• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hondenmanden voor kleine en grote honden

Hondenmand van top kwaliteit

Op zoek naar een goede hondenmand voor uw hond? PeJediertotaal is de online dierenwinkel met een ruime keus aan goede hondenmanden. Wij hebben voor uw hond de passende hondenmand. Voor kleine en grote honden een eigen plekje. Van luxe hondenbed tot mooie hondenmand.


Mand in diverse uitvoeringen

Een Hondenmand is er in allerlei vormen en maten. Tegenwoordig ook in diverse hippe kleuren. Passend bij uw eigen interieur. Een eigen bed is voor de hond heel belangrijk. Een plek om zich veilig te voelen, lekker comfortabel te slapen. Of gewoon uit te rusten na een lange boswandeling of ravotten op het strand.

Kenmerken hondenmand

Onze honden manden hebben de volgende kenmerken

  • Top collectie van oa. Scruffs en Maelson
  • Uitstekende kwaliteit
  • Wasbaar of afneembaar
  • Nette afwerking
  • Luxe uitstraling
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Diverse maten, kleuren en uitvoeringen

Warme hondenmanden

Een mand heeft een opstaande rand. De rand geeft de hond bescherming tegen tocht. De techniek gaat ook bij hondenmanden steeds verder. De zelf verwarmende mand is speciaal voor zieke of oude honden of honden die het altijd koud hebben.

De opgekrulde hond

Ligt uw hond ook het liefst met zijn neus in zijn staart of tussen zijn poten? Dan is een hondenmand de ideale ligplaats voor uw hond. De rand beschermd de hond tegen tocht. Hondenmanden zijn er in diverse vormen. Rond, rechthoekig of ovaal.

Scruffs manden

Scruffs hondenmanden zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een hoge afwerking. Er zijn diverse hippe en klassieke uitvoeringen verkrijgbaar. De maten verschillen van kleine hond tot grote hond. Veelal heeft dit merk een hoes of is de mand in zijn geheel wasbaar in de machine.

Maten hondenmand

Voor het bepalen van de juiste maat kijkt u niet naar de totale maat, de bodemmaat maar naar de ruimte van de slaapplek. Meer over de maatvoering van de hondenmanden. Hoe groot moet de hondenmand zijn? Wat is de juiste maat voor uw hond? Houdt er met de maat van de mand rekening mee dat uw hond er lekker in moet kunnen liggen. Hij moet zeker niet te klein zijn. De genoemde maten zijn bodemmaten. Meet uw hond vanaf de schoft tot aan de staartaanzet. Deze moet overeen komen met de lengte maat van de mand. De binnenzijde, de daarwerkelijke ruimte die de hond heeft. Kies de maat die het dichst bij de lengte van de hond zit.

Diverse materialen

De buitenzijde van een honden mand moet makkelijk schoon te maken zijn. De meest manden hebben dan ook een afneembare en uitwasbare hoes. Handig wanneer er wel eens kleine ongelukjes gebeuren. Wil uw hond een koel plekje? of is het handig dat de hoes sterk en water afstotend is. Hondenmanden zijn er in diverse materialen. Een hondenbed voorzien van pluche is heerlijk warm. De binnenzijde bepaald de stevigheid van een hondenbed. Thermische manden reflecteren de warmte van de hond en houden zo de hond warm.

Orthopedische hondenbedden

Orthopedische hondenmanden ondersteunen de hond extra. Deze manden zijn voorzien van memory foam. De manden zijn van goede kwaliteit en netjes afgewerkt. Naast Orthopedische hondenkussens heeft Scruffs nu ook een stevige Orthopedische hondenmand. Deze kleurrijke collectie ondersteunt de hond. Deze honden manden zijn ideaal voor honden met gewrichtsklachten.

Mileuvriendelijk

Bij het produceren van hondenbedden wordt er ook rekening gehouden met het mileu. Er zijn diverse manden die ecologisch worden gemaakt. Recyclebaar of van restmateriaal. Ecologische hondenmanden belasten het milieu zo min mogelijk maar geven uw hond wel een goede mand om heerlijk in te kunnen slapen.

Hondenmand of hondenkussen

Een mand of een hondenkussen? Wat is het verschil tussen een mandje en een kussen. Wat is de beste keus voor uw hond? Lees nu onze blog over hondenmanden en hondenkussens. Waar moet u op letten bij de aanschaf? wat is de beste grote? Hier vindt u de antwoorden.

Bekijk ook onze ander hondenartikelen.

Onze merken hondenmanden: Scruffs en Maelson

De juiste plek voor een hondenbed

Nu heeft u een mandje aangeschaf. Maar waar gaat u hem nu neer zetten. De juiste plek is zeker iets om over na te denken. Bekijk hier onze blog over de beste plek voor de hondenmand.