Honden uitlaten, slapen, spelen, reizen en verkoelen

Over honden

Hond uitlaten

Als baasje is het noodzakelijk uw hond(en) 3 tot 4 x per dag uit te laten. Geen klein blokje om maar een echte wandeling. Zo kan de hond zijn energie kwijt. Zorg voor afwisseling. Dat is niet alleen leuk voor de hond, maar ook voor u.

Hondenriem

Tegenwoordig zijn er veel hondenriemen om uw hond aangelijnd uit te laten. Ookal is uw hond aangelijnd, vergeet niet uw hond commando's te geven als u wilt da t de hond komt. Trekt u inplaats van roepen dan kan het zijn dat uw hond steeds minder goed gaat luisteren. De hond zal denken dat hij niet meer hoeft te luisteren, omdat u niets zegt op het moment dat hij aan de riem zit. Een Flexi riem verandert telkens van lengte. De hond weet niet tot waar hij kan gaan. Dit kan het trekken aan de riem stimuleren.

Er zijn ook hondenriemen met een dubbele of extra functie. Zo zijn er schokabsorberende hondenriemen, riemen met een extra handvat, zodat u de hond, mocht dat nodig zijn even kort kunt pakken. De voorkeur voor Nylon of Leer is persoonlijk. Om de kleur hoeft u het niet te laten. Leer en Nylon zijn allebei in vele hippe kleuren verkrijgbaar.

Uitlaten in de Zomer

Probeer tijdens de hete zomerdagen uw hond zoveel mogelijk in de koele ochtenduren of late avonduren uit te laten. Een hond kan moeilijk zijn warmte kwijt. Laat u toch uw hond rond het warmere middaguur uit, zorg dan voor verkoeling en genoeg water. Honden zijn gevoelig voor hitteberoertes. Ook het asfalt is in de zomer erg heet. Gras of gewoon tegels is tijdens de hete dagen veel prettiger voor de hond. Zo voorkom je problemen met de voetzolen. Als het kan, zoek dan verkoeling in het bos of leuker en beter nog bij het water.

Hond uitlaten in de winter

De vacht van de hond is de belangrijkste temperatuur regelaar. Niet elke hond heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen gure, winterse omstandigheden.

Hondenkleding

Hondenkleding beschermt de honden die het snel koud hebben of door en door nat worden. Wat te denken van 3x per dag in de stromende regen naar buiten. De honden komen nat en vies weer binnen. Het huis begint naar hond te ruiken en even lekker uitschudden gebeurt natuurlijk altijd op een ongewenste plek. Hondenkleding kan dus wel degelijk praktisch en functioneel zijn. Is de hond toch nat geworden? Wrijf hem dan zo snel mogelijk droog, bijvoorbeeld met de hondenhanddoek

Koud?

Bah, koud. Bewegen is de manier om warm te worden en te blijven. Is het koud, begin dan met rustig lopen en zorg ervoor dat u en de hond in beweging blijven. Sneeuw eten kan braken en diaree veroorzaken. Het lijkt zo onschuldig, maar het kan nare gevolgen hebben voor uw hond.

Stokken

Honden zijn gek op apporteren. Stokken zijn een leuk object om mee te gooien en op te kauwen. Hout versplintert snel en kan dus wonden veroorzaken of erger nog vast komen te zitten. Bevroren takken versplinteren nog sneller. Een echte afrader dus. Er is veel keuze in apporteer speelgoed. Takken zijn gratis, maar kunnen een flinke dierenarts rekening veroorzaken.

Gevoelige Poten

Honden hebben gevoelige poten. Controleer daarom regelmatig op steentjes, sneetjes en andere wonden of problemen. In de winter wordt er vaak met pekel gestrooid. Spoel de pootjes daarom af met lauw water. Likt de hond zijn poten schoon dan kan de pekel diaree of braken veroorzaken.

De hond in de Sneeuw

Sneeuw is een leuke afwisseling. Geweldig hoe jong en oud zich kunnen vermaken in de sneeuw. Ook de meeste honden genieten volop van de sneeuw. Maar kijk uit voor ijsballetjes tussen de voetkussens. Wanneer sneeuw tussen de voetkussens komt van uw hond, dan smelt dit. Door de omgevingstemperatuur bevriest dit toch weer. Vooral honden met een lange vacht kunnen last hebben van de ijsballetjes. Vaseline op de poten - niet te vaak- of hondenschoentjes zijn een goede oplossing.

In het donker

Het laatste rondje met de hond is vaak in het donker. Of het nu binnen of buiten de bebouwde kom is, gezien worden is belangrijk voor de veiligheid.  Reflecterende halsbanden, hondentuigen en hondenriemen lichten op zodra het belicht wordt. Een of lampje verlicht uit zichzelf.Waar uw hond uitlaten

Weer of geen weer, het uitlaten van de hond is een must. Soms heeft de hond dat met regen en koud al snel weer gezien. Plasje... en weer terug. De meeste honden moeten wel hun energie kwijt kunnen. 5 minuten wandelingetjes zijn niet voldoende.

Stad

In de stad zijn veel uitlaatstroken of uitlaatveldjes aangelegd. Er staan prullebakken voor het weggooien van de behoeftes. Let er op dat in veel steden een aanlijnplicht is. U risceert een boete als u zich daar niet aan houdt.

Stadpark

Kijk goed of uw hond mag los laten in het park. Het zal ook hier niet op elke plaats mogen. Ook hier geldt er willen meer mensen genieten van het park. Hou het schoon.

Hondenlosloopgebied

Ondanks dat het niet overal is toegestaan om uw hond los te laten lopen, zijn er veel gebieden waar honden los mogen lopen. Ga met uw hond het bos in, de duinen of het strand op. Lekker ravotten. Enkele stranden zijn buiten het zomerseizoen vrij om uw hond los te laten lopen.

Het bos in

Boswachterijen van staatsbosbeheer stelt en veelal niet op prijs dat uw hond los loopt. Deze gebieden hebben veel wild als eenden en herten. Hou uw hond aangelijnd. Een boswachter kan u bekeuren als u betrapt wordt op het niet aanlijnen van de hond.

Het strand

Heerlijk uitwaaien op het strand. Vooral tijdens warme dagen staat vaak op het strand een lekker briesje. Uw hond kan lekker de zee in. Het is ook nog goed voor de huid. Let wel op dat uw hond niet teveel zeewater drinkt.

Apporteren

Apporteren is het hondenspeelgoed tijdens het uitlaten. Met dit populaire spelletje kan uw hond extra energie kwijt. Maar het voorkomt ook probleemgedrag. Door de interactie met hond en baas zal de hond zich minder snel vervelen en joggers en fietsters met rust laten.

HijgHijg....

En van al dat rennen, vangen en apporteren wordt je moe en dorstig. Vergeet vooral bij warm weer niet om water mee te nemen voor u en uw hond. Er zijn handige draagbare drink en waterbakken.

Tip

Hondenwandelclub

Hondenlosloopgebied


Hondenhalsband sluiting

De hondenhalsband sluitingen

De hondenhalsband is wel het meest gebruikte artikel voor het uitlaten van uw hond. De kliksluiting is er in diverse uitvoeringen. Ruffwear heeft een stevige metalen uitvoering. Wel van licht gewicht metaal, maar oersterk. De sluiting wordt aan 2 kanten gelijktijdig ingedrukt en de hondenhalsband opent zich. Handig en snel omdoen. U stelt de hondenhalsband op de juiste maat. Daarna is de hondenhalsband aan en af te doen met 1 handbeweging.

Kunststof sluiting met dubbele ring

Wilt u extra zekerheid dan is de Ezydog Double Up hondenhalsband  met een dubbele sluiting een uitkomst. De klik sluiting heeft 1 ring aan weerszijde van de kliksluiting. De kunststof sluiting is sterk en makkelijk te openen. Door de ringen wordt de sluiting ontzien en wordt de hondenhalsband extra sterk.

Kliksysteem


De meeste nylon hondenhlsbanden hebben een kunststof kliksysteem. De sluiting klikt eenvoudig in elkaar. De sluiting gaat open als u de uiteinde van de sluiting samen duwt. Deze klik sluiting is eenvoudig te bedienen. Het openen en sluiten gaat makkelijk en snel. De sluitingen zijn sterk, ondanks dat ze van kunststof zijn gemaakt. De hondenhalsband is door de sluiting taploos te verstellen.

Gesp Sluiting

Veel leren hondenhalsbanden hebben een gesp sluiting. Leer wordt op den duur soepel. Na mate de hondenhalsband meer gebruikt wordt, wordt het vast en los maken van de gesp ook makkelijker. Het door de opening halen van de hondenhalsband kan nog eens lastig zijn bij een bewegelijke, enthousiaste hond, die niet wil wachten op de hondenhalsband, maar gewoon wil wandelen. Deze hondenhalsband is wel kleiner te stellen door een gaatje erbij te maken. Maar er zitten wel enkele cm. tussen de gaatjes.

Halve slip hondenhalsband

De halve slip hondenhalsband heeft soms een sluiting en enkele hebben dit niet. Deze halsband wordt door de ruimte van de slip over de kop van de hond getrokken. Makkelijk en erg snel. Een slip ketting of slip halsband hebben wij niet in ons assortiment. een halve slip, goed afgesteld is niet kwalijk voor de hond. Een slip ketting of slip halsband is niet de manier om controle over uw hond te houden of te krijgen. Een goede basis is de opvoeding van de hond.

Juiste hondenhalsband

De juiste hondenhalsband is geheel aan u. (en uw hond) Vindt u leer het mooist? Dan is de hondenhalsband met gesp voor u. Kiest u voor meer kleur, extra sterk en waterproof dan kiest u voor nylon.

Aanbevolen hondenhalsbanden

Ezydog Checkmate halve slip halsbanden

Ezydog Neopreen hondenhalsband

Doxtasy leren hondenhalsbanden


Juiste hondenhalsband kiezen

Er zijn zoveel hondenhalsbanden, maar wat is nu de juiste halsband voor uw hond? Dat verschilt per ras, grote en gedrag. En wat werkt er voor u als baas? Halsbanden zijn veelal de keuze voor het uitlaten van de hond. Een halsband is vaak het eerste hondenartikel dat wordt gekocht voor een pup.

Maat hondenhalsband

Allereerst is de maat natuurlijk het belangrijkste. Een veel gestelde vraag is welke maat moet ik hebben voor mijn hond. Vaak wordt er dan een hondenras genoemd. Helaas werkt dit niet zo. Is het dan moeilijk om de juiste maat te bepalen. Nee. Met een slap meetlint meet u de omvang van de nek. Voor een comfortabel pasvorm meet u met 2 platte vingers extra. Nu heeft u de juiste basis. Dan kijkt u bij de hondenhalsband die u mooi vindt en ziet of een lengte staan of een nekomvang. (afhankelijk van het merk). Komt u er niet uit, vraag ons dan om hulp dat kan via [email protected]

Breedte hondenhalsband

Ook de breedte is bepalend of de juiste hondenhalsband is gekozen. Grotere hondenhalsbanden zijn vaak breder. Soms zijn er diverse breedtes van 1 hondenhalsband te krijgen. Kijk dan naar de hond, de grote en nek. Ookal past de lengte, als de band te breed is, is de hondenhalsband toch te groot voor de hond.

Hondenhalsband voor Pups

Pups en honden in de groei is altijd wat moeilijk te bepalen wat de hondenhalsband is waar u het langst mee doet. Dat is van zoveel factoren afhankelijk. Het kan zijn dat uw hond een flinke groeispurt maakt en met 2 maand al weer uit de hondenhalsband is gegroeid. Of net uitgegroeid en toch een nieuwe hondenhalsband nodig heeft. Meet in iedergeval de pup zijn nek voor het bepalen van een maat.

Materiaal hondenhalsband

Materiaal keuze is zeer persoonlijk. Leer is een mooi natuurlijk product en wordt heel veel verkocht. Het nadeel van leer is dat leren hondenhalsbanden niet geschikt zijn om mee het water in te gaan. Leer kan nou eenmaal niet tegen water. Heeft u een hond die graag in het water zwemt, dan kunt u het beste voor een nylon hondenhalsband gaan.

Uitvoering hondenhalsband

Ook halsbanden gaan met hun tijd mee. Kleuren maar zeker ook uitvoeringen. Zo zijn er rond geweven hondenhalsbanden, hondenhalsbanden met zacht neopreen voering maar ook halsbanden met een dubbele ring voor extra stevigheid.

Sliphalsband

Een slipketting is natuurlijk heel sterk voor grote honden. Maar of dit nu zo diervriendelijk is. Volledige slip kettingen knellen de ademhaling af. Of dit nu tot het gewenste effect leidt? Een goede training is de basis voor het netjes lopen aan de lijn. Halve slip halsbanden gemaakt van nylon geven wel het effect van minder vrijheid maar goed afgesteld verstikt het de hond niet.

Schok hondenhalsband

Wij hebben geen schokhalsbanden in ons assortiment. Wij vinden dit dieronvriendelijk. Een cursus bij een goede hondenschool of gedragsdeskundige is de basis voor het aanpakken van probleemgedrag.

Maat hondenhalsband

Naast uitvoering en materiaal is de juiste maat ook belangrijk. Er bestaat geen standaard maat voor een hondenras. Meet de nekomvang voordat u besteld. Voor het bepalen van de juiste maat hondenhalsband geven wij u onderin de footer enkele tips.


Welke hondenriem is het beste

Slechtst hondenriemen

Een slechte hondenriem, maar waarom? En wat is dan de slechtste? Per definitie kunnen wij deze niet geven. Het is geheel afhankelijk van de situatie, de baas en hond, de verwachting en de eisen die u stelt. Wilt u met uw hond hard lopen? Gaat u de hondenlijn gebruiken voor speuren? Hoe groot is uw hond? Hoe gedraagt uw hond zich aan de lijn? Allemaal vragen waardoor u uiteindelijk uitkomt bij de beste hondenriem.

Welke hondenriem is het beste

Een hondenriem kopen doe je niet zomaar. Welke hondenriem is het beste voor uw hond? Tegenwoordig is er een ruime keuze uit diverse merken, materialen en systemen. Alleen al in merken zit een verschil in kwaliteit. En wat voor de 1 toereikend is, is voor de ander van 'slechte kwaliteit'. Of voldoet de riem niet aan de gestelde eisen?

Zie ook onze blog keuzehulp hondenriem voor grote honden

Hond & Baas

Eerst kijken we naar de baas en hond combinatie. Hoe groot is de hond? Hoe gedraagt de hond zich aan de lijn? Wat is er nodig om de hond onder controle te houden? Tegenwoordig vind je veel hondenriemen met een extra handvat of ook wel traffic controll genoemd. Ideaal voor grote honden om ze dicht bij je te houden, maar of het echt zo handig is voor de kleine hondenrassen? Nee, en ook overbodig. Tre ponti heeft voor de sterke grote honden een Primo power riem. Door het speciale handvat heeft u extra grip op de hondenlijn.

Hondenras

Ook het ras is doorslaggevend voor de keuze. Een grote zware hond aan een dun, stoffen hondenlijntje is niet de juiste combinatie. Materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. Want dun is niet per definitie slap.

De eisen aan de juiste hondenlijn

Hoe gaat u uw hond uitlaten? Gaat u speuren met de hond? Gebruikt u de lijn in de stad? Of in het park? Gaat uw trainen met de hond? Allemaal vragen die nuttig zijn voordat u een juiste hondenriem heeft. Een lange hondenlijn is in de stad lastig. Voordat u het weet struikelt er iemand die de lijn niet opmerkt.

Welke Lengte hondenriem

Wat is de juiste lengte voor een goede hondenriem. Dit verschilt per situatie. Wilt u speuren of trainen met de hond, dan is meer vrijheid een must. Loopt u in de stad dan is een korte hondenlijn praktischer. Ook hiervoor geldt dat er altijd wel een passende lengte is, voor de combinatie hond baas en de situatie. Ezydog heeft een korthouder van 30 cm maar ook een extra lange hondenriem van 5 m, speciaal voor het speuren. Kurgo heeft een innovatieve hondenlijjn die op diverse manieren gedragen kan worden de Kurgo Quantum hondenlijn.

Rollijn

Wigzi heeft een comfortabele rollijn ontwikkeld voor het uitlaten van uw hond. Met het speciale handvat is het vast houden van de hondenlijn een stuk prettiger. De Wigzi rollijnen zijn er in diverse maten en geschikt voor kleine en grote honden. 

Welke hondenlijnen kiezen

Na al deze vragen hebben gesteld kunt u kijken naar het aanbod. Allereerst het materiaal. Waar gaat uw voorkeur naar uit en past dit bij mij en mijn hond? Er is een zeer ruime keus in materiaal en vorm. Rond of plat, Musketon haak of panieksluiting.

Uitvoering hondenriemen

De grote vraag wat werkt er voor u. Een simpele recht toe recht aan ouderwetse hondenriem of 1 met meerdere functie's of ingebouwde handigheidjes. Er bestaan diverse soorten handgrepen. Speciale lijnen voor het speuren/trainen en hondenlijnen die met 1 handeling verstelbaar zijn in lengte. Rollijnen worden veel gebruikt voor het dagelijks uitlaten van de hond. Wigzi Gel Leash is een volledig reflecterende rollijn in 3 maten.

Hardlopen aan de lijn

Het hardlopen met uw hond kan een prima manier zijn om heerlijk aan de conditie te werken of extra energie kwijt te raken. De Kurgo hardloopgordel kan gecombineerd worden met diverse riemen. De Kurgo K9 Excursion hardloopgordel is een ideale heupgordel die elke hondenlijn omtovert tot een hardloopriem.

Schok absorberend

Kurgo heeft een hondenriem met rek. De Kurgo Springback heeft een schokabsorberend gedeelte. Deze vangt de eerste schok op tijdens het trekken aan de riem. De WAW heeft een speciaal verlengstuk dat geschikt is voor elke hondenriem, voor elke hond. De WAW Easy Dog Walk absorbeerd en reduceert elke schok aan de riem met 40%. 

Aanbevolen honden riemen

Enkele aanbevolen hondenlijnen in ons assortiment:

  • Kurgo Quantum hondenlijn Verstelbare hondenriem op meerdere manieren te gebruiken
  • Leren riemen Leer is van nature sterk (denk wel aan de dikte) en in diverse kleuren te krijgen. Met leuke versieringen op de riem voor een persoonlijke touch.
  • Wigzi hondenriemen - Voor het uitlaten van 2 honden gelijk.
  • WAW Easy Dog Walk - Een schokabsorberend en reducerend verlengstuk voor iedere lijn.
  • Ezydog ZeroShock riem met een elastische kern om de eerste ruk aan de riem op te vangen
  • Tre Ponti primo riem Met extra handvat en polsgreep voor meer controle, voor sterke grote honden

Een hondenriem kopen? Ontdek nu de unieke collectie hondenriemen voor alle honden.Welk hondentuig is het beste

De beste hondentuigen voor alle activiteiten

Voor diverse activiteiten zijn er hondentuigen ontwikkeld. Hieronder de verschillende hondentuigen op een rijtje.

Fietsen met uw hond

Voor het fietsen of steppen met uw hond is een hondentuig zeer geschikt. Een tuig geeft meer controle over de hond.

Primo hondentuig

Tre Ponti heeft de Primo met een losse ring over het handvat. Het tuig kantelt niet. Door de bewegingsvrijheid met dit tuig kan de hond met hartelust hard mee rennen naast de fiets.

Quickfit hondentuig

Ezydog heeft de Quickfit. Deze heeft ook een ring los om het handvat. Het tuig kantelt zo minder snel. Het Quick fit hondentuig zit wel lager, meer op het schoudergewricht van de hond. Het voordeel is dat het borststuk verstelbaar is.

Zwemmen met de hond

Nylon hondentuigen blijven lang nat. Natte tuigen kunnen best schuren. Vaak is de hond ook niet geheel vrij in zijn beweging. Veel tuigen zitten precies in de oksels.

Tre Ponti tuigen

Door de unieke ergonomische pasvorm geven de Tre Ponti tuigen de hond volop bewegingsvrijheid. Een hond met een Tre Ponti tuig wordt niet belemert tijdens het zwemmen. Vooral de Primo is een aanrader tijdens het zwemmen. Met het handvat haalt u uw hond makkelijk op het droge. Het materiaal neemt nauwelijks water op en droogt heel snel.

Uw hond mee in de auto

In steeds meer landen is het verplicht uw hond vast te zetten in de auto. Zet u uw hond vast met een hondengordel (ookwel een autogordel voor de hond) dan is dit in combinatie met een halsband niet aan te raden en zelfs gevaarlijk voor de hond. Een tuig met een borststuk is hiervoor uitstekend geschikt.

Tre Ponti Volta

Het hondentuig met een borststuk is de Volta van Tre Ponti. Deze is uitstekend geschikt voor grotere honden.

Ezydog tuig met borststuk

Ezydog heeft een nylon tuig met borststuk in vrolijke kleuren. Dit tuig heeft een stuk voorop de borst die de druk verdeeld over de borst. Geschikt voor kleine en grotere honden.

Speuren met de hond

Voor het speuren heeft u een tuig nodig die de hond niet belemert om de neus op de grond te brengen.

Tre Ponti Volta

De Volta tuigen van Tre Ponti zijn uitstekend geschikt voor speuren. De hond kan zonder belemmering de neus naar beneden brengen. Tijdens het speuren wordt de hond niet gehinderd in het lopen. De schouders zijn vrij.

Hiking met de hond

Hiking er echt op uit trekken de natuur in. De bergen in, de bossen, buiten de paden. Een boomstronk is een leuke uitdaging om te nemen.

Ruffwear Webmaster

De Ruffwear Webmaster is het tuig om dagen lang de natuur in te gaan met de hond. Help uw hond een handje met de Ruffwear.

Tre Ponti Flash hondentuig

Het Tre Ponti Flash heeft een uitstekende pasvorm en is gebasseerd op de Primo Plus hondentuigen. Deze tuigen hebben geen negatieve drukpunten en laten de oksels vrij. Het grote stevige handvat bovenop zorgt voor meer controle over de hond. Met de leuke tekst labels aan de zijkant zorgt u ervoor dat uw hond opvalt.

Aanbevolen hondenartikelen

Tre Ponti Vento hondentuig

Bekijk onze volledige collectie hondentuigen.

Passend hondentuig

Niets is zo lastig opmeten dan een hondentuig. Waar moet u rekening mee houden? Welk tuig past bij uw hond?

Maat bepalen

Voor het bepalen van het juiste hondentuig heeft u een slap meetlint nodig. Meet de borstomvang, net achter de voorpoten, breedste gedeelte. Meet de nekomvang. Noteer de maten van de hond en u heeft een goede basis voor het uitzoeken van een tuig.

Tre Ponti tuigen

De maten van de Tre Ponti hondentuigen werken met kilo's. De Secondo's gaan uit van kilo's in plaats van borstomvang. Zit de hond dicht bij een grotere maat kijk dan naar de bouw van de hond. Een brede borstkast kan beter de grotere maat nemen. Noteer voor het uitkiezen van de Primo hondentuig het gewicht van de hond en de borstomvang op het breedste gedeelte van de borstkast.

De Hond

Het lijkt misschien het intrappen van een open deur, maar toch belangrijk om te melden. Meet de hond voor wie het tuig bestemd is. Ga er niet vanuit dat de hond van de buren, van hetzelfde ras, de zelfde maat heeft als uw hond.

Tuig aanmeten moeilijk?

Nee en ja. Er bestaat geen vaste maat voor een bepaald hondenras, dus dat maat het lastig. maar moeilijk. Met een slap meetlint meet u de borstmaat van uw hond, achter de voorpoten, het breedste punt. Met deze maat kijkt u naar de gegevens van het tuig en kunt u de maat bepalen.

Past het?

Dat is afhankelijk van de bouw van de hond.  Honden met een brede bouw hebben een tuig nodig met ruimte voor de borst. Zo niet dan komt een tuig te ver naar voren en irriteert het het tuig in de oksel. Ondanks dat het dan lijkt dat het een passend tuig is, is dit tuig niet geschikt voor de hond.

Oplossing?

Is er een oplossing voor de veel voorkomende irritatie, ja, een halsband. Voor sommige honden bestaat er geen passend tuig en is een halsband de enige oplossing. Dit is niet altijd wenselijk. Er is nog een oplossing een ander merken hondentuigen met een andere, betere pasvorm voor uw hond. Maar welke is dan geschikt en welke is het beste voor uw hond. Dit is ook weer afhankelijk van uw hond.

Verstelbare borstband

Enkele hondentuigen hebben een ruime verstelmogelijkheid. Niet alleen bij de buik, maar ook de borstband kan versteld worden. Door de borstband iets ruimer te stellen zit het tuig niet direct achter de voorpoten. Ook zou hier een tuig met een verstelbare band tussen de voorpoten kunnen passen.

Tre Ponti hondentuigen

De tre Ponti hondentuigen verschillen van de standaard tuigen. Deze hondentuigen zijn gebasseerd op de bouw van de hond. Kleine honden zijn anders gebouwd dan grote honden. Tre Ponti heeft hier over na gedacht. Hondentuigen voor kleine honden hebben een andere vorm van voor grote honden. Deze maat wordt bepaald door kilo's.

Tre Ponti pasvorm

U heeft voor het eerst een Tre Ponti tuig in de handen. De Tre Ponti honden harnassen vallen ruim achter de achterpoten. zeker 2 tot 4 vingers. Dit is normaal en geeft de hond juist de bekende bewegingsvrijheid.

Moeilijk instappen

Is een tuig moeilijk om in te stappen? Nee. Leg het tuig op de grond en laat de hond erin gaan staan. Breng het tuig nu omhoog rond de borst en vast maken. Eenvoudig en zonder stress. De quickfit en Primo gaan eerst over het hoofd en daarna onder de buik vast klikken.

Garantie

Is er een garantie dat er voor uw hond een passend tuig is? Nee, dat niet. Maar wij bieden u een ruim assortiment hondentuigen. Voor veel honden is er een passend tuig te vinden.


Reizen met uw hond

Samen op stap. De auto in, met de trein mee of in het vliegtuig. Ieder manier van vervoer vraagt om een andere aanpak.

Hond mee in de auto

Veel hondenbezitters zetten hun hond op schoot tijdens het autorijden. Niet beseffend dat dit gevaarlijk is tijdens een ongeluk. Ook honden los in de auto is tijdens het rijden niet zonder gevaar. Wij zitten in de gordels. Waarom uw hond ook niet? Met een borst tuig om en vast aan de auto gordel of de speciale hondengordel. In veel landen is het al verplicht om de hond vast te zetten in de auto. Het zei met een gordel of lus of in een autozitje of hondentas. En bij een ongeluk vliegt uw hond niet door of tegen de voorruit aan.

Hond mee naar de stad

Vooral kleine honden of pups tijdens de socialisatie kunnen niet ver lopen. Of worden zo snel onder de voet gelopen in de drukke stad. Een hondentas biedt dan uitkomst. U draagt de hond op de buik, de rug of op de heup. Ook zijn er hippe schoudertassen die multifunctioneel te gebruiken zijn.

Hond mee op de fiets of motor

Ook honden houden van fietsen of motorrijden. Voor het vervoeren van de hond op de fiets of de motor zijn er speciale hondentassen ontwikkeld. De hondentassen van Dogbag hebben een fiets en motor connector voor het bevestigen op de fiets of motor. Klaar om er samen op uit te trekken. Voor het beschermen van de ogen van uw hond raden we een hondenzonnebril aan.

Hond mee in het vliegtuig

Veel vliegtuigmaatschappijen stellen eisen aan het vervoeren van honden. Grotere honden worden in een reiskennel onder in het ruim gezet. kleinere honden mogen mee in een hondentas. Maelson heeft een leuke collectie reistas hond die ook geschikt zijn voor het vliegtuig. Deze hondentas moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Voorkom teleurstelling en vraag om exacte informatie van betreffende vliegtuigmaatschappij. Ontdek de Maelson Snuggle reistas hond.

Aanbevolen artikelen

DogOptics hondenzonnebril

Doxtasy honden autozitje


Verkoeling voor uw hond

Zomerse temperatuur

Zomers is heerlijk; lekker naar buiten, lange wandelingen en lekkere temperaturen. Maar wat als de temperatuur erg oploopt en uw hond er last van krijgt? Honden kunnen hun warmte minder goed kwijt en kunnen sneller oververhit raken. Alleen door te hijgen raakt de hond overtollige warmte kwijt.

Verkoeling voor uw hond

Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om uw hond koel te houden. Verkoelende halsbanden, verkoelende matten en verkoelende bandana's en harnassen. Voor Bull terriers ed zijn er cooljassen ontwikkeld, omdat deze honden veel moeite hebben om de warmte kwijt te kunnen. De belangrijkste merken zijn Aquacoolkeeper en Ruffwear.

Werkt het bij elke hond?

De verkoelende techniek werkt bij elke hond. Bij honden met een korte vacht heeft het verkoelend product meer effect dan bij honden met een dikke vacht. Maar ook deze honden zullen verlichting voelen. Houdt rekening met het uitzetten van het artikel wanneer het volgezogen is met water. Het product voelt niet nat aan, door verdamping geeft het verkoeling.

Koelhalsband

Een Verkoelende halsband zit bij de aderen bij de nek van de hond. Deze bloedvaten lopen dicht bij de huid. Verkoeling rondom de nek is dus effectief. Een koelhalsband geeft uw hond verkoeling tijdens het wandelen en spelen. U gebruikt deze koelhalsband naast een gewone halsband of hondentuig. Een koelhalsband is niet geschikt voor het aanlijnen van uw hond.

Koeltuig of koelvest

Een koeltuig of koelvest voor honden geeft uw hond verkoeling tijdens het uitlaten. Het tuig kunt u direct aan de hondenriem bevestigen. Een verkoelend hondentuigje verkoeld de hond rond de borst. Zo zorgt u ervoor dat tijdens inspanning, uw hond toch verkoeling heeft. Een koeltuig verkoeld de hond meer dan een halsbandje of een bandana. Het Curli Vest Air werkt nat gemaakt ook verkoelend voor uw hond.

Koelbandana

Een koelbandana heeft meer koeleffect dan een halsband. De bandana kan over de rug of onder de kin worden gedragen. Het grotere oppervlakte geeft meer verkoeling.

Koelmat of koeldeken

Een koelmat of koeldeken geeft de hond een koel plekje om te liggen. Een koeldeken heeft een andere afmeting dan de koelmat. Deze verkoelende hondendekens kunnen ter gewenning of extra verkoeling ook over de hond heen gelegd worden. Om schimmelvorming te voorkomen wisselt u deze deken zeker 2x per dag van kant.

Koeljas

Voor honden met een hele korte neus is een koeljas ontwikkeld. Deze Cooling jassen of koelvesten kunnen uitstekend gebruikt worden tijdens hete zomerdagen. Ook geschikt tijdens activiteiten of na inspanning.

Aquacoolkeeper

Aquacoolkeeper heeft een ruim assortiment en diverse kleuren. Voor hond en baas die verkoeling zoeken. En ja, het helpt echt. Uit persoonlijke ervaring weten we dat de coolkeeper techniek daadwerkelijk verlichting geeft bij warme temperaturen. Door de koelte op de plekken waar de aderen dicht bij de oppervlakte lopen geeft de coolkeeper het effect van koud water over je pols.

Aqua coolkeeper ook voor paarden!

Ook paarden kunnen hittestress ontwikkelen en te warm worden. Vooral tijdens inspanning, denk aan wedstrijden ed kunnen paarden net als mensen het TE warm krijgen. Aqua coolkeeper heeft in samenwerking met een paardenfokker een aantal paarden artikelen ontwikkeld om het paard af te laten koelen.

Een Aqua coolkeeper koelartikel geeft u, uw hond of uw paard de nodige verkoeling. Zorg altijd voor voldoende koel water en een verkoelend plekje voor uw huisdier.


De beste slaapplek

De beste slaapplek voor uw hond

Wat is nu de beste slaapplek voor uw hond? Een eigen plek om te liggen, luieren, slapen of gewoon even terug te trekken. De beste plek is afhankelijk van de hond, maar er zijn diverse dingen waar u rekening mee moet houden.

Waarom een Honden Bench

Een honden bench is voor een pup zeer geschikt. Het is een eigen plek, afgeschermd van de kamer, waarin de hond zich kan terug trekken. Soms vindt de hond het prettig een kleed over de bench te hebben, zodat ze lekker in het donker liggen. Een bench moet groot genoeg zijn om er in te liggen en rechtop in te staan. Ook moet de hond zich makkelijk kunnen draaien. Maar te groot is ook niet goed. Denk daarbij aan een pup die dan zijn bench indeelt in slaap en plas plek. Om dit op te lossen kunt u eerst een schot in de bench plaatsen. Wen uw hond er wel aan. Zorg dat uw hond de bench als een veilge leuke plek gaat zien. Om een bench comfortabel te maken kunt u gebruik maken van een hondenkussen of benchkussen.

Waarom een Hondenmand

Een hondenmand is een comfortabele ligplaats voor uw hond. Er zijn diverse soorten manden, qua vorm en qua materiaal. Er is veel keuze. Het is makkelijk als de mand goed schoon te maken is. Hetzij met een natte doek, of in de wasmachine. Kijk hoe de hond het liefst ligt en of de hond lekker in de mand kan liggen; is de mand niet te klein? De maat van een mand wordt aangegeven in bodemmaat, dus inclusief de randen. De slaapplek voor de hond is kleiner. Houdt u hiermee rekening met de keuze van de juiste grote.

Waarom een Hondenkussen

Een kussen is makkelijk om mee te nemen. Er zijn geen randen, waardoor de hond toch last kan hebben van tocht. Let er bij het kiezen van een kussen op de vacht van de hond. BIj kortharige vacht is een kleed op een harde ondergrond te hard. Dan kan u beter een hondenkussen kiezen.

De plek

Nu heeft u een hondenkussen of hondenmand gevonden. Maar waar gaat u hem neer zetten? Honden willen graag in gezelschap zijn en alles in de gaten kunnen houden. Het beste is op een rustige plek, niet direct aan een doorgang. Denk ook aan evt zon in de kamer. Zet de mand of bench uit de zon en niet bij de verwarming. Heeft u een koukleum, dan is een warm plekje natuurlijk aan te bevelen.


Hondenmand of hondenkussen

Ruime keuze hondenmanden hondenkussens

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan hondenkussens en hondenmanden. Diverse maten, vormen, materialen en kleuren. Voor kleine en grote honden. Vaak hoeft een hondenmand niet eens zo duur te zijn. 

Orthopedische hondenkussens

Waarom zou u kiezen voor een Orthopedisch hondenkussen of orthopedisch hondenmand. Een hondenkussen of hondenmand is net als een bed voor het baasje. Het zorgt voor een goede nachtrust en ontspanning voor uw hond. Ook zorgt een goede hondenmand of hondenkussen voor een gezonde levensstijl. Er zijn veel soorten manden en kussens. Heeft u een oude hond dan is een orthopedisch hondenkussen aan te bevelen. Orthopedische kussens of manden verlicht de pijn in de gewrichten, wobblers syndroom, elleboog dyslexie, heup dyslexie en artritis. Orthopedische hondenmanden geven uw hond de benodigde comfortabele ligplaats.

Drukverdeling

Een Orthopedische hondenbed zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van uw hond. Hierdoor verlicht het pijn en ongemakken. Een goed orthopedisch hondenbed is vlekbestendig en heeft een losse hoes die in de machine wasbaar is.

Warme hondenmanden

Vaak staat een hondenmand op een koude vloer. Kou trekt snel omhoog en vooral snachts zorgt dit voor de nodige afkoeling. Honden met bijvoorbeeld artritis zijn gebaat bij een warme hondenmand. Het is daarom goed om te kijken naar de stof van de mand. Pluche is warmer dan katoen. Maar er bestaan ook thermische hondenmanden en thermische hondenkussens. Hondenmanden en kussens die de warmte van de hond opneemt en weerkaatst. Hierdoor blijft uw hond heerlijk warm.

Koele plek

In de zomer is heerlijk om een koele plek te vinden om te relaxen. Een schaduw plekje helpt daarbij. Er zijn ook koele manden zoals de Siesta box bed. Maar er zijn ook verkoelende matten die makkelijk mee te nemen zijn en de hond een koel plekje geven in de auto of op de camping.

Hondenmand of een hondenkussen?

Kijk in eerste instantie hoe de hond het liefst ligt te slapen. Languit, dan is een hondenkussen uitstekende keuze. Is het een grote honden dan is het moeilijk om een mand te vinden waar de hond goed inpast. Maar sommige honden doen je verstelt staan hoe klein ze zich oprollen. Een hondenmand is minder koud dan een hondenkussen. De hoge opstaande rand houdt kou en tocht tegen. Bedenk ook bij een oudere hond of een hond die minder goed te been is dat de instap niet te hoog moet zijn.

Welke maat hondenkussen of hondenmand

Welke maat is geschikt voor uw hond? Bedenk bij de maat van een hondenkussen dat de kop van de hond er ook op moet. Meet de hond van staartaanzet tot kop. Kies de dichtsbijzijnste lengte maat.
Bij de hondenmand meet u de hond van schoft tot staartaanzet. Kijk hier naar de binnenmaat van de mand, de daadwerkelijke slaapruimte. Pak de maat die het dichts bij de lengte van uw hond zit.

Welk hondenspeeltje is het beste

Kauwen

Een goed hondenspeeltje is moeilijk kiezen. Vaak zien we honden die speeltjes gebruiken als kauwitem. Maar niet elk speeltje is geschikt om op te kauwen, ookal is het dan sterk. Elke hond heeft een kauwbehoefte. De hond gaat liggen en gaat met zijn kiezen uitgebreid kauwen, malen. Een hond heeft ook sterke kaken om goed te kunnen eten. Ze hebben geen mes en vork als extra gereedschap. Kauwen is goed voor een hond. Het verzorgd de tanden en masseert het tandvlees. Pups hebben vooral tijden het wisselen van de tanden een sterke behoefte om te kauwen. Vooral jonge honden onderzoeken veel dingen door erop te kauwen. Kauwen geeft de hond afleiding. Het is een goed tijdsverdrijf. Bij het kauwen wordt endorfine aangemaakt. Deze endorfine geeft de hond een rustig en ontspannen gevoel. Maar kauwen op hondenspeelgoed sloopt vaak het leuke hondenspeeltje. Niet een bijt erin, maar het echt liggen kauwen met de kiezen, of knagen met de voortanden. Helaas is dat leuke hondenspeeltje met die vrolijke kleurtjes dan zo kapot.

Probleem is duurzaamheid

Baasjes zijn vaak verontwaardigd als een speeltje binnen een uur kapot is. Maar is de keuze dan wel juist? De duurzaamheid neemt toe door een weloverwogen keuze te maken. Waar moet u op letten?

Bijten

Er mag gebeten worden in hondenspeelgoed. Echter slopen, het echt liggen kauwen op een hondenspeeltje is ongewenst gedrag. Er is wel speciaal kauwspeelgoed of dentalspeelgoed op de markt. Dit is duurzaam en speciaal gemaak om op te kauwen. Veel hondenspeelgoed, ondanks dat ze sterk zijn, kunnen niet tegen het echte kauwen. Veel speeltjes kunnen wel tegen een hondentand. Maar gaat de hond uitgebreid liggen en het speeltje gebruiken als kauwbot, geeft uw hond dan een kauwsnack.

De hond op het volgende filmpje is aan het bijten in het speeltje.

Samen Spelen

Hondenspeelgoed is vaak bedoeld om samen met de baas te spelen. Apporteren, een trekspelletje ed. Zo leert u samen. Hond en baas raken de nodige energie kwijt. En het samenspel zorgt voor het opbouwen van een band met de hond. Tussentijds leert u de hond spelender wijs commando's als af of los.

Alleen spelen

Het alleen spelen is veelal een kauwspeeltje. Kauwspeelgoed hebben vaak het doel om het gebit te reinigen. Ook is het een tijdsverdrijf. Een benoningsspeeltje bevat vaak een lekkere traktatie of gewoon de hondenbrokjes als beloning. Door het draaien en kauwen wordt de hond beloond met iets lekkers.

Goed hondenspeelgoed voor uw hond.

Wij kunnen niet een eenduidend antwoord geven op deze vraag. Dat is afhankelijk van de hond. Wat vindt de hond leuk? Maar er zijn wel een aantal regels.

Grote

Kijk voor het juiste speelgoed naar de juiste grote voor uw hond. Te kleine hondenspeeltjes kunnen gevaarlijk zijn. Ze leveren verstikkingsgevaar op omdat ze kunnen worden ingeslikt. Tevens kan het een gevaar zijn voor maag en darmen. Wees voorzichting met touw, lint of elastiek. Hoewel een hond dit intressant kan vinden, is het geen veilig hondenspeeltje. Alle speeltjes waar stukjes af kunnen worden gebeten kunt u beter vermijden. Denk aan kralen ed.

Regel; Zodra een hondenspeelgoed uit elkaar valt is het aan vervanging toe.

Vorm

Ook de vorm is belangrijk voor het kiezen van een juist hondenspeeltje. Een rechte vorm kan de hond goed houvast op vinden. Dit houdt in dat de hond daar flink op los kan gaan met zijn tanden. Niets mis mee, zolang het geen pluche is. Veel hondenspeelgoed kan echt wel tegen een hondentand. Een hondengebit is gemaakt om te slopen. De juiste vorm zorgt ervoor dat de hond er niet zijn volledige kracht op het speeltje kan zetten. Kies voor een ronde of ovale vorm, en ga zeker niet voor klein.

Materiaal

Rubber

Rubberen hondenspeeltjes zijn een goede keus voor honden die alles willen slopen. Er kan op gebeten worden, er kan mee gegooid worden. Het is vaak erg duurzaam. West Paw Zogoflex of zogoflex air heeft een 1 malige levenslange omruilgarantie als het speeltje echt kapot is.

Brandweerslang

Brandslang is stevig. De hond kan er in bijten, er zijn tanden in zetten. Ook brandweerspeeltjes zijn er in diverse vormen. Gevuld, meer massief of plat. De gevulde versie is vaak meegevend. De sterke buitenzijde maakt dit hondenspeetje sterker dan pluche.

Piep

Vaak zit er een piep in hondenspeelgoed. Sommige honden laten de piep lekker piepen. Andere willen de lawaai maker eruit hebben. Een speeltje met een piep wakkert het instinct van uw hond aan. De piep moet stil. Dan wordt het vastpakken, schudden en gooien. Er zijn ook honden die sterk reageren op een piepend hondenspeeltje. Dan speelt u samen met de hond. Dit verhoogt de duurzaamheid en u houdt controle over de mate van inspanning. Wordt de hond te druk, dan is het speelkwartiertje over.

Touw

Touw kan heerlijk mee gegooid worden, apporteren of trekspeeltjes. Touw is duurzaam maar niet onverwoestbaar. Hou goed in de gaten dat er niet teveel af gebeten kan worden. Dan is een speeltouw aan vervanging toe. Ook hier geldt; kies de juiste grote. Samen spelen met het touw verlengt de levensduur.

Pluche

Sommige honden houden van knuffelen. Een knuffel is leuk voor honden, maar niet geschikt voor echte slopers. Er zijn leuke hondenknuffels met of zonder vulling. Vindt uw hond een knuffel of pluche speeltjes pas leuk als de vulling eruit is? Skinneeez is zacht hondenspeelgoed zonder vulling. Vaak neemt uw hond een knuffel overal mee naar toe. En slaapt de knuffel naast de hond in de mand.

Stokken

Veel honden zijn gek op stokken en takken. Het hele bos wordt leeg gesleept. Maar een stok of tak is niet geschikt als hondenspeelgoed. Het is een leuke bezigheid om een tak te apporteren. Al hoe wel sommige honden met takken aankomen, waarbij u zich af vraagt wat nu de bedoeling is; de tak is 10 x groter dan de hond. Maar een hond is van nature iets harders gewend dan een tak, een bot. Met 1 stevige beet kan de tak vermorzeld worden. Dit kan tot splinters in de slokdarm of vast zittende stokken in het geheemelte leiden. Uw hond is zeker niet de eerste die zo bij de dierenarts aan komt. Als alternatief zijn er stokken van Petstages, de Dogwood.

Hardheid

Voor slopers kijkt u ook naar de hardheid van het materiaal. U kunt beter voor massief gaan. Dit geeft het speeltje meer stevigheid en een langere duurzaamheid. Houdt uw hond wel van een speeltje dat iets mee geeft? Kies dan voor de Zogoflex Air van Westpaw. Deze is sterk, duurzaam, massief maar niet zo hard dat de hond geen bijt kan voelen. Wel heeft deze weer de eenmalige omruilgarantie.

Apporteren

De Tennisbal. Het hondenspeeltje bij uitstek. Je kunt het gooien, stuiteren en je kunt het apporteren. Natuurlijk kan er ook op gekauwd worden. Een tennisbal is qua aanschaf niet zo duur. De structuur van een echte tennisbal is voor de tanden wat minder. Kies voor een echte hondenbal. Dit vraagt een hoger budget voor aanschaf, maar de bal gaat langer mee dan een tennisbal. Ook is het beter voor het gebit van de hond. Een Frisbees is ook leuk om te apporteren. Met een harde frisbee kan je ver gooien, maar is minder geschikt voor het vangen. Een hondenfrisbee van zacht rubber of nylon is beter voor de tanden en mond van uw hond.

Om het apporteren tot een echte uitdaging te maken zijn er ook hondenspeeltjes met een onvoorspelbare stuiter. Zo moet uw hond echt werken om het speeltje te pakken. Een voorbeeld is de Zogoflex Tizzi. Voor een trekspelletje of apporteer spelletje kiest u voor de Zogoflex air Wox. Denk ook aan een ongelijk gevormde bal of een bal met een dik touw er aan.

Goed hondenspeeltje voor uw hond?

Ja, dat is lastig. De juiste grote is een belangrijke regel of een hondenspeeltje geschikt is voor uw hond. Is uw hond een slooper, dan maakt u uw hond niet blij met een knuffel. Houdt uw hond van apporteren? Dan is een hondenfrisbee of een hondenbal of apporteer speelgoed een juiste optie. Kijk dus naar de hond. Het is goed hondenspeelgoed als uw hond het leuk vindt om mee te spelen en een tijdje mee kan vermaken. Er bestaan hondenspeeltjes waar uw hond moet nadenken om een beloning te krijgen. UItstekende spelletjes voor honden die tijdelijk niet zo veel kunnen lopen, al wat ouder zijn of voorals het echt hondenweer is. Denk aan de hondenpuzzels of de beloningsspeelgoed.

Slopen

Veel honden slopen hondenspeelgoed. Zogoflex en Zogoflex air van Westpaw heeft een unieke eenmalige omruilgarantie als het hondenspeeltje echt stuk is. Ook door het slopen van uw hond. Slopen is het echt kauwen en knagen op een speeltje. Een speeltje is daar niet voor bedoeld. Heeft uw hond behoefte om te knagen, geef uw hond dan een kauwsnack. Wen uw hond aan dat spelen een uitdaging is. Tegen het echt kauwen en slopen is weinig speelgoed bestand. Ookal is het sterk speelgoed. Als uw hond een sloper is dan krijgt uw hond bijna elk speeltje kapot. Maar met de juiste maat, goed gekozen materiaal en de juiste vorm is het hondenspeelgoed veel duurzamer dan een speeltje die u uitkiest omdat het er zo leuk uit ziet. Westpaw design heeft als enige een unieke omruilgarantie.

Houd toezicht

Wij adviseren u om toezicht te houden op uw hond bij het spelen met een hondenspeeltje. Zorg voor begeleiding tijdens het spelen en kies de juiste maat en vorm voor uw hond. Te klein speelgoed kan een gevaar vormen voor grote honden. Veel honden hebben sterke kaken en gebruiken deze ook op het aangeboden hondenspeelgoed. Met sterk hondenspeelgoed, de juiste maat en het echt leren spelen hebben ook honden met een sterke bite veel plezier aan een hondenspeeltje. Gaat uw hond echt liggen kauwen, dan is het tijd voor een kauwsnack. Houdt toezicht tijdens spelen, zo vergroot u de duurzaamheid van dat leuke hondenspeeltje en blijft het veilig voor de hond.