• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Welke hondenloopplank

12-11-2016 13:22

Hondenlooppank voor uw hond

Een hondenloopplank is geschikt voor elke hond. Het voorkomt letselschade aan hond en baas. Het is beter om uw hond niet met regelmaat van een grote hoogte te laten springen. Het is erg belastend voor de gewrichten van uw hond en kan door de grote klappen blijvend letsel veroorzaken. Ergens vanaf springen is meer belastend voor een hond dat ergens op springen. Bij het afspringen komt het hele gewicht van de hond op de voorhand terecht. Oudere honden hebben minder sterke botten. Dat geldt zowel voor kleine als grote honden. Het springen is dan extra risicovol. Jonge honden zijn nog in de groei. Hier worden de botten nog sterke, maar zijn in de jonge groei fase nog niet op sterkte. Het springen is voor jonge honden van elke ras extra belastend. Voor het regelmatig overbruggen van een normale hoogte is een hondenloopppank aan te raden.

Welke hondenloopplank

Bij het kiezen van de honden looppank is de hoogte en het gewicht van de hond van belang.

Hoogte auto Type looppank Type looppank  
< 50 cm  

Halfstep

Halframp 

50 cm - 78 cm 

Hond tot 30 kilo 

Hond zwaarder dan 30 kilo 

UltraLite Bi-fold PetRamp

Petram Deluxe of Tri-Scope Petramp

78 cm - 90 cm  

Petramp De luxe

Tri-Scope Petramp of Dogstep / Petstep

90 cm - 110 cm     Petramp DeLuxe XL

 

hondenloopplank

Kleur

Oudere honden zien vaak minder goed. Een beige loopplank is voor uw hond dan meer zichtbaar. Ook bij een boot is een beige looppank een betere keuze in verband met de zichtbaarheid.  Water is een zwart gat waar de hond over heen moet. Een beige looppank geeft de hond een veilig gevoel omdat hij kan zien waar hij over heen gaat lopen.

De Ultralite Bi-Fold is minder geschikt voor zwaardere honden. Deze hond kan deze weg springen als hij er niet recht voor staat.

Een hondenlooppank zijn praktische hondenartikelen. Solvit en Petstep zijn 2 merken.

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert