• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

TIPS Passend hondentuig

13-10-2014 20:13

Passend hondentuig

Niets is zo lastig opmeten dan een hondentuig. Waar moet u rekening mee houden? Welk tuig past bij uw hond?

Maat bepalen

Voor het bepalen van het juiste hondentuig heeft u een slap meetlint nodig. Meet de borstomvang, net achter de voorpoten, breedste gedeelte. Meet de nekomvang. Noteer de maten van de hond en u heeft een goede basis voor het uitzoeken van een tuig.

Tre Ponti tuigen

De maten van de Tre Ponti hondentuigen werken met kilo's. De Secondo's gaan uit van kilo's in plaats van borstomvang. Zit de hond dicht bij een grotere maat kijk dan naar de bouw van de hond. Een brede borstkast kan beter de grotere maat nemen. Noteer voor het uitkiezen van de Primo hondentuig het gewicht van de hond en de borstomvang op het breedste gedeelte van de borstkast.

De Hond

Het lijkt misschien het intrappen van een open deur, maar toch belangrijk om te melden. Meet de hond voor wie het tuig bestemd is. Ga er niet vanuit dat de hond van de buren, van hetzelfde ras, de zelfde maat heeft als uw hond.

Tuig aanmeten moeilijk?

Nee en ja. Er bestaat geen vaste maat voor een bepaald hondenras, dus dat maat het lastig. maar moeilijk. Met een slap meetlint meet u de borstmaat van uw hond, achter de voorpoten, het breedste punt. Met deze maat kijkt u naar de gegevens van het tuig en kunt u de maat bepalen.

Past het?

Dat is afhankelijk van de bouw van de hond.  Honden met een brede bouw hebben een tuig nodig met ruimte voor de borst. Zo niet dan komt een tuig te ver naar voren en irriteert het het tuig in de oksel. Ondanks dat het dan lijkt dat het een passend tuig is, is dit tuig niet geschikt voor de hond.

Oplossing?

Is er een oplossing voor de veel voorkomende irritatie, ja, een halsband. Voor sommige honden bestaat er geen passend tuig en is een halsband de enige oplossing. Dit is niet altijd wenselijk. Er is nog een oplossing een ander merken hondentuigen met een andere, betere pasvorm voor uw hond. Maar welke is dan geschikt en welke is het beste voor uw hond. Dit is ook weer afhankelijk van uw hond.

Verstelbare borstband

Enkele hondentuigen hebben een ruime verstelmogelijkheid. Niet alleen bij de buik, maar ook de borstband kan versteld worden. Door de borstband iets ruimer te stellen zit het tuig niet direct achter de voorpoten. Ook zou hier een tuig met een verstelbare band tussen de voorpoten kunnen passen.

Tre Ponti hondentuigen

De tre Ponti hondentuigen verschillen van de standaard tuigen. Deze hondentuigen zijn gebasseerd op de bouw van de hond. Kleine honden zijn anders gebouwd dan grote honden. Tre Ponti heeft hier over na gedacht. Hondentuigen voor kleine honden hebben een andere vorm van voor grote honden. Deze maat wordt bepaald door kilo's.

Tre Ponti pasvorm

U heeft voor het eerst een Tre Ponti tuig in de handen. De Tre Ponti honden harnassen vallen ruim achter de achterpoten. zeker 2 tot 4 vingers. Dit is normaal en geeft de hond juist de bekende bewegingsvrijheid.

Moeilijk instappen

Is een tuig moeilijk om in te stappen? Nee. Leg het tuig op de grond en laat de hond erin gaan staan. Breng het tuig nu omhoog rond de borst en vast maken. Eenvoudig en zonder stress. De quickfit en Primo gaan eerst over het hoofd en daarna onder de buik vast klikken.

Garantie

Is er een garantie dat er voor uw hond een passend tuig is? Nee, dat niet. Maar wij bieden u een ruim assortiment hondentuigen. Voor veel honden is er een passend tuig te vinden.

Ontdek onze unieke collectie hondentuigen

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert