• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Running with your dogs

29-04-2016 13:18

Dag hondenliefhebber,

Mijn naam is Leidy (spreek uit lady) en ik ben een trotse hondeneigenares van 2 American Stafford/Pitbull honden. Genaamd Rayo (gecastreerde reu 5 jaar) en Vida (gesteriliseerde teef 2.5 jaar.) Ik heb beiden gered van slechte hondenfokkers. Zo heb ik Rayo al met 4wk met slechts 1.8kg in handen gekregen en was het nog maar de vraag of hij het zou redden! Gelukkig door al mijn zorg en liefde is hij erboven opgekomen. Vida heb ik met 5wk gered uit een gezin met huiselijk geweld en hele negatieve energieën. Haar lichamelijke toestand was beter en nu vormen wij met zijn drieën 1 team.  

Samen met mijn 2 kanjers reizen we maar al te graag en vliegen ze met mij mee naar het buitenland, daar waar ik dan een auto huur en rij naar ons bestemming. Daarnaast sporten ze maar al te graag met mij mee en gaan we met zijn 3'en de deur uit wanneer ik ga: Hardlopen, skate, fietsen etc. Dat trekt vele vragende en bewonderde blikken als; Hoe doet zij dat? Ook dat leer ik mensen in mijn sessies. 

Leidy hardlopen met honden

Naast deze bezigheden zit ik in mijn examen jaar van de politie vooropleiding, werk ik als professioneel commercieel publicatie model en als tv personage in tv commercials en films en ben ik vrijwilliger in het Leontienhuis, daar waar ik meiden met een eetstoornis begeleid naar hun herstel.  

Ik heb met Rayo hele moeilijke maanden gehad toen hij in zijn ontwikkeling en pubertijd zat. Zo sprong hij uit het niets als wij wandelde tegen mensen aan en hapte naar hen. Dit werd een groot probleem, want waar ik ook liep, hij deed het uit het niets en ik wist niet wat ik moest doen. Op een dag werd ik getipt over Cesar Millan en ben ik Rayo gaan trainen op zijn manier. Ik werd mij ervan bewust dat mijn energie alles bepalend is voor de band en de leiderschap die ik destijds aan hem bood. Ik was destijds erg depressief en was in strijd met mijn anorexia nervosa. Ik was dus alles behalve stabiel genoeg om een echte roedelleider voor hem te zijn. Ik ben heel veel afleveringen gaan kijken en inmiddels een paar jaar uit mijn strijd en nu volledig in balans. 

Toen ik Rayo weer in balans kreeg omdat ik dat zelf was kon ik weer door de drukke stad lopen, vlak langs mensen etc. Dit omdat ik nu een echte roedelleider voor hem (en Vida) ben en bewust ben van mijn energie. Toen ik weer stabiel was heb ik een 2de mooie hond aangeschaft. Vida is net zoals Rayo een hele liefdevolle dame, maar wel met een pittiger karakter. Van haar leer ik momenteel het meest omdat zij nog heel erg in haar vorm proces zit en nog een hele hoge energie heeft. Het contrast tussen haar en Rayo is groot, maar ik vind het heerlijk dat ze tot op zeker zo verschillen, maar ook één geheel zijn.

Ik heb vorig jaar een sessie gehad van een collega van Cesar Millan. Dat was een hele leerzame sessie, want ik liep er nog tegenaan dat zodra ik buiten was, meer bezig was met mijn honden netjes naast mij te laten lopen en te zorgen dat ze niet naar anderen honden blaften, dan te genieten. Hij had mij geleerd hoe ik ervoor kon zorgen dat dat juist wel lukte. En voilá na een pittige sessie lukte mij het en ben ik veel gaan oefenen en nu lopen mijn kanjers keurig schuin achter mij en is de riem altijd heel ontspannen of doe ik de riemen om mijn heupen en geniet ik van onze lange wandelingen.

Omdat ik zoveel aan deze sessie heb gehad ben ik het zelf in praktijk gaan brengen bij anderen hondeneigenaren en met succes. Ik krijg veel mensen die een disbalans ervaren met hun hondenroedel. Van honden die uitvallen naar anderen honden en mensen, tot honden die bang zijn voor fietsen of die thuis constant blaffen, hun hondeneigenaren uitlaten etc.

Mijn aanpak in een sessie is de mensen heel erg bewust maken van hun eigen energie en manier van denken, hun gemoedstoestand. Op hondenscholen werken ze maar al te graag met hondenkoekjes en stukjes pens, maar wat als je dat een keer niet bij je hebt, en je komt in een situatie terecht die alleen zo op te lossen is? Dat is heel vervelend! Je traint je hond dan alleen op zijn geur, maar de hond luistert niet naar jou en is niet bezig met de energie op dat moment en juist dat is van belang!  Alles in het opvoeden en uitlaten van je hond gaat samen met energie. Ik spiegel mensen en geef handvatten en adviezen hoe dingen anders kunnen. Je moet tijdens mijn sessies niets, alleen met willen bereik je wat. Ik sta jou, de geen die dit nu leest, heel graag bij! Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben voor vele betaalbaar en kom naar locatie toe. 

Bij interesse, mail gerust naar: Runningwithyourdogs@gmail.com

Pagina: Www.facebook.com/l.yohanapagina  

Hartelijke groet,

Leidy

''Een hond heeft een grote wil om te leren, maar zal echter alleen luisteren naar een stabiele roedelleider. Ik leer jou graag hoe je in balans kan komen met jou hond, om dingen weer als fijn te kunnen ervaren.''
 

Leidy

Geplaatst in Informatieve artikelen Honden problemen door

Jessica Kikkert