• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Reizen met uw hond

Reizen met de hond. De hond mee op vakantie of naar het bos of het strand. Voor onderweg is er een ruim assortiment met praktische hondenbenodigdheden. Een anti knoei waterbak, een honden loopplank, hondengordel of een hondenstoeltje voor in de auto maken het meenemen van uw hond een stuk aangenamer voor hond en baas. Ontdek de beste hondenartikelen voor onderweg.

Sorteer
Per pagina:
1-32 of 49


Hond op reis

Samen met uw hond op reis. In de auto, de camper, op de boot of mee in het openbaar vervoer, de bus, de tram, de trein of het vliegtuig. Voor onderweg zijn er veel praktische hondenartikelen voor het veilig vervoeren van uw hond. Laat uw hond, liefst al vanaf pup af aan langzaam aan wennen aan het reizen. Begin met een klein stukje naar het bos of het strand. Een grote beloning. Sommige honden kunnen moeilijk tegen het reizen. Dit herken je aan braken, angst omdat de hond zich niet prettig voelt of beroerd. Honden op reis is soms een hele uitdaging. Bekijk de online hondenartikelen voor het veilig reizen met uw hond.

Hond in de auto

Een autogordel beschermt de baas bij een plotselinge noodstop. Maar een autogordel is niet geschikt voor een hond. Daarvoor is er speciaal een hondengordel ontwikkeld. Hondenbezitters lijken zich veelal niet bewust van het potentiele risico van een verwonding aan hun hond. Veelal wordt de autogordel gebruikt maar de hond loopt los in de auto. Honden zitten op de hoedenplank op schoot of op de achterbak. Nog maar weinig hondenbezitters zijn bewust van de gevaren van een hond die los in de auto zit. In veel landen om ons heen is het verplicht de hond vast te zetten in de auto. Dat kunt u op diverse manieren doen. In een bench, een autozitje of aan een hondengordel. Een hondengordel is een gordel die in de autogordel wordt geklikt en wordt bevestigd aan het tuig van de hond. Ook bestaat er een lus, die bevestigd kan worden aan de eigen autogordel. Zo voorkomt u dat de hond overal heen kan in de auto. Maar wat nog belangrijker is uw hond zit veilig tijdens een auto ongeluk. Honden die los in de auto zitten worden als een projectiel door de auto heen geslingerd. Ontdek de praktische innovatieve hondenbenodigdheden in onze online dierenwinkel.

Kenmerken hondenbenodigdheden

Hond en hitte in de auto

Vooral zomer's gaan honden vaak overal mee naar toe. Ondanks de waarschuwingen leest men vaak dat politie of dierenambulance in actie moeten komen bij een hond in nood. Laat een hond nooit alleen achter in de auto. Zeker niet in de zomer. Ook niet voor maar 10 minuten. Een auto wordt ongelovelijk snel warm. Honden die het te warm krijgen kunnen hun warmte via de bek niet meer voldoende kwijt. De hond komt in een hitteberoerte, het bloed wordt dikker en is in levensgevaar. Een raampje open is lang niet afdoende tijdens de hete dagen. Bedenk u wanneer u uw hond mee neemt. Laat de hond niet achter in de auto maar neem uw hond mee. Of laat de hond thuis.

Reisziekte honden

Ook honden kunnen last hebben van reisziekte. Uw hond wordt misselijk of beroerd. Erg vervelend. Veel van deze honden die last hebben van reisziekte houden dan ook niet van het reizen met een auto. Door het veranderen van rijrichting ontstaat er een verschil tussen de waargenomen beweging en de werkelijke beweging. Het wil nog al eens helpen om de hond zicht te geven op de weg. Veel honden liggen op schoot bij de baas of op de bodem van de auto. De hond kan niet zien welke beweging er gaat plaats vinden. De honden raken daardoor gedesoriënteerd waardoor de hond kan gaan braken. Frisse lucht door een open raampje kan ook voor verbetering zorgen. Stop regelmatig voor wat beweging en wat drinken. Laat uw hond van te voren niet te veel meer eten. Blijft uw hond erg last houden van reisziekte raadpleeg dan een dierenarts.

Vers drinkwater

Op reis neemt u graag een flesje drinken mee. Met deze praktische honden drinkbakken kan uw hond ook onderweg heerlijk genieten van fris drinkwater. De Road Refresher is speciaal ontwikkeld voor in de auto. Zo heeft uw hond ook tijdens de reis vers water tot zijn beschikking zonder dat uw hele auto of camper nat is. Drinken is belangrijk. Vooral tijdens warm weer is voor u en uw hond een extra drinkpauze aan te bevelen. Niet alleen voor de hond is tijdens een lange reis een tussenstop plezierig. Ook voor u als baas is het prettig om even de benen te strekken, een frisse neus te halen en wat te eten. Voor honden met reisziekte is een extra tussenstop ook prettig.

Hondenzitje in de auto

Voor kleine honden is het reizen in de auto niet altijd een pretje. En ook voor de baas kan het nog wel eens lastig zijn. De ogen op de weg, maar de hond vraagt ook aandacht. Met een autozitje waardoor de hond zicht heeft op de weg voelen veel honden zich prettiger en minder onrustig. U kunt de hond in het autozitje bevestigen aan een hondentuigje. Zo heeft uw hond een eigen plekje in de auto en kan u uw aandacht bij de weg houden. U kunt uw hond rustig in de gaten houden op zijn eigen plek. De autorit wordt daardoor veiliger. Uw hond leidt u niet meer af.

Autogordel

Voor grote honden is er een hondengordel voor het vast zetten van de hond. Een hondengordel in combinatie met een hondentuig voorkomt dat uw hond bij een noodstop tegen voorruit aan komt. De gordel geeft uw hond ook beperking in de beweegruimte. Het is alleen niet zo dat uw hond totaal geen bewegingsvrijheid heeft. Uw hond heeft wel bewegingsvrijheid om te liggen of te zitten, maar kan niet meer door de hele auto heen lopen.

Autodeken voor uw hond

Een autodeken voor uw hond wordt ook wel een hondendeken of achterbankbeschermer genoemd. De autodeken beschermt de achterbank van de auto tegen scherpe nagels, vieze poten en hondenharen. Zo wordt uw auto niet vies. Hondenharen, vocht en vuil zijn moeilijk uit de bekleding van een auto te halen. Speciaal voor de kofferbak is er de Flex ProtectBox de multifunctionele kofferbak beschermer. Ontdek deze praktische hondenartikelen voor in de auto

Loopplanken

Hoe krijgt u uw hond in de auto? Een kleine hond tilt u makkelijk op de stoel. Maar bij grotere honden is dat niet zo makkelijk meer. Springen is zwaar voor grote honden. Ook kan er bij het neerkomen of afzetten de bumper van uw auto beschadigd worden door de scherpe hondennagels. Om uw rug en de hond minder te belasten is er een hondenloopplank ontwikkeld. Er zijn diverse uitvoeringen. Allemaal stevig genoeg voor uw hond, maar toch licht en praktisch om mee te nemen. Deze loopplanken zijn geschikt voor de auto, de boot, de caravan of de camper.

Hondenartikelen voor onderweg

We gaan op reis en nemen mee... Handige drinkbakken, waterflessen, draagbaar hondenkussen, hondenhanddoek, koelartikelen en veel meer. Er is een ruim assortiment van praktische reis artikelen om het reizen met uw hond zo aangenaam en prettig mogelijk te maken. Voor in de auto zijn er honden autozitjes of een bench.

Hond op de fiets

Kleine honden en pups kunt u ook op de fiets meenemen. In een fietsmandje voor honden neemt u uw hond makkelijk en veilig mee op de fiets. Uw kleine hond zit voorop uw fiets in een speciaal mandje. Met een tuigje kunt u uw hond veilig vast zetten in het mandje. Uw hond kan genieten van het uitzicht. Met een fietsmandje voor honden neemt u uw hond makkelijk mee over een grotere afstand. Mee naar het bos een paar kilometer verder op. Of lekker een middag fietsen met uw hond. 

Hond mee in het vliegtuig

Bij het reizen met uw hond in het vliegtuig moet u aan diverse regels voldoen. Dit kan per vliegtuigmaatschappij verschillen. Neem voor het reizen de juiste maatregelen zoals inentingen ed. Vaak kunnen kleine honden met een hondentas meereizen in het vliegtuig. Grotere honden reizen vaak onder in het vliegtuig mee.

Kijk hier als u op zoek bent naar meer hondenbenodigdheden.

Ontdek onze top merken dierbenodigdheden

Uw hond op reis, Veilig met deze praktische hondenartikelen voor onderweg.