• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hondenmanden of hondenkussen

10-11-2014 16:02

Ruime keuze hondenmanden hondenkussens

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan hondenkussens en hondenmanden. Diverse maten, vormen, materialen en kleuren. Voor kleine en grote honden. Vaak hoeft een hondenmand niet eens zo duur te zijn. 

Orthopedische hondenkussens

Waarom zou u kiezen voor een Orthopedisch hondenkussen of orthopedisch hondenmand. Een hondenkussen of hondenmand is net als een bed voor het baasje. Het zorgt voor een goede nachtrust en ontspanning voor uw hond. Ook zorgt een goede hondenmand of hondenkussen voor een gezonde levensstijl. Er zijn veel soorten manden en kussens. Heeft u een oude hond dan is een orthopedisch hondenkussen aan te bevelen. Orthopedische kussens of manden verlicht de pijn in de gewrichten, wobblers syndroom, elleboog dyslexie, heup dyslexie en artritis. Orthopedische hondenmanden geven uw hond de benodigde comfortabele ligplaats.

Drukverdeling

Een Orthopedische hondenbed zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van uw hond. Hierdoor verlicht het pijn en ongemakken. Een goed orthopedisch hondenbed is vlekbestendig en heeft een losse hoes die in de machine wasbaar is.

Warme hondenmanden

Vaak staat een hondenmand op een koude vloer. Kou trekt snel omhoog en vooral snachts zorgt dit voor de nodige afkoeling. Honden met bijvoorbeeld artritis zijn gebaat bij een warme hondenmand. Het is daarom goed om te kijken naar de stof van de mand. Pluche is warmer dan katoen. Maar er bestaan ook thermische hondenmanden en thermische hondenkussens. Hondenmanden en kussens die de warmte van de hond opneemt en weerkaatst. Hierdoor blijft uw hond heerlijk warm.

Koele plek

In de zomer is heerlijk om een koele plek te vinden om te relaxen. Een schaduw plekje helpt daarbij. Er zijn ook koele manden zoals de Siesta box bed. Maar er zijn ook verkoelende matten die makkelijk mee te nemen zijn en de hond een koel plekje geven in de auto of op de camping.

Hondenmand of een hondenkussen?

Kijk in eerste instantie hoe de hond het liefst ligt te slapen. Languit, dan is een hondenkussen uitstekende keuze. Is het een grote honden dan is het moeilijk om een mand te vinden waar de hond goed inpast. Maar sommige honden doen je verstelt staan hoe klein ze zich oprollen. Een hondenmand is minder koud dan een hondenkussen. De hoge opstaande rand houdt kou en tocht tegen. Bedenk ook bij een oudere hond of een hond die minder goed te been is dat de instap niet te hoog moet zijn.

Welke maat hondenkussen of hondenmand

Welke maat is geschikt voor uw hond? Bedenk bij de maat van een hondenkussen dat de kop van de hond er ook op moet. Meet de hond van staartaanzet tot kop. Kies de dichtsbijzijnste lengte maat.
Bij de hondenmand meet u de hond van schoft tot staartaanzet. Kijk hier naar de binnenmaat van de mand, de daadwerkelijke slaapruimte. Pak de maat die het dichts bij de lengte van uw hond zit.
Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert