• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Passende hondenkleding

22-10-2014 19:37

Hondenkleding is Concessie doen

Passende Hondenkleding. Geen 1 hond is gelijk. De 1 heeft in verhouding een lange rug, de andere korte poten en weer een derde heeft een diepe borst. En toch wordt er een standaard maat gepakt om hondenjassen te maken. Soms is de hondenkleding verstelbaar om de buik met een band. Bij de keuze van een hondenjas moet u dus een keuze maken tussen de borstomvang en de ruglengte. Als de ruglengte van de hondenjas of hondentrui iets korter is dan de rug van de hond is dat optisch wat minder mooi. Wel is het grootste gedeelte van de hond beschermt tegen kou of regen.

Ruglengte of borstomvang

Kijkt u alleen naar de ruglengte dan kan het zijn dat de omvang veel te groot is. Dit is niet alleen optisch minder mooi maar ook kan het hinderlijk zijn tijdens het wandelen. U zult dus een concessie moeten doen. Deze concessie is afhankelijk van de bouw van de hond. Soms zit de hondenjas iets te ruim maar is de lengte dan goed. Zolang de hond geen last heeft van de jas is dit niet hinderlijk. Anders wordt dit als de hond over de kleding kan struikelen. Niet alleen lastig maar de jas geeft dan niet de warmte wat er anders van mag worden verwacht. Dan moet er gekozen worden voor de kleinere maat en het feit dat het rugpand niet tot de staart komt.

Hondenjas met mouw

Hondenjas met mouwen

Sommige hondenjassen hebben een mouw en bedekken de poot. De maatvoering komt dan nauwkeuriger dan andere jassen. De ruimte tussen de voorpoten moeten zo beetje overeenkomen met de mouwen. Vaak is de stof wat rekbaar, maar dat heeft wel zijn beperkingen. Voor honden met een brede borstkast kunt u het best een jas nemen zonder mouwen.

Meten is weten

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Meten is weten. Een open deur? Nou nee niet bepaald. Soms wordt er 2 of zelfs 3 maten te groot of te klein besteld. Zonde natuurlijk. Ga er niet van uit dat uw hond altijd 

maat S of maat XXL heeft. Merken verschillen. Meet de borstomvang (net achter de voorpoten) en de ruglengte. Ga met deze afmetingen opzoek naar een passende hondenjas voor uw hond.

Hondenkleding zonder mouw

Niet passend?

Past het artikel niet? Kijk eens naar een ander merk. 

Elk merk heeft zijn eigen standaard. Het ene merk maakt in verhouding een langer rugpand dan de andere. Ruffwear is vooral voor de iets grotere hond. vanaf ongeveer Jack Russel. Doxtasy is er juist ook voor de kleinere honden. Enkele hondentruien gaan wel tot hele grote maten, ongeveer een Golden Retriever. 

Onze Tip

Aanbieding hondenkleding

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert