• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Veilig met uw hond de herfst door

20-11-2014 19:56

 Eikels niet voor de hond!Eikels

In de herfst liggen er veel eikels in het bos. Honden vinden het vaak leuk om met eikels te spelen of op te eten. Dit is sterk af te raden. Eikels bevatten Looizuur, welke giftig is. Looizuur veroorzaakt buikkrampen, diaree en braken. Eikels, dennenappels en kastanjes kunnen ook verstoppingen veroorzaken als ze in 1 x worden doorgeslikt. Vaak kan deze verstopping alleen met een operatie onder narcose worden verholpen.

 

Paddestoelen

paddenstoel

In de herfst zijn er veel mooie paddenstoelen in de mooiste kleuren en leukste vormen. Sommige paddestoelen zijn ook voorhonden giftig. Bel direct de dierenarts als u denkt dat de hond een paddestoel heeft gegeten. Tip: neem een foto mee van de paddenstoel of neem de paddenstoel mee naar de dierenarts.

 

Takken geen hondenspeelgoed

Wat is er nu leuker dan het apporteren en spelen met takken. Veel honden vinden het geweldig om  met stokken te spelen. In de herfst waaien er veel oude dode takken uit de bomen. Deze stokken splinteren makkelijk. Splinterende takken kunnen vast blijven zitten en problemen veroorzaken in de mond, maag en darmen. Een goed alternatief voor de tak is de Petstage Dogwood stick.

Vlooienherfstmijt

Ook in de herfst zijn er vlooien. In de winter overwintert de vlo binnen. Vlooien leggen veel eitjes op uw huisdier. De larven zoeken een warme, beschutte plaats. Bijvoorbeeld het tapijt of de kieren van het laminaat. Het is moeilijk alle vlooien te bestrijden. Behandel uw hond preventief.

Oogstmijt larven of herfstmijt

Heeft uw hond last van jeuk na het uitlaten? kijk hem dan in de herfst na op oogstmijt larven. De oranje mijnlarve zijn een halve mm. groot en met het blote oog te zien. De mijtlarven worden volwassen op de hond. Dit jeukt erg. De hond gaat krabben, bijten en schuren. Met een goed vlooienmiddel kunnen deze mijten goed behandeld worden. De dierenarts kan de hond iets voorschrijven tegen de jeuk en de krab wonden.

Laat je zien!

‘s Avond is het weer vroeg donker. Zorg dat je gezien wordt. Dat geldt voor baas maar ook voor de hond. Met een reflecterende halsband of een goed zichtbaar lampje voor aan de halsband kan iedereen de hond duidelijk zien.

Bloembollen Giftig voor honden

Veel bloembollen gaan in de herfst de grond in. Sommige honden vinden het leuk om alles op te graven. Maar kijk uit. Sommige bloembollen zijn erg giftig. Laat uw hond niet graven in de tuin. Uw hond kan er aan dood gaan.

Geplaatst in Informatieve artikelen Honden problemen door

Jessica Kikkert