• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

TIP - De beste slaapplek voor uw hond

21-12-2014 16:11

De beste slaapplek voor uw hond

De beste slaapplek voor uw hond

Wat is nu de beste slaapplek voor uw hond? Een eigen plek om te liggen, luieren, slapen of gewoon even terug te trekken. De beste plek is afhankelijk van de hond, maar er zijn diverse dingen waar u rekening mee moet houden.

Waarom een Honden Bench

Een honden bench is voor een pup zeer geschikt. Het is een eigen plek, afgeschermd van de kamer, waarin de hond zich kan terug trekken. Soms vindt de hond het prettig een kleed over de bench te hebben, zodat ze lekker in het donker liggen. Een bench moet groot genoeg zijn om er in te liggen en rechtop in te staan. Ook moet de hond zich makkelijk kunnen draaien. Maar te groot is ook niet goed. Denk daarbij aan een pup die dan zijn bench indeelt in slaap en plas plek. Om dit op te lossen kunt u eerst een schot in de bench plaatsen. Wen uw hond er wel aan. Zorg dat uw hond de bench als een veilge leuke plek gaat zien. Om een bench comfortabel te maken kunt u gebruik maken van een hondenkussen of benchkussen.

Waarom een Hondenmand

Een hondenmand is een comfortabele ligplaats voor uw hond. Er zijn diverse soorten manden, qua vorm en qua materiaal. Er is veel keuze. Het is makkelijk als de mand goed schoon te maken is. Hetzij met een natte doek, of in de wasmachine. Kijk hoe de hond het liefst ligt en of de hond lekker in de mand kan liggen; is de mand niet te klein? De maat van een mand wordt aangegeven in bodemmaat, dus inclusief de randen. De slaapplek voor de hond is kleiner. Houdt u hiermee rekening met de keuze van de juiste grote.

Waarom een Hondenkussen

Een kussen is makkelijk om mee te nemen. Er zijn geen randen, waardoor de hond toch last kan hebben van tocht. Let er bij het kiezen van een kussen op de vacht van de hond. BIj kortharige vacht is een kleed op een harde ondergrond te hard. Dan kan u beter een hondenkussen kiezen.

De plek

Nu heeft u een hondenkussen of hondenmand gevonden. Maar waar gaat u hem neer zetten? Honden willen graag in gezelschap zijn en alles in de gaten kunnen houden. Het beste is op een rustige plek, niet direct aan een doorgang. Denk ook aan evt zon in de kamer. Zet de mand of bench uit de zon en niet bij de verwarming. Heeft u een koukleum, dan is een warm plekje natuurlijk aan te bevelen.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert