• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Verkoeling voor uw hond?

21-12-2014 14:43

Zomerse temperatuur

Zomers is heerlijk; lekker naar buiten, lange wandelingen en lekkere temperaturen. Maar wat als de temperatuur erg oploopt en uw hond er last van krijgt? Honden kunnen hun warmte minder goed kwijt en kunnen sneller oververhit raken. Alleen door te hijgen raakt de hond overtollige warmte kwijt.

Verkoeling

tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om uw hond koel te houden. Verkoelende halsbanden, verkoelende matten en verkoelende bandana's en harnassen. Voor Bull terriers ed zijn er cooljassen ontwikkeld, omdat deze honden veel moeite hebben om de warmte kwijt te kunnen. De belangrijkste merken zijn Aquacoolkeeper en Ruffwear.

Werkt het bij elke hond?

De verkoelende techniek werkt bij elke hond. Bij honden met een korte vacht heeft het verkoelend product meer effect dan bij honden met een dikke vacht. Maar ook deze honden zullen verlichting voelen. Houdt rekening met het uitzetten van het artikel wanneer het volgezogen is met water. Het product voelt niet nat aan, door verdamping geeft het verkoeling.

Koelhalsband

Een Verkoelende halsband zit bij de aderen bij de nek van de hond. Deze bloedvaten lopen dicht bij de huid. Verkoeling rondom de nek is dus effectief. Een koelhalsband geeft uw hond verkoeling tijdens het wandelen en spelen.

Koelbandana

Een koelbandana heeft meer koeleffect dan een halsband. De bandana kan over de rug of onder de kin worden gedragen. Het grotere oppervlakte geeft meer verkoeling.

Koelmat of koeldeken

Een koelmat of koeldeken geeft de hond een koel plekje om te liggen. Een koeldeken heeft een andere afmeting dan de koelmat. Deze verkoelende hondendekens kunnen ter gewenning of extra verkoeling ook over de hond heen gelegd worden. Om schimmelvorming te voorkomen wisselt u deze deken zeker 2x per dag van kant.

Koeljas

Voor honden met een hele korte neus is een koeljas ontwikkeld. Deze Cooling jassen of koelvesten kunnen uitstekend gebruikt worden tijdens hete zomerdagen. Ook geschikt tijdens activiteiten of na inspanning.

Aquacoolkeeper

Aquacoolkeeper heeft een ruim assortiment en diverse kleuren. Voor hond en baas die verkoeling zoeken. En ja, het helpt echt. Uit persoonlijke ervaring weten we dat de coolkeeper techniek daadwerkelijk verlichting geeft bij warme temperaturen. Door de koelte op de plekken waar de aderen dicht bij de oppervlakte lopen geeft de coolkeeper het effect van koud water over je pols.

Aqua coolkeeper ook voor paarden!

Ook paarden kunnen hittestress ontwikkelen en te warm worden. Vooral tijdens inspanning, denk aan wedstrijden ed kunnen paarden net als mensen het TE warm krijgen. Aqua coolkeeper heeft in samenwerking met een paardenfokker een aantal paarden artikelen ontwikkeld om het paard af te laten koelen.

Ruffwear Swamp Cooler

Ruffwear is een outdoor specialist De Swamp Cooler is dan ook doordacht en praktisch ontwerp. De sluitingen zijn goed weggewerkt. Het model heeft een ruime uitsnee zodat de hond de ruimte heeft om goed te bewegen.

Hurtta Coolingcoat

Hurtta heeft een coolingcoat. Hurtta is gespecialiseerd in kleine en grote maten. Deze Cooling coat is ontworpen in samenwerking met een agility team met als doel de hond verkoeling en bescherming te bieden tijdens warme zomerdagen. Bewegingsvrijheid en verkoeling.

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert