• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Waar uw honden uitlaten

21-12-2014 15:10

hond uitlaten waar

Weer of geen weer, het uitlaten van de hond is een must. Soms heeft de hond dat met regen en koud al snel weer gezien. Plasje... en weer terug. De meeste honden moeten wel hun energie kwijt kunnen. 5 minuten wandelingetjes zijn niet voldoende.

hond uitlaten

Stad

In de stad zijn veel uitlaatstroken of uitlaatveldjes aangelegd. Er staan prullebakken voor het weggooien van de behoeftes. Let er op dat in veel steden een aanlijnplicht is. U risceert een boete als u zich daar niet aan houdt.

Stadpark

Kijk goed of uw hond mag los laten in het park. Het zal ook hier niet op elke plaats mogen. Ook hier geldt er willen meer mensen genieten van het park. Hou het schoon.

Hondenlosloopgebied

Ondanks dat het niet overal is toegestaan om uw hond los te laten lopen, zijn er veel gebieden waar honden los mogen lopen. Ga met uw hond het bos in, de duinen of het strand op. Lekker ravotten. Enkele stranden zijn buiten het zomerseizoen vrij om uw hond los te laten lopen.

Het bos in

Boswachterijen van staatsbosbeheer stelt en veelal niet op prijs dat uw hond los loopt. Deze gebieden hebben veel wild als eenden en herten. Hou uw hond aangelijnd. Een boswachter kan u bekeuren als u betrapt wordt op het niet aanlijnen van de hond.

Het strand

Heerlijk uitwaaien op het strand. Vooral tijdens warme dagen staat vaak op het strand een lekker briesje. Uw hond kan lekker de zee in. Het is ook nog goed voor de huid. Let wel op dat uw hond niet teveel zeewater drinkt.

Apporteren

Apporteren is het hondenspeelgoed tijdens het uitlaten. Met dit populaire spelletje kan uw hond extra energie kwijt. Maar het voorkomt ook probleemgedrag. Door de interactie met hond en baas zal de hond zich minder snel vervelen en joggers en fietsters met rust laten.

HijgHijg....

En van al dat rennen, vangen en apporteren wordt je moe en dorstig. Vergeet vooral bij warm weer niet om water mee te nemen voor u en uw hond. Er zijn handige draagbare drink en waterbakken.

Tip

Hondenwandelclub

Hondenlosloopgebied

Popware travel cup met flessenhouder

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert