• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

De juiste maat hondenkleding

04-12-2014 12:51

Keuze en maat

Uw hond heeft een korte vacht of een vacht zonder onderwol. Daarom bent u op zoek naar hondenkleding. Alleen is het best lastig om de juiste maat te bepalen. Net als bij onze kleding kan een maat verschillen per merk. Ook geeft een hondenras geen uitsluitsel over de maatkeuze

Maat bepalen.

Meten is weten. Dat is zeker bij hondenkleding zo. Er is geen standaard hond en zeker ook geen standaard hondenjas. De verhouding tussen rug en borstomvang is altijd moeilijk. Kies dan voor de passende borstomvang. Is de hondenjas te groot rond de borst dan wordt de hond belemmerd in zijn bewegingen. Is de jas qua lengte net iets te lang dan kan dit vaak nog even ingekort worden met de touwtjes. Het is niet erg als de rug niet geheel tot de staart bedenkt is.

Merk

Elk merk is verschillend. Verschillende maten en verschillende modellen. Komt het ene model niet uit, kijk eens naar en andere jas of trui. Door een ander vorm kan dit juist het jasje zijn dat passend is.

Met of zonder

Hondenkleding zijn verkrijgbaar met of zonder mouwen. Heeft de hondenjas of -trui een mouw dan luistert de pasvorm wel nauwer. Zonder mouw heeft u meer speling.

Maatvoering

Bekijk bij het bestellen van hondenkleding altijd naar de maattabel van betrefende kleding. meet met een slap meetlint de borstomvang (breedste punt) en ruglengte van de hond Voor de ruglengte begint u tussen de schouderbladen tot het begin van de staart. Meet de hond waarvoor het jasje is bestemd. U meet toch ook niet de maten van de buurvrouw voor het bestellen van kleding voor uzelf? Om er makkelijk vanuit te gaan dat honden van hetzelfde jas de zelfde maat  hebben is fout. Er is geen standaard maat voor een bepaald hondenras. Komt u er zelf niet helemaal uit? Mail de maten en het betreffende hondenjasje waar u naar kijkt even door en wij kijken even met u mee.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert