• Niet goed geld terug
 • Specialist in hondentuigen
 • Betalen op rekening

Carnis hondenvoer en hondensnacks

26-11-2014 20:38

carnis hondenvoer en hondensnacks

Carnis, Terug naar de natuur

De filosofie van Carnis® is, ga terug naar de basis, terug naar de natuur. De hond stamt af van de wolf (canis lupus) en daar ligt dan ook de basis van Carnis. Natuurlijk lijkt de huidige hond niet meer op de wolf (op sommige rassen na dan), maar ze heeft nog steeds één ding gemeen met hun voorvader de wolf, namelijk hun stofwisseling. Carnis gaat ervanuit dat een gezonde hond (net als de wolf) die bijvoorbeeld werkt of een nest groot brengt, niet anders eet, maar meer eet.

Koudgeperste hondenvoer

Voor de koudgeperste voedingen van Carnis® maken we gebruik van hoogwaardige 100% natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen van chemische  kleur-, geur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten  of synthetische vitamines.

Hoogwaardig hondenvoer

Dit kwalitatief hoogwaardige hondenvoer bevat waardevolle eiwitten en levert voor de stofwisseling onmisbare essentiële Omega 3 en 6 vetzuren. Door de manier van bereiden van deze brokken (koud persen)  komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht en blijven de voedingsstoffen behouden.

Darmen ondersteunt

De Carnis brok zwelt niet op in de maag, maar valt in korte tijd uit elkaar, waardoor de maag niet overbelast wordt. Hierdoor wordt de darmperistaltiek ondersteunt en de natuurlijke darmreiniging bevordert, wat het gevaar van parasietophopingen in de darm verminderd.

Geen afvalproducten

In Carnis® worden geen dierlijke of plantaardige afvalproducten gebruikt, want dit hoort niet thuis in een hondenvoeding. Tevens worden er geen vulstoffen gebruikt, waardoor de brok goed verteerbaar is, de hoeveelheid voeding per dag gering is en dit uit zich weer in weinig en een stevige ontlasting.

Aanbevolen hoeveelheid

De dagelijkse hoeveelheid voer in grammen staat ongeveer gelijk aan 2 % van het lichaamsgewicht. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe actief uw hond is, want een minder actieve hond kun je ook minder voeding geven en een pup juist meer.

Smakelijk voor elke hond

Carnis® is een smakelijke hondenbrok, welke geschikt is voor zowel grote als kleine honden, jonge honden, volwassen en oudere honden, voor elke leeftijd en niet ras specifiek. Carnis® kan ook zeer goed in combinatie met barfen gevoerd worden.

Algehele kenmerken Carnis hondenbrok

 • 100% tarweglutenvrij
 • Vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Natuurlijke antioxidanten

Carnis Kip/rund brok

De kip/rund brok is een volledige, tarweglutenvrije en gezonde voeding, zeer goed verteerbaar en heeft een goede acceptatie, geschikt voor alle honden.

extra kenmerken

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Glanzende vacht

Carnis Lam

De Lam brok is een volledige en gezonde, hypoallergene, 100% glutenvrije voeding voor  alle honden.  Deze licht verteerbare voeding heeft ook een positief effect op honden met allergische klachten.

Extra kenmerken

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Helpt bij huid en vachtproblemen
 • Vermindering allergische reacties
 • Hypoallergeen

Carnis Zalm brok

De Zalm brok is een volledige, tarweglutenvrije en gezonde voeding voor alle honden. Het ondersteunt o.a. de huid/ vacht problemen en voor de souplesse van spieren en kraak- been is extra glucosamine en chondriotine toegevoegd.

Extra Kenmerken zalmbrok

 • Omega 3
 • Omega 6
 • Glucosamine & chondroitine (voor soepele spieren & gewrichten)
 • Helpt bij huid en vachtproblemen

Carnis Konijn brok

De konijnbrok van carnis is een hypoallergene brok. Deze hondenbrok is geschikt voor honden van alle leeftijden en voor alle hondenrassen, ongeacht de grote. De konijnenbrok kan helpen voor honden met een voedselallergie of intolerantie voor bepaalde diersoorten, bij huid- en vachtproblemen en maag- en darmproblemen.

Deze brok bevat havermout. Havermoet bevat beta-glucanen. Dit is een unieke oplosbare voedingsvezel die er voor zorgt dat de bloedsuiker niet gaat schommelen. Het cholesterolgehalte wordt verlaagd. De havermout zorgt in de maag voor een betere en langzamere vertering van de brok. Het speelt ook een belangrijke rol in de dikke darm, bij het stabiliseren van de samenstelling van de microflora. De microflora is essentieel bij het verteren van het voedsel en bij een goed werkend immuunsysteem.

Deze brok wordt aanbevolen voor honden met overgewicht. Het kan zorgen voor een langdurig verzadigingsgevoel. Hierdoor wordt gewichtsbeheersing makkelijker. Deze hondenbrok bevat kokosolie. Dit kan helpen bij het tegengaan van infecties en kan het genezingsproces versnellen Tevens kan het zorgen voor een glanzende huid en vacht. Het kan helpen bij het verbeteren van de vertering en kan zorgen voor een vermindering van allergische reacties.

Extra Kenmerken konijnenbrok

 • hypoallergeen
 • langzamere en betere vertering
 • Zeer voedzaam
 • Geen schommeling van de bloedsuiker
 • Verlaging Cholesterolgehalte
 • Kan bijdragen aan een glanzende huid/vacht
 • Vermindering allergische reacties

Aanbevolen voedingsschema

Vuistregel voor het voeren is ongeveer 1% van het lichaamsgewicht, afhankelijk van de activiteiten van de hond.

Gewicht hond (kg)          Brok per dag         
5 kg 60 gram
10 kg 120 gram
20 kg 240 gram
30 kg 315 gram
40 kg 360 gram
50 kg 450 gram
60 kg 480 gram

Pups mogen dubbele hoeveelheid voer, verdeeld over meerdere porties per dag. Oudere minder actieve honden voer je minder dan de aangegeven hoeveelheid. Voer altijd met de "ogen"! Zorg voor voldoende vers drinkwater.

Overstappen krokante brok naar geperste voeding

Het is verstandig uw hond eerst te laten wennen aan de nieuwe geperste hondenbrok. Geef uw hond de eerste 3 dagen wat minder voer. Werkhonden en honden waarmee gefokt worden kan naar behoefte aangevuld worden.

Carnis hondensnacks

Carnis heeft een uitgebreide lijn van eerlijke hondensnacks. De snacks zijn puur gedroogd, zonder gebruik van chemicalien en zonder toevoegingen van granen of andere bindmiddelen.Deze hondensnacks zijn daarom glutenvrij en hypoallergeen.

Kauwsnacks

Voor lang kauwplezier kiest u voor kophuid, gedroogde botten van rund of paard, spiervlees rund, achillespezen of kabeljauwhuid.

Tussendoor

Als heerlijk tussendoortje kunt u denken aan

gedroogde vleesblokjes van lam, pard, wild ed.

Visstaafjes van haring, tonijn, zalm of schol.

Vleesstrips van oa fazant, gans en ree. Konijnenoren, kippennekken, kalkoenvleugels en meer

Trainingssnoepjes

Heerlijke hondensnoepjes zoals; kleine stukjes runderlong, lamslong, runderpens, zalm, haring, tonijn en soltrainers, kalkoentrainers. Voor de grote hondenrassen kunt u denken aan bolletjes kalf.

Carnis heeft een uitgebreid assortiment voor een gezonde vitale viervoeter.

Geplaatst in Informatie Merken door

Jessica Kikkert