• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

De beste hondenriem voor uw hond

26-11-2014 21:57

Slechtste hondenriem

Een slechte hondenriem, maar waarom? En wat is dan de slechtste? Per definitie kunnen wij deze niet geven. Het is geheel afhankelijk van de situatie, de baas en hond, de verwachting en de eisen die u stelt. Wilt u met uw hond hard lopen? Gaat u de hondenlijn gebruiken voor speuren? Hoe groot is uw hond? Hoe gedraagt uw hond zich aan de lijn? Allemaal vragen waardoor u uiteindelijk uitkomt bij de beste hondenriem.

Beste hondenriem

Een hondenriem kiezen doe je niet zomaar. Tegenwoordig is er een ruime keuze uit diverse merken, materialen en systemen. Alleen al in merken zit een verschil in kwaliteit. En wat voor de 1 toereikend is, is voor de ander van 'slechte kwaliteit'. Of voldoet de riem niet aan de gestelde eisen?

Hond & Baas

Eerst kijken we naar de baas en hond combinatie. Hoe groot is de hond? Hoe gedraagt de hond zich aan de lijn? Wat is er nodig om de hond onder controle te houden? Tegenwoordig vind je veel hondenriemen met een extra handvat of ook wel traffic controll genoemd. Ideaal voor grote honden om ze dicht bij je te houden, maar of het echt zo handig is voor de kleine hondenrassen? Nee, en ook overbodig. Tre ponti heeft voor de sterke grote honden een Primo power riem. Door het speciale handvat heeft u extra grip op de hondenlijn.

Hondenras

Ook het ras is doorslaggevend voor de keuze. Een grote zware hond aan een dun, stoffen hondenlijntje is niet de juiste combinatie. Materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol. Want dun is niet per definitie slap.

De eisen aan de juiste hondenlijn

Hoe gaat u uw hond uitlaten? Gaat u speuren met de hond? Gebruikt u de lijn in de stad? Of in het park? Gaat uw trainen met de hond? Allemaal vragen die nuttig zijn voordat u een juiste hondenriem heeft. Een lange hondenlijn is in de stad lastig. Voordat u het weet struikelt er iemand die de lijn niet opmerkt.

Lengte lijn

Wat is de juiste lengte voor een goede hondenriem. Dit verschilt per situatie. Wilt u speuren of trainen met de hond, dan is meer vrijheid een must. Loopt u in de stad dan is een korte hondenlijn praktischer. Ook hiervoor geldt dat er altijd wel een passende lengte is, voor de combinatie hond baas en de situatie. Ezydog heeft een korthouder van 30 cm maar ook een extra lange hondenriem van 5 m, speciaal voor het speuren.

Keuze hondenlijnen

Na al deze vragen hebben gesteld kunt u kijken naar het aanbod. Allereerst het materiaal. Waar gaat uw voorkeur naar uit en past dit bij mij en mijn hond? Er is een zeer ruime keus in materiaal en vorm. Rond of plat, Musketon haak of panieksluiting.

Uitvoering hondenriemen

De grote vraag wat werkt er voor u. Een simpele recht toe recht aan ouderwetse hondenriem of 1 met meerdere functie's of ingebouwde handigheidjes. Er bestaan diverse soorten handgrepen. Speciale lijnen voor het speuren/trainen en hondenlijnen die met 1 handeling verstelbaar zijn in lengte. Rollijnen worden veel gebruikt voor het dagelijks uitlaten van de hond. Wigzi Gel Leash is een volledig reflecterende rollijn in 3 maten.

Schok absorberend

Ezydog heeft een speciale zero shock serie. Deze serie heeft een schokabsorberend gedeelte. Deze vangt de eerste schok op tijdens het trekken aan de riem. De WAW heeft een speciaal verlengstuk dat geschikt is voor elke hondenriem, voor elke hond. De WAW Easy Dog Walk absorbeerd en reduceert elke schok aan de riem met 40%.

Aanbevolen honden riemen

Enkele aanbevolen hondenlijnen in ons assortiment:

  • Ezydog Vario 4 Verstelbare hondenriem op meerdere manieren te gebruiken
  • Leren riemen Leer is van nature sterk (denk wel aan de dikte) en in diverse kleuren te krijgen. Met leuke versieringen op de riem voor een persoonlijke touch.
  • Ezydog Track 'n Train - Lange trainingsriem speciaal voor speuren en trainen bedoeld.
  • Wigzi hondenriemen - Voor het uitlaten van 2 honden gelijk.
  • WAW Easy Dog Walk - Een schokabsorberend en reducerend verlengstuk voor iedere lijn.
  • Ezydog ZeroShock riem met een elastische kern om de eerste ruk aan de riem op te vangen

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert