• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Veilig de kerst door met uw hond

16-12-2014 15:03

Een veilige kerst

Heerlijk samen kerst vieren. Daar horen veel lekkernijen bij en mooie versiering. Gezellig kaarslicht, eten en meer. Maar wat zo gewoon is kan voor de hond heel gevaarlijk zijn. De soms zo gewoon lijkende dingen zijn voor uw huisdier niet zo gewoon.

Chocolade en snoep

De consumptie van chocolade kan leiden tot een onrustige hond, braken, diaree, hoge hartslag, bevingen en toevallen en zelfs de dood tot gevolg hebben. Houdt uw hond uit de buurt van chocolade. Denk ook aan de kerstkransjes in de boom en laat een schaaltje niet zomaar op tafel staan.

Walnoten

Soms wordt alles in de mond gestopt. Een walnoot kan ernstige lethargie - vermoeidheid- veroorzaken. Samen met een verhoogde lichaamstemperatuur, braken, en stijfheid van gewrichten. Als gevolg dat de hond moeilijk of niet kan lopen.

Kerstversiering

Slingers en linten ed kunnen verstoppingen in het spijsverteringskanaal veroorzaken. Kerstballen en slingers moeten zo hoog gehangen worden dat de hond hier niet bij kan.

Brandende kaarsen

Zorg dat de hond of kat niet bij een brandende kaars kan komen. Dat vonkelende vlammetje kan wel eens intressant zijn en als speeltje worden gebruikt. Er wordt dan of met de poot of met de neus tegenaan getikt. Erg gevaarlijk voor uw huisdier. Wordt de kaars omgestoten, dan is er brandgevaar. Blijf in de buurt van brandende kaarsen.

Alcohol

Een glaasje wijn of champagne. Alcoholische dranken kunnen braken, desoriëntatie, diarree, lethargie -vermoeidheid-, gebrek aan coördinatie, moeite met ademhalen coma en toevallen veroorzaken.

Druiven, rozijnen, avocado’s, uien en knoflook

Druiven, rozijnen, avocado’s, uien en knoflook kunnen lusteloosheid, gebrek aan eetlust en braken veroorzaken.

Kunstmatige zoetstoffen

Suikervrije kauwgom en kunstmatige zoetstoffen kunnen braken, lethargie, verlies van coördinatie, toevallen en leverfalen veroorzaken.

Vet en botten en rolladenetjes.

Huisdieren kunnen last krijgen van overgeven en diaree van vet en gekruid eten. Gekookte botten splinteren en kunnen maag perforatie en pijnlijke verstoppingen veroorzaken. Let op de heerlijk ruikende rolladenetjes kunnen verstoppingen veroorzaken. Gooi botjes en netjes dan ook meteen weg.

Giftige planten voor uw hond

oa. De Hulst en de Kerstster kan irritatie, braken, diaree en hartritmestoornissen veroorzaken. Zowel bij de hond als ook bij de kat. En wat dacht u van het water waarin de afgezaagde kerstboom staat. Dit water is giftig voor uw huisdier. Laat uw hond er dan ook niet van drinken. De Naalden van de kerstboom zijn giftig en kunnen de darmwand doorboren. Ziekte verschijnselen zijn oa braken, diarree, slijmvliesontsteking in de bek en de keel en loomheid.

Elektriciteit

Met de gezelligheid worden er veel lampjes en verlichte decoraties opgehangen. Heeft u een hond die nog wel eens wel kauwen? Let op dat de snoeren niet bereikbaar zijn voor uw huisdier. Elektriciteit kunnen brandwonden veroorzaken door de kortsluiting.

Ten slotte

Ten slotte wensen wij u allen een gezond en gezellig kerstfeest met al uw huisdieren samen.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert