• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Apporteren met je hond

21-12-2014 15:27

Apporteren

Apporteren is wel het meest gespeelde hondenspelletje. Apporteren is het gooien en halen van een hondspeeltje. Vaak is daar speciaal hondenspeelgoed voor, dat goed en ver gegooid kan worden. Het moet natuurlijk wel iets zijn wat uw hond graag voor u op wil halen.

apporteren met de hond

Apporteerspeelgoed

Apporteerspeelgoed is er in diverse maten en soorten. Heeft u een hond die van water houdt, kunt u het beste kiezen voor drijvend hondenspeelgoed. Met een touw aan het apporteer speelgoed gooit u verder. Zo hoeft u niet zovaak te gooien, maar uw hond wel verder te lopen.

Waarom apporteren met uw hond

Van nature is de hond een jager. Het apporteren speelt hier op in. Apporteren houdt uw hond fit. De hond bouwt conditie op. Een hond met een goede conditie is fit en vaak gezond. Honden met veel extra energie, raken bij het apporteren extra energie kwijt bij het gebruikelijke rondje met uitlaten. Zo wordt uitlaten een groot feest. Daarnaast bouwt u met apporteren een goede relatie met de hond op. Apporteren is meer dan gooien en halen.

Voorkom problemen

Tijdens het uitlaten zijn er diverse situatie's die u liever niet mee maakt. Uw hond die fietsers of joggers narent. Of hard begint te blaffen tegen mensen of andere honden. Door de afwisseling van het apporteren en de uitdaging wordt de hond gestimuleert te werken. Apporteren geeft een stuk afleiding en voorkomt dit soort probleemgedrag.

Aanbevolen apporteer artikelen

Zogoflex Tizzi hondenspeelgoed

Ballentasje

Becobal met touw hondenspeelgoed

Becothing

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert