• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Welke hondentuig is het beste

04-12-2014 13:10

De beste hondentuigen voor alle activiteiten

Voor diverse activiteiten zijn er hondentuigen ontwikkeld. Hieronder de verschillende hondentuigen op een rijtje.

Fietsen met uw hond

Voor het fietsen of steppen met uw hond is een hondentuig zeer geschikt. Een tuig geeft meer controle over de hond.

Primo hondentuig

Tre Ponti heeft de Primo met een losse ring over het handvat. Het tuig kantelt niet. Door de bewegingsvrijheid met dit tuig kan de hond met hartelust hard mee rennen naast de fiets.

Quickfit hondentuig

Ezydog heeft de Quickfit. Deze heeft ook een ring los om het handvat. Het tuig kantelt zo minder snel. Het Quick fit hondentuig zit wel lager, meer op het schoudergewricht van de hond. Het voordeel is dat het borststuk verstelbaar is.

Zwemmen met de hond

Nylon hondentuigen blijven lang nat. Natte tuigen kunnen best schuren. Vaak is de hond ook niet geheel vrij in zijn beweging. Veel tuigen zitten precies in de oksels.

Tre Ponti tuigen

Door de unieke ergonomische pasvorm geven de Tre Ponti tuigen de hond volop bewegingsvrijheid. Een hond met een Tre Ponti tuig wordt niet belemert tijdens het zwemmen. Vooral de Primo is een aanrader tijdens het zwemmen. Met het handvat haalt u uw hond makkelijk op het droge. Het materiaal neemt nauwelijks water op en droogt heel snel.

Uw hond mee in de auto

In steeds meer landen is het verplicht uw hond vast te zetten in de auto. Zet u uw hond vast met een hondengordel (ookwel een autogordel voor de hond) dan is dit in combinatie met een halsband niet aan te raden en zelfs gevaarlijk voor de hond. Een tuig met een borststuk is hiervoor uitstekend geschikt.

Tre Ponti Volta

Het hondentuig met een borststuk is de Volta van Tre Ponti. Deze is uitstekend geschikt voor grotere honden.

Ezydog tuig met borststuk

Ezydog heeft een nylon tuig met borststuk in vrolijke kleuren. Dit tuig heeft een stuk voorop de borst die de druk verdeeld over de borst. Geschikt voor kleine en grotere honden.

Speuren met de hond

Voor het speuren heeft u een tuig nodig die de hond niet belemert om de neus op de grond te brengen.

Tre Ponti Volta

De Volta tuigen van Tre Ponti zijn uitstekend geschikt voor speuren. De hond kan zonder belemmering de neus naar beneden brengen. Tijdens het speuren wordt de hond niet gehinderd in het lopen. De schouders zijn vrij.

Hiking met de hond

Hiking er echt op uit trekken de natuur in. De bergen in, de bossen, buiten de paden. Een boomstronk is een leuke uitdaging om te nemen.

Ruffwear Webmaster

De Ruffwear Webmaster is het tuig om dagen lang de natuur in te gaan met de hond. Help uw hond een handje met de Ruffwear.

Aanbevolen artikelen

Tre Ponti Vento hondentuig

Bekijk onze volledige collectie hondentuigen.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert