• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hond en water

21-12-2014 14:14

Hond en water

Honden en water zijn altijd een leuke combinatie. De meeste honden zijn dan ook dol op water. Ze genieten van de verkoeling en het zwemmen. Maar het is aan te bevelen goed op te letten.

hond en water

In het water

Vooral voor honden die gek zijn van water is het heel aanlokkelijk om meteen bij het zien van water een grote sprong te maken om zich lekker uit te leven. Maar vooral in de zomer en bij stilstaand water is dit niet altijd verstandig. In steeds meer vijvers, plassen en meren komt in de zomer blauwalg voor. Blauwalg is gevaarlijk voor hond en baas. Het veroorzaakt maag en darmklachten, hoofdpijn, jeuk en oorpijn. De verschijnselen treden vaak na ongeveer 12 uur op. Honden kunnen aan blauwalgvergiftiging overlijden. Vermoed u dat uw hond in aanraking is geweest met blauwalg, spoel de hond dan af en bel de dierenarts.

Ziekte van Weil

Vaak staat blauwalg aangegeven. Maar honden kunnen ook ziek worden van door ratten besmet water. Ratten kunnen de ziekte van Weil overdragen.

Zwemmen

Uw hond een dagje mee op de boot is een leuk uitje voor baas en hond. Maar niet elke hond is een goede zwemmer. Daarnaast is het niet altijd veilig om te zwemmen. Denk aan hoge golven of bij sluizen. Een honden zwemvest kan deze veiligheid een stuk verhogen. Uw hond blijft beter drijven en u kunt uw hond makkelijker pakken om hem weer aan boord te tillen.

Natte honden

Natte honden zijn onplezierig. Losse haren vliegen overal rond en uw hond wil natuurlijk zo dicht mogelijk bij u, het overtollige water kwijt. Met de hondenhanddoek is uw hond snel weer droog.

Loopplank

Het aan boord krijgen van de hond is soms lastig. Met een loopplank loopt de hond makkelijk van een aan boord. Ook zijn de loopplanken makkelijk voor grote honden en honden met slechte gewrichten. Denk ook aan campers, caravans en auto's.

Tips

Ruffwear Float coat

Ezydog seadog float

Vergelijk hondenzwemvesten

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert