• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Verbeteren vacht van de hond

21-12-2014 20:06

Jeuk en slechte conditie van de vacht

Er zijn veel verschillende redenen waarom honden jeuken of een slechte vacht conditie hebben. Vaak kan het probleem eenvoudig worden opgelost met de juiste voeding of een geschikt supplement! Heeft uw hond heeft een allergie of behoefte aan een krachtige boost? Of heeft hij aanleg voor een droge huid en vacht. Er zijn diverse manieren waarop u de huid en vacht van uw hond zichtbaar kunt verbeteren op een veilige en natuurlijke manier.

Goed hondenvoer

Eerst en vooral, moet u ervoor zorgen dat uw hond de juiste voeding krijgt. Heeft uw hond brokken van een lage kwaliteit, dan kunt u overwegen over te schakelen naar BARF of een hoogwaardig graan-vrije hondenbrokken. Controleer het voer van uw honden. Zorg ervoor dat er geen slechte ingrediënten zoals maïs, gevogelte bijproducten en kunstmatige smaakstoffen inzitten. Carnis werkt op basis van tarwegluten vrij en natuurlijke ingedienten.

Omega vetzuren

Omega vetzurenOmega vetzuren zijn "essentieel" vetten die de hond zelf niet kan maken. De hond moet ze dus uit de voeding halen. Omega vetzuren zijn nodig voor vele functies; Van het behoud van gezonde zenuwfunctie en de opbouw van gezonde nieuwe cellen. Omega vetzuren zijn essentieel voor de dikke, zachte, luxueuze vacht. Het helpt voorkomen dat de huid uitdroogt en schilfert. Niet alleen omega vetzuren zijn goed voor honden met allergieën en helpen jeuk te verzachten. Omega-vetzuren kan helpen om de huid en vacht in topconditie te houden! Zalmolie is een goede bron van Omega.

Kokosolie

cocosnoot olieOngeraffineerde kokosolie bestaat uit ongeveer 90% verzadigde vetten, toch zijn de meeste van deze vetten zijn Medium Chain Triglyceriden (MCT). Het hoofdbestanddeel van de MCT in kokosolie is laurinezuur; die antivirale, anti-schimmel, antibacterieel en helpt het immuunsysteem evenwicht. Kokosolie is zeer gunstig voor de huid en vacht. huidaandoeningen zoals jeuk, eczeem en allergieën verlichten. Kokosolie kan allergische reacties verminderen en verbeteren van de algehele gezondheid van de huid en vacht. Het maakt de vacht zacht en glanzend. Kokosolie kan ook worden gebruikt om zowel schimmel- en gistinfecties te behandelen.

Appelazijn

appelazijnRauwe appelazijn is erg voor het verbeteren van de conditie van de huid en de vacht. Appelazijn fungeert als een tonic die de bloedcirculatie in de kleine haarvaten die de huid irrigeren bevordert. Het zijn dat het ook antiseptische. het kan helpen bij het bestrijden en voorkomen van huidinfecties (vooral in de oren). Appelazijn is het meest bekend voor het oplossen van vetophopingen aan de oppervlakte van de huid en het verbeteren van een schilferige huid. Azijn regelt ook de pH van de huid, dat is waarom het zo goed is voor de hond met huid problemen!

 

Kelp

kelpKelp, vooral de Noorse variëteit, is een natuurlijke krachtpatser voor multivitamine. Kelp staat bol van vitaminen en mineralen en wordt vaak gebruikt als een algemene supplement voor honden. De pure voedingsstoffen dichtheid van kelp alleen al is de reden waarom het helpt bij het verbeteren van huid en vacht conditie. Kelp is een favoriet supplement onder showhond handlers, en heeft de neiging om de vacht dikker te maken, terwijl het de vacht een mooie glans geeft!

 

Rauwe eieren

eiRauwe eieren zijn een eiwitrijke boosts die bekend staan voor de verbetering van de huid en vacht van een hond. De combinatie van eiwitten, vetten en voedingsstoffen kunnen helpen om de vacht van uw hond dikker en glanzender te maken! Eieren bevatten alle acht essentiële aminozuren in een gemakkelijk verteerbare vorm. Voor alle honden is meerdere keren per week een rauw ei alles wat nodig is om de voordelen voor de huid en vacht te merken!

 

Zink

zinkZink is een essentieel mineraal dat een belangrijke component voor de huid en vacht gezondheid. Een tekort aan zink zal zich vaak uiten als gebarsten voetzolen, haaruitval, letsels rond de ogen, oren en mond, droge schilferige huid en zelfs verdikte huid. Natuurlijke bronnen van zink zijn onder andere rood vlees en botten, spinazie, vis, lijnzaad, eigeel. kikkererwten en bruine rijst. U kunt uw hond aan te vullen met een zink tablet (human graad) maar wees voorzichtig ivm een overdosis. Bespreek met de dierenarts hoeveel je moet geven op basis van hun gewicht en het huidige dieet.

 

Het toevoegen van de bovenstaande aanvullingen op het dieet van uw hond zal zeker verbeteren geven van hun huid en vacht! Wees er zeker van dat uw hond geen allergieën of andere medische aandoeningen heeft. Als dingen niet verbeteren met de toevoeging van de in dit artikel genoemde artikelen kunt u verder kijken naar een medische achtergrond.

Labels:

Geplaatst in Honden problemen door

Jessica Kikkert