• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Waarom hondenkleding?

29-09-2014 10:10

Hondenkleding waarom?

Hondenkleding is toch niet nodig. Honden hebben een vacht. Dat klopt maar niet elke vacht is bestand tegen het koude Hollandse weer. Kou en regen is niet gezond voor de hond. De vacht van hondenrassen uit een warm land hebben bescherming nodig. De vacht van deze hondenrassen missen de isolerende onderwol. Met een enkele vacht houdt de hond zichzelf niet warm.

De huishond van zomer naar wintervacht

Daarbij komt ook nog dat we een echte huishond hebben gecreeerd. Een hond die veelal bij de kachel ligt of de warme kamer. De vacht schakelt om van zomer naar wintervacht. Alleen waarom al die energie steken in een hele dikke wintervacht, als het toch warm blijft. De natuur zorgt voor een veel dunnere wintervacht dan wanneer de hond grotendeels buiten verblijft en niet tot nauwelijks in onze heerlijk warme huiskamer komen. Een wintervacht is inderdaad dikker dan een zomervacht. Maar met een hond dicht bij de kachel minder dicht dan wanneer de hond alleen buiten is. Rassen uit warme landen hebben zo wie zo een  dunne wintervacht, dik genoeg voor betreffende land, maar dun in ons koude Nederland.

Leeftijd en gezondheid van de hond

Ook de leeftijd, de grootte en de gezondheid van de hond bepaald of de hond goed tegen kou kan. Slankere hondenrassen hebben eerder last van de kou en hebben moeite om hun lichaam op temperatuur te houden.

Natte honden

Ook regen is voor een hond niet prettig. Hierbij is de dikte van de vacht van minder belang. Net als natte kleding, koelt een hond snel af met een natte vacht. Een natte vacht heeft geen isolerend vermogen. Een regenjas is voor ons regenachtige landje geen overbodige luxe. De hond blijft lekker warm. En bij thuiskomst schudt uw hond zich niet uit. Zo houdt u het huis ook droog. Natte vacht kan bovendien erg stinken. Bij PeJediertotaal koopt u online hondenkleding voor alle honden. Wij hebben functionele hondenkleding om uw hond te beschermen tegen de kou en regen.

Hondenkleding in diverse uitvoeringen

Wij hebben hondenkleding in diverse uitvoeringen.

Hondenregenjasjes, honden fleecejacketshondentrui, hondenjassen en t-shirts.

Hondenregenjas tegen regen en sneeuw

De hondenregenjas is gemaakt van waterproof materiaal met een nylon voering. Hondenregenjassen beschermen de hond tegen regen en sneeuw. Er zijn behaaglijk gevoerde hondenregenjassen voor extra warmte. Deze zijn geschikt voor de koude natte dagen. Er zijn ook hondenregenjassen voor de zomer. Deze hebben geen voering.

Fleece hondentrui bij kou

De fleece jasjes voor de hond zijn er in kleine en grote maten in diverse hippe kleuren met een trendy patroon. Fleece staat bekend als een comfortabele zachte stof, die uw hond lekker warm houdt tijdens de koude dagen. Het is ademend en houdt de warmte van de hond vast.

Hondenkleding voor grote honden

Voor de hele grootte honden zijn er de Ruffwear hondenkleding en de Nano hondenjassen. Ook de Protective hondenjas is er voor kleine en grootte honden. Deze hondenkleding is iets duurder dan de andere hondenkleding maar staat garant voor een uitstekende kwaliteit, goede pasvorm en perfecte afwerking.

Hondenkleding voor winter en zomer

Hondenkleding wordt vaak tijdens de natte wintermaanden gedragen. Ook hier is gedacht aan functionaliteit. Wat dacht u van reflecterende hondenkleding. Maar ook tijdens warme dagen kan een hondenjas verkoelend werken. Aqua coolkeeper verkoelende hondenjas is uitstekend geschikt voor bulterriërs welke erg moeilijk hun warmte kwijt kunnen.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert