• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

TIP - Welke hondenriem is het beste voor uw hond

26-11-2014 21:57

Welke hondenriem is het beste

Slechtst hondenriemen

Een slechte hondenriem, maar waarom? En wat is dan de slechtste? Per definitie kunnen wij deze niet geven. Het is geheel afhankelijk van de situatie, de baas en hond, de verwachting en de eisen die u stelt. Wilt u met uw hond hard lopen? Gaat u de hondenlijn gebruiken voor speuren? Hoe groot is uw hond? Hoe gedraagt uw hond zich aan de lijn? Allemaal vragen waardoor u uiteindelijk uitkomt bij de beste hondenriem.

Welke hondenriem is het beste

Een hondenriem kopen doe je niet zomaar. Welke hondenriem is het beste voor uw hond? Tegenwoordig is er een ruime keuze uit diverse merken, materialen en systemen. Alleen al in merken zit een verschil in kwaliteit. En wat voor de 1 toereikend is, is voor de ander van 'slechte kwaliteit'. Of voldoet de riem niet aan de gestelde eisen?

Zie ook onze blog keuzehulp hondenriem voor grote honden

Hond & Baas

Eerst kijken we naar de baas en hond combinatie. Hoe groot is de hond? Hoe gedraagt de hond zich aan de lijn? Wat is er nodig om de hond onder controle te houden? Tegenwoordig vind je veel hondenriemen met een extra handvat of ook wel traffic controll genoemd. Ideaal voor grote honden om ze dicht bij je te houden, maar of het echt zo handig is voor de kleine hondenrassen? Nee, en ook overbodig. Tre ponti heeft voor de sterke grote honden een Primo power riem. Door het speciale handvat heeft u extra grip op de hondenlijn.

Hondenras

Ook het ras is doorslaggevend voor de keuze. Een grote zware hond aan een dun, stoffen hondenlijntje is niet de juiste combinatie. Materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. Want dun is niet per definitie slap.

De eisen aan de juiste hondenlijn

Hoe gaat u uw hond uitlaten? Gaat u speuren met de hond? Gebruikt u de lijn in de stad? Of in het park? Gaat uw trainen met de hond? Allemaal vragen die nuttig zijn voordat u een juiste hondenriem heeft. Een lange hondenlijn is in de stad lastig. Voordat u het weet struikelt er iemand die de lijn niet opmerkt.

Welke Lengte hondenriem

Wat is de juiste lengte voor een goede hondenriem. Dit verschilt per situatie. Wilt u speuren of trainen met de hond, dan is meer vrijheid een must. Loopt u in de stad dan is een korte hondenlijn praktischer. Ook hiervoor geldt dat er altijd wel een passende lengte is, voor de combinatie hond baas en de situatie. Ezydog heeft een korthouder van 30 cm maar ook een extra lange hondenriem van 5 m, speciaal voor het speuren. Kurgo heeft een innovatieve hondenlijjn die op diverse manieren gedragen kan worden de Kurgo Quantum hondenlijn.

Rollijn

Wigzi heeft een comfortabele rollijn ontwikkeld voor het uitlaten van uw hond. Met het speciale handvat is het vast houden van de hondenlijn een stuk prettiger. De Wigzi rollijnen zijn er in diverse maten en geschikt voor kleine en grote honden. 

Welke hondenlijnen kiezen

Na al deze vragen hebben gesteld kunt u kijken naar het aanbod. Allereerst het materiaal. Waar gaat uw voorkeur naar uit en past dit bij mij en mijn hond? Er is een zeer ruime keus in materiaal en vorm. Rond of plat, Musketon haak of panieksluiting.

Uitvoering hondenriemen

De grote vraag wat werkt er voor u. Een simpele recht toe recht aan ouderwetse hondenriem of 1 met meerdere functie's of ingebouwde handigheidjes. Er bestaan diverse soorten handgrepen. Speciale lijnen voor het speuren/trainen en hondenlijnen die met 1 handeling verstelbaar zijn in lengte. Rollijnen worden veel gebruikt voor het dagelijks uitlaten van de hond. Wigzi Gel Leash is een volledig reflecterende rollijn in 3 maten.

Hardlopen aan de lijn

Het hardlopen met uw hond kan een prima manier zijn om heerlijk aan de conditie te werken of extra energie kwijt te raken. De Kurgo hardloopgordel kan gecombineerd worden met diverse riemen. De Kurgo K9 Excursion hardloopgordel is een ideale heupgordel die elke hondenlijn omtovert tot een hardloopriem.

Schok absorberend

Kurgo heeft een hondenriem met rek. De Kurgo Springback heeft een schokabsorberend gedeelte. Deze vangt de eerste schok op tijdens het trekken aan de riem. De WAW heeft een speciaal verlengstuk dat geschikt is voor elke hondenriem, voor elke hond. De WAW Easy Dog Walk absorbeerd en reduceert elke schok aan de riem met 40%. 

Aanbevolen honden riemen

Enkele aanbevolen hondenlijnen in ons assortiment:

  • Kurgo Quantum hondenlijn Verstelbare hondenriem op meerdere manieren te gebruiken
  • Leren riemen Leer is van nature sterk (denk wel aan de dikte) en in diverse kleuren te krijgen. Met leuke versieringen op de riem voor een persoonlijke touch.
  • Wigzi hondenriemen - Voor het uitlaten van 2 honden gelijk.
  • WAW Easy Dog Walk - Een schokabsorberend en reducerend verlengstuk voor iedere lijn.
  • Ezydog ZeroShock riem met een elastische kern om de eerste ruk aan de riem op te vangen
  • Tre Ponti primo riem Met extra handvat en polsgreep voor meer controle, voor sterke grote honden

Een hondenriem kopen? Ontdek nu de unieke collectie hondenriemen voor alle honden.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert