Autozitje hond

Autozitje hond

Een Autozitje voor honden geven uw hond een eigen plek in de auto. De hondenzitjes zijn geschikt voor kleine honden. Vervoer uw hond veilig tijdens de autorit. Bekijk hier het assortiment autozitjes voor honden.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
 1. Honden autozitje mini Zwart Honden autozitje mini Zwart
  -30%
  Doxtasy Honden autozitje mini Zwart
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 37,99 Speciale prijs € 26,50
 2. Doxtasy carbooster seat honden autozitje maxi zwart Doxtasy carbooster seat honden autozitje maxi zwart
  -27%
  Doxtasy Honden autozitje Carbooster seat Medium
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 39,99 Speciale prijs € 29,00
 3. Kurgo hondenzitje Heather Booster Seat
  Rating:
  0%
  Vanaf € 69,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Veilig uw hond mee in de auto

Honden autostoeltjes maken het reizen met een kleine hond aangenamer voor hond en baas. In veel Europeese landen is het verplicht om honden in de auto vast te zetten. Zowel op de achterbank, de voorstoel, als ook in de kofferbak. U risceert een boete voor een hond die los in de auto zit. Met een hondenzitje voor in de auto heeft uw hond meer zicht in de auto en kunt u uw hondje veilig vast zetten.

Het lijkt misschien overbodig en zielig om uw hond vast te zetten in de auto. Maar het is ook gevaarlijk voor de hond tijdens een aanrijding. Een hondenzitje op de achterbank heeft een lijn waaraan u de hond kunt bevestigen. De hond heeft wel bewegingsvrijheid maar bij een plotselinge stop zit uw hond niet tegen de voorruit. Het reizen wordt zo niet alleen veiliger voor de hond, maar ook voor de baas.

Kenmerken autozitje hond

Deze hondenartikelen hebben de volgende kenmerken

 • Praktisch autostoeltje hond
 • Hondenspullen voor het veilig mee in de auto of op de fiets
 • Hondenstoeltje kan wagenziekte bij uw hond voorkomen
 • Uitzicht geeft uw hond rust en maakt uw hond minder druk
 • Uitstekende kwaliteit hondenartikelen van diverse maten
 • Voor kleine en middelgrote honden
 • Aanlijn mogelijkheid

Hond in de auto

Met een honden autozitje wordt het reizen voor de kleine hond weer een plezier. Kleine honden vinden het soms niet prettig om niet te kunnen zien waar ze heen gaan. De honden worden onrustig en soms wat angstig. Vaak kunnen de honden niet tegen het reizen met de auto. Met een autozitje voor uw hond verhoogt u de zitting op een veilige manier. Uw kleine hond kan naar buiten kijken en wordt daardoor rustiger. Het reizen wordt weer een plezier voor uw hond.

Ook het vastzetten is soms een probleem. Een autozitje zet u makkelijk in de auto vast. De hond kunt u in het autozitje zelf vast zetten. De autostoeltjes zijn er voor de kleinere hond. Neem voor het bestellen de maat op welke uw hond nodig heeft om te zitten. Wij adviseren een hondentuigje voor het vast zetten van uw hond in de auto. Bijzonder geschikt is een hondentuig met borststuk of voor grote honden de Curli hondengordel. Naast de rust voor de hond, dat ze kan zien wat er gebeurt is de hond ook veiliger tijdens een botsing.

Ook kunt u gebruik maken van een kleine reistas of opvouwbare reisbench voor in de auto. Deze kan ook vast gemaakt worden in de auto.

Bekijk de collectie Hond op reis

Reisziekte bij honden

Voor sommige honden is het reizen in de auto geen pretje. Net als mensen kunnen honden last hebben van reisziekte of wagenziekte. Door het veranderen van rijrichting ontstaat er een verschil tussen de waargenomen beweging en de werkelijke beweging. De hond wordt misselijk, beroerd en moeten soms spugen. Erg vervelend voor u en uw hond. Sommige honden vinden het zo onprettig dat ze angstig worden van het auto rijden. 

Bouw de duur van de autoritje langzaam op. Zorg voor een extra stop bij langere ritten en geeft de hond wat water. Dit kan helpen uw hond wat minder beroerd te laten voelen. Geeft voor de reis ook niets meer te eten. Op een volle maag wordt de hond vaak sneller misselijk. Geef uw hond wat frisse lucht door middel van een open raampje. 

Voor kleine honden is een autozitje een uitkomst. Door de hoge zit kan de hond zien waar ze naar toe gaan. Dit helpt het voorkomen van wagenziekte bij uw hond. Een hondenzitje geeft uw hond vaak meer rust omdat de hond naar buiten kan kijken. Ontdek deze praktische hondenartikelen voor onderweg in de online dierenwinkel.

Honden Bench

Ook een hondenbench of carseat kennel is geschikt als autostoeltje. Met een bench geeft u uw hond een veilige eigen plek, in de auto, in de caravan, camper of op de hondenshow of agility wedstrijd. Doxtasy heeft speciaal voor kleine honden onder de 10 kilo en carseat kennel / reisbench voor in de auto. Deze reisbench is makkelijk te tillen en kan functioneren als autokennel en hondentas. De car seat kennel is makkelijk vast te maken in de auto door middel van de autogordel. Zo heeft uw hond een eigen veilige plek in de auto.
Wij hebben reisbenches en autostoeltjes van de volgende merken: 

Ontdek onze top merken dierbenodigdheden

Fietsmandje hond

Een fietsmandjes voor honden neemt kleine honden veilig mee op de fiets. Het honden fietsstoeltje van Solvit wordt voor aan het stuur bevestigd. Uw hondje kan zo voorop de fiets vervoerd worden. Gebruik dit fietsmandje voor pups en kleine honden. Dit hondenmandje is ideaal voor het overbruggen van grotere afstanden of om samen de natuur of het bos in te gaan. In combinatie met een hondentuig zit uw hondje veilig vast in het mandje. Uw hond kan genieten van een frisse wind en goed uitzicht. Door de plaatsting van het mandje voor u houdt u zicht op de hond en de weg.

Deze categorie valt onder de hondenartikelen

Ookal zit uw hond veilig in de auto laat uw hond nooit alleen in de auto. Zeker niet met warm weer. Binnen 10 minuten loopt de temperatuur heel snel op. Honden met een hitteberoerte zijn in levensgevaar. Neem uw hond mee uit de auto.

In het buitenland voorkomt u een bekeuring door uw hond niet aan te lijnen in de auto. Gun uw hond een eigen veilige zitplek in de auto met een stevige opvouwbare bench of de leuke autozitje hond.