• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Koelvesten koeltuigen vergelijk

29-05-2017 22:58

Koelvesten koeltuigen vergelijken

In dit artikel vergelijken we 3 verkoelende hondentuigjes. 2 tuigjes van het merk Aqua Coolkeeper en 1 van Curli. Deze tuigjes zijn ideaal tijdens het uitlaten van uw hond op warme dagen.
  • Aqua coolkeeper comfy harnas
  • Aqua coolkeeper Round loop harnas
  • Curli air vest
Handig een hondentuig dat uw hond meteen verkoeling geeft. Ideaal tijdens het uitlaten van uw hond bij hoge temperaturen.

Aqua coolkeeper comfy harnas

Aqua coolkeeper comfy harnas is een verkoelend tuigje dat uw hond koelt door middel verdamping van water. Koelkristallen houden water vast.
+ 2 - 10 dagen verkoeling
kleine honden tot een borstomvang van 42 cm
3 kleuren en 5 maten 
- instap tuigje
- niet heel ruim verstelbaar

Aqua coolkeeper roundloop harnas

Dit verkoelende hondentuigje is rond de borst goed te verstellen. Het Aqua Coolkeeper roundloop harnas verkoeld voornamelijk bij de belangrijkste plek, de nek.
Hydroquarts absorbeert de lichaamswarmte en stoot deze af door verdamping. Het tuig wordt over het hoofd getrokken en achter de voorpoten vast geklickt. Dit is prettiger aan trekken voor honden die een instaptuig niet leuk vinden. Het tuig heeft meer ruimte voor de voorpoten en is geschikt voor kleine honden.
tot 5 dagen verkoeling
Voor kleine honden tot een borstomvang van 42 cm
In 3 kleuren en 5 maten verkrijgbaar

Curli air mesh

Het Curli Air mesh hondentuig kunt u het hele jaar door gebruiken. De mesh stof is uitermate geschikt om u hond extra verkoeling te geven.  Het tuigje is verkrijgbar in een effen kleur. Het heeft aan weerszijde van de klicksluiting een D ring, voor extra zekerheid.
+Verkoelend in de zomer
+Luchtdoorlatend tuigje voor kleine honden
+Geschikt voor hondenrassen tot 60 cm.
+Ook geschikt voor gebruik in water of om nog eens verkoelend water toe te voegen.
+in 7 maten verkrijgbaar
- instaptuig
-Geen hydroquats of coolkeeper voor vast houden van het water

Cool keeper koeljas

Een verkoelend hondenjasje verkoeld de borst en de gehele rug van de hond. Deze koeljasjes zijn uitstekend geschikt voor honden die het snel te warm hebben. Denk aan hondenrassen met een korte snuit. De borstomvang gaat tot zelfs 107 cm. Het nadeel van een koeljas is dat u altijd nog gebruik moet maken van een halsband of hondentuig. Een koeltuig is een handig middel die verkoelt en uw hond aanlijnt.
+ voor grotere honden
+ grotere koeloppervlakte
- niet mogelijk om aan te lijnen aan het koeljasje

Conclussie koeltuigen

Een koeltuigje is een mooie combinatie van een hondentuig met een verkoelende werking. De Aqua coolkeeper tuigjes houden water vast in speciaal ontwikkelde koelkristallen. Daardoor werkt dit product langer, tot zelfs dagen. Het Curli tuig mist de koelkristallen, maar door de luchtdoorlatende mesh stof in combinatie met water is dit tuig ook verkoelend voor de hond. Heeft u een grote hond, dan is het curli mesh air tuig ideaal. Honden die liever niet met een pootje in een instaptuig stappen, hebben baat bij een round loop hondentuig.
Vermijdt de hitte van de dag en maak de wandeling niet al te lang. Neem water mee ter verkoeling en rust regelmatig even om een slok te drinken. Voor u en voor de hond.
Geplaatst in Keuzehulp hondenartikelen Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert