnen met een speciaal handvat. Ook is er een extra kort handvat voor het kort houden van grote honden. Bekijk de Ezydog hondenriemen.

Ruffwear

Ruffwear is gemaakt voor middelgrote tot grote honden. De lichte maar sterke materialen zijn netjes afgewerkt. Ruffwear riemen hebben een hoge kwaliteit en zijn voorzien van diverse praktische oplossingen als verstelbare handvatten en meer.

Doxtasy riem

Doxtasy maakt hondenriemen van leer en stof van een hoge kwaliteit. De lijnen zijn netjes afgewerkt. Deze looplijnen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. De Doxtasy hondenriem is er voor kleine en grote honden. De grote van de hond bepaald de breedte van de lijn. Een smallere lijn is geschikt voor een kleine hond en heeft ook een kleinere, lichtere haak voor het bevestigen van de halsband.

Wigzi hondenriem

Wigzi is de nieuwste innovatie op het gebied van hondenriemen. De Wigzi hondenlijnen zijn geschikt voor kleine en grote honden. Met rollijnen en hondenlijnen voor het uitlaten van meerder honden. Kies voor een volledig reflecterend lijn, of voor een lijn voor het uitlaten van 2 honden tegelijk? Wigzi staat voor kwaliteit en praktische honden accessoires. Bestel uw honden benodigdheden online.

WAW - comfortabel uitlaten

Een uniek innovatief artikel, voor elke hondenlijn en elke hond. De Easy Dog walk WAW. Dit innovatieve hondenartikel voorkom blessures en reduceer het trekken van uw hond met de WAW easy Dog walk. De Waw kan met elke lijn gecombineerd worden en is geschikt voor elk hondenras.

Combineren met halsband of hondentuig

Voor het aangelijnd uitlaten van uw hond kunt u kiezen uit grofweg 2 hondenartikelen. Een halsband of een hondentuig. Een halsband wordt veel gebruikt voor pups, maar ook voor senior honden. Het voordeel van een halsband is dat deze goed past. Mits de maat goed is. Het nadeel van een halsband is dat sommige honden snel ontsnappen uit een halsband. Een hondentuig is ideaal voor honden met een gevoelige nek of hernia. Een tuig versterkt het trekken niet. Trekken aan de riem is een negatief gedrag. Werk aan het verbeteren van het gedrag door uw hond op u te laten focussen. Of u nu een hondenriem combineert met een hondentuig of halsband, aan u de keuze. Ga uit van een comfortabel plezierige wandeling met uw hond.

Bij de hondenlijnen zijn diverse uitlaat toebehoren verkrijgbaar. Denk daarbij aan de hondenlampjes, ballentasjes of beloningstasjes en poepzakhouders.

Bekijk ook de collectie halsbanden Hond

Ontdek onze top merken dierbenodigdheden

Ontdek nog meer innovatieve hondenbenodigdheden online.

Hondenriemen kopen? Online dierenwinkel met de leukste collectie hondenbenodigdheden in de vorm van een onmisbare hondenriem, praktisch en sterk en geschikt voor alle honden.