• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Autogordels voor honden

Honden autogordels in combinatie met een hondentuig is de ideale manier om uw hond veilig in de auto mee te nemen. Wist u dat in veel omliggende landen het verplicht is uw hond vast te hebben zitten in de auto? Bekijk hier de collectie honden autogordels.

Sorteer
Per pagina:
3 artikel(en)


Hondengordels

Met een hondengordel gaat uw hond veilig mee in de auto. Gezellig samen op reis, naar het bos of de hondenschool. Voor de veiligheid is het aan te raden uw hond ook vast te zetten. Autogordels in combinatie met een hondentuig voorkomt dat uw hond tijdens een botsing door de auto wordt geslingerd.

Maar ook voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw mede weggebruikers. Honden die los in de auto lopen willen het baasje nogal eens afleiden tijdens het rijden. Met uw hond op een eigen vast plek weet u dat u uw aandacht bij het rijden kunt houden.

Kenmerken Honden gordel

Een autogordel voor honden heeft de volgende kenmerken;

  • Uw hond veilig in de auto
  • Hoge kwaliteit
  • Makkelijk te bevestigen
  • Veiliger voor hond en baas
  • Voorkomt dat de hond de bestuurder stoort tijdens het rijden

Hondengordels koopt u online bij pejediertotaal. Bekijk hier de honden gordels.

Bekijk de praktische collectie honden accessoires van Hond op reis

Deze categorie valt onder de hondenartikelen

Autogordel in combinatie met hondentuig

Wij adviseren een hondengordel altijd te gebruiken in combinatie met een hondentuig. Het liefst een hondentuig met een borststuk. Een hondenharnas met borststuk verdeelt de druk over de borst. Bij gebruik van een halsband komt de druk bij een eventuele abrupte stop, op de kwetsbare nek van de hond te staan. Ook is de halsband vrij smal. In combinatie met een gordel is een halsband niet de beste manier om honden vast te zetten in de auto. Een tuig is veiliger omdat de druk niet op de nek maar de hele borstkast van de hond verdeeld wordt. Hierdoor wordt de kans op letsel door een plotselinge stop behoorlijk verkleint.

Verplichting

In veel landen om ons heen bent u verplicht een hond in de auto vast te zetten. Doet u dit niet dan kan u dat een flinke boete opleveren. Terwijl u met een goed tuig en een lus of hondengordel van een paar euro uw hond veilig in de auto kunt vervoeren. De lus of hondengordel in combinatie met een tuig is er voor elke hond, groot of klein.