• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Hondenbrokken

Carnis hondenbrokken

Hondenvoer met natuurlijke basis

Carnis hondenvoer heeft hoogwaardig hondenbrokken voor kleine en grote honden. Carnis gaat terug naar de basis, de natuur. De basis is de wolf, de voorouders van de hond. De stofwisseling van de hond is nog steeds gelijk gebleven met die van de wolf. Zogende honden voert Carnis niet anders maar gewoon meer. Net als werkhonden.


Hondenvoer koud geperst op natuurlijke basis

Carnis brokken zijn hondenbrokken voor iedere hond. Voor de koudgeperste hondenvoeding maakt Carnis® gebruik van hoogwaardige 100% natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen van chemische kleur-, geur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten of synthetische vitamines.  

Deze hondenbrok bevat waardevolle eiwitten en levert onmisbare essentiele omega 3 en 6 voor de stofwisseling. Carnis honden brok bevat alleen de noodzakelijke voedingsstoffen zonder overtollige vullingen. Carnis hondenbrokken zijn er in zakken van 1, 5 of 15 kilo en verkrijgbaar in 4 smaken. Voor honden met een allergie is er Lam/Sorghum en konijn ontwikkeld. Voor honden met overgewicht zijn er konijn brokken. Zalm is door de toevoeging van glucosamine en chondroitine geschikt voor oudere honden of honden met spier of gewrichtsproblemen. Carnis hondenbrokken zijn vrij van tarwegluten. Een honden brok voor klein en groot, pup en senior hond.

Koudgeperste hondenvoer

Voor de koudgeperste voedingen van Carnis® maken we gebruik van hoogwaardige 100% natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen van chemische  kleur-, geur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten  of synthetische vitamines.

Hoogwaardig hondenvoer

Dit kwalitatief hoogwaardige hondenvoer bevat waardevolle eiwitten en levert voor de stofwisseling onmisbare essentiële Omega 3 en 6 vetzuren. Door de manier van bereiden van deze brokken (koud persen)  komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht en blijven de voedingsstoffen behouden.

Darmen ondersteunt

De Carnis brok zwelt niet op in de maag, maar valt in korte tijd uit elkaar, waardoor de maag niet overbelast wordt. Hierdoor wordt de darmperistaltiek ondersteunt en de natuurlijke darmreiniging bevordert, wat het gevaar van parasietophopingen in de darm verminderd.

Geen afvalproducten

In Carnis® worden geen dierlijke of plantaardige afvalproducten gebruikt, want dit hoort niet thuis in een hondenvoeding. Tevens worden er geen vulstoffen gebruikt, waardoor de brok goed verteerbaar is, de hoeveelheid voeding per dag gering is en dit uit zich weer in weinig en een stevige ontlasting.

Hondenbrokken voor alle honden

Deze hondenbrokken van Carnis zijn geschikt voor zowel kleine als grote honden, pups, senior of volwassen honden. Honden van elke leeftijd en niet ras specifiek. Een gezonde natuurlijke voedling voor uw hond zorgt ervoor dat het lichaam goed kan functioneren en dat uw hond zich fit voelt. Deze gezonde en natuurlijke hondenvoeding kan veel klachten voorkomen en vaak ook oplossen.

Puppy brok

Speciaal voor de kleine hond zijn er puppy brokken ontwikkeld. Deze kleine brokjes hebben dezelfde samenstelling als de grote brokken. Alleen het formaat verschilt. Zoals het woord al zegt zijn deze puppy brok uitermate geschikt voor jonge honden maar ook voor de kleine hondenrassen van alle leeftijden. Voor een pup is alleen het voedingsadvies hoger, het dubbele dan voor de volwassen hond.

Hondenbrok Hypoallergeen

Voor honden met een allergie heeft Carnis een hondenbrok ontwikkeld met Sorghum. Deze hondenbrok is gebasseerd op 100 % natuurlijke basis. Deze hoogwaardige hondenbrok wordt gemaakt van kwaliteitsproducten. Er worden geen afvalartikelen in verwerkt.

Voordeel van Carnis brokken

De brokken van Carnis vallen in korte tijd uiteen in de maag en zwellen niet op. De maag wordt zo niet overbelast. Dit bevordert de natuurlijke darmreiniging en ondersteunt de darmperistaltiek. Het gevaar van parasiet ophoping in de darmen worden hierdoor vermindert.

Carnis bevat geen dierlijke of plantaardige afvalproducten. Tevens is deze hondenvoeding vrij van vulstoffen. De hondenbrok is daardoor goed verteerbaar. De hoeveelheid voeding per dag is gering. Dit uit zich weer in een stevige ontlasing. Ook de hoeveelheid ontlasting is weinig.

Algehele kenmerken Carnis hondenbrok

 • 100% tarweglutenvrij
 • Vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Natuurlijke antioxidanten

Carnis Kip/Rund brok

De Kip/Rund brokken zijn geschikt voor alle honden. De Carnis brokken kip/rund kennen een goede acceptatie. Door de runderpensmeel vinden veel honden de smaak onweerstaanbaar. Deze brokken zijn tarwegluten vrij en zeer goed verteerbaar.

extra kenmerken

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Glanzende vacht

Carnis Zalm brok

Carnis Zalm hondenbrok is tarwegluten vrij. Deze hondenbrok kan worden ingezet bij huid- en vachtproblemen bij de hond. De brok is geschikt voor alle hondenrassen en voor alle leeftijden. Voor pup tot senior hond. Deze brok bevat extra glucosamine en chondroitine voor de souplesse van spieren en kraakbeen.

Extra Kenmerken zalmbrok

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Glucosamine & chondroitine (voor soepele spieren & gewrichten)
 • Helpt bij huid en vachtproblemen

Carnis Lam brok

De Lam brok is hypoallergeen en 100% tarwegluten vrij. Lam kan een positief effect hebben op honden met overgewicht en overgevoeligheid voor bepaalde diersoorten. Door een eiwitbron is deze brok uitstekend geschikt voor honden met een allergie.

Extra kenmerken

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Helpt bij huid en vachtproblemen
 • Vermindering allergische reacties
 • Hypoallergeen

Carnis Konijn brok

Deze hypo allergene hondenbrok is hypoallergeen en tarwegluten vrij. De Carnis konijn brok kan een positief effect hebben op honden met obesitas en allergie of intollerantie problemen. De toegevoegde kokosolie kan helpen tegen infecties en bij het versnellen van het genezingsproces. Ook kan het bijdragen aan een glanzende huid en vacht. Tevens kan het de vertering verbeteren en zorgen voor een vermindering van overgevoelige reacties.

Deze brok bevat havermout. Havermoet bevat beta-glucanen. Dit is een unieke oplosbare voedingsvezel die er voor zorgt dat de bloedsuiker niet gaat schommelen. Het cholesterolgehalte wordt verlaagd. De havermout zorgt in de maag voor een betere en langzamere vertering van de brok. Het speelt ook een belangrijke rol in de dikke darm, bij het stabiliseren van de samenstelling van de microflora. De microflora is essentieel bij het verteren van het voedsel en bij een goed werkend immuunsysteem.

Deze brok wordt aanbevolen voor honden met overgewicht. Het kan zorgen voor een langdurig verzadigingsgevoel. Hierdoor wordt gewichtsbeheersing makkelijker. Deze hondenbrok bevat kokosolie. Dit kan helpen bij het tegengaan van infecties en kan het genezingsproces versnellen Tevens kan het zorgen voor een glanzende huid en vacht. Het kan helpen bij het verbeteren van de vertering en kan zorgen voor een vermindering van allergische reacties.

Extra Kenmerken konijnenbrok

 • hypoallergeen
 • langzamere en betere vertering
 • Zeer voedzaam
 • Geen schommeling van de bloedsuiker
 • Verlaging Cholesterolgehalte
 • Kan bijdragen aan een glanzende huid/vacht
 • Vermindering allergische reacties

Aanbevolen voedingsschema

Vuistregel voor het voeren is ongeveer 1% van het lichaamsgewicht, afhankelijk van de activiteiten van de hond.

Gewicht hond (kg)          Brok per dag         
5 kg 60 gram
10 kg 120 gram
20 kg 240 gram
30 kg 315 gram
40 kg 360 gram
50 kg 450 gram
60 kg 480 gram

Pups mogen dubbele hoeveelheid voer, verdeeld over meerdere porties per dag. Oudere minder actieve honden voer je minder dan de aangegeven hoeveelheid. Voer altijd met de "ogen"! Zorg voor voldoende vers drinkwater.

Overstappen krokante brok naar geperste voeding

Het is verstandig uw hond eerst te laten wennen aan de nieuwe geperste hondenbrok. Geef uw hond de eerste 3 dagen wat minder voer. Werkhonden en honden waarmee gefokt worden kan naar behoefte aangevuld worden

Bekijk de volledige assortiment van Carnis hondenvoer.

Carnis hondenbrok, zijn koud geperste hondenbrokken, geschikt voor alle honden groot en klein.