• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Een natte hond. Hoe krijg je die snel droog?

21-10-2014 16:53

Natte hond

Een natte hond is niet alleen nat, maar ook onprettig. Natuurlijk als baasje bent u wel wat gewend en bent u gek op uw hond. Maar een natte hond stinkt nu eenmaal. En u bent op dat moment vaak de beste vriend, om even lekker dichtbij staan uit te schudden. Of thuis, in de gang. Gevolg; over haren en natte wanden.

Handdoek

Snel droog maken is dus wel handig. Alleen hoe doe je dat het beste. Een hondenvacht houdt wel erg veel water vast en een gewone handdoek is dan ook binnen de kortste keren nat. Een goed absorberende hondenhanddoek of hondenbadjas is de beste oplossing. Een hondenhanddoek neemt veel vocht op en droogt snel. Zo is uw hond snel weer droog.

Voorkomen

De geur van een natte hond kan voorkomen worden door de hond droog te houden. Dit kan uitstekend met een regenjas of hondenjas. Naast de trend of hippe om honden aan te kleden is hondenkleding ook functioneel. Deze 2e lijn hondenkleding beschermt de hond tegen regen en modder. Niet alleen is de geur van een natte hond onaangenaam, de hond mist de isolerende werking van zijn vacht. Te vergelijken met een natte jas. Zodra uw kleding nat is krijgt u het zelf ook koud. De hond ervaart dit net zo. De ene hond deert het niet maar zieke, oude honden of honden met een korte dunne vacht vinden het niet prettig.

Een hondenregenjas aanschaffen

Bedenk voordat u een hondenjas tegen de regen aanschaft wanneer u deze wilt gebruiken. Ja logisch tegen de regen hoor ik u zeggen. Ja, maar wanneer. De zomerse regens zijn warm maar wel nat. Een dunne bescherming volstaat. Terwijl het in de herfst al kouder is. In de winter is de temperatuur vaak tegen het vriespunt. In die omstandigheden is het wenselijk om een waterdichte hondenjas met een voering te hebben om de hond ook nog wat warmte te geven. In combinatie met het jaargetij en de vacht van uw hond maakt u een keuze.

Aanbevolen

Waarom hondenkleding

Hondenkleding

Hondenregenjassen.

Geplaatst in Informatie Merken door

Jessica Kikkert