• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

De juiste hondenhalsband kiezen

26-11-2014 21:29

Hondenhalsbanden

Er zijn zoveel hondenhalsbanden, maar wat is nu de juiste halsband voor uw hond? Dat verschilt per ras, grote en gedrag. En wat werkt er voor u als baas? Halsbanden zijn veelal de keuze voor het uitlaten van de hond. Een halsband is vaak het eerste hondenartikel dat wordt gekocht voor een pup.

Maat hondenhalsband

Allereerst is de maat natuurlijk het belangrijkste. Een veel gestelde vraag is welke maat moet ik hebben voor mijn hond. Vaak wordt er dan een hondenras genoemd. Helaas werkt dit niet zo. Is het dan moeilijk om de juiste maat te bepalen. Nee. Met een slap meetlint meet u de omvang van de nek. Voor een comfortabel pasvorm meet u met 2 platte vingers extra. Nu heeft u de juiste basis. Dan kijkt u bij de hondenhalsband die u mooi vindt en ziet of een lengte staan of een nekomvang. (afhankelijk van het merk). Komt u er niet uit, vraag ons dan om hulp dat kan via info@pejediertotaal.nl

Breedte hondenhalsband

Ook de breedte is bepalend of de juiste hondenhalsband is gekozen. Grotere hondenhalsbanden zijn vaak breder. Soms zijn er diverse breedtes van 1 hondenhalsband te krijgen. Kijk dan naar de hond, de grote en nek. Ookal past de lengte, als de band te breed is, is de hondenhalsband toch te groot voor de hond.

Hondenhalsband voor Pups

Pups en honden in de groei is altijd wat moeilijk te bepalen wat de hondenhalsband is waar u het langst mee doet. Dat is van zoveel factoren afhankelijk. Het kan zijn dat uw hond een flinke groeispurt maakt en met 2 maand al weer uit de hondenhalsband is gegroeid. Of net uitgegroeid en toch een nieuwe hondenhalsband nodig heeft. Meet in iedergeval de pup zijn nek voor het bepalen van een maat.

Materiaal hondenhalsband

Materiaal keuze is zeer persoonlijk. Leer is een mooi natuurlijk product en wordt heel veel verkocht. Het nadeel van leer is dat leren hondenhalsbanden niet geschikt zijn om mee het water in te gaan. Leer kan nou eenmaal niet tegen water. Heeft u een hond die graag in het water zwemt, dan kunt u het beste voor een nylon hondenhalsband gaan.

Uitvoering hondenhalsband

Ook halsbanden gaan met hun tijd mee. Kleuren maar zeker ook uitvoeringen. Zo zijn er rond geweven hondenhalsbanden, hondenhalsbanden met zacht neopreen voering maar ook halsbanden met een dubbele ring voor extra stevigheid.

Sliphalsband

Een slipketting is natuurlijk heel sterk voor grote honden. Maar of dit nu zo diervriendelijk is. Volledige slip kettingen knellen de ademhaling af. Of dit nu tot het gewenste effect leidt? Een goede training is de basis voor het netjes lopen aan de lijn. Halve slip halsbanden gemaakt van nylon geven wel het effect van minder vrijheid maar goed afgesteld verstikt het de hond niet.

Schok hondenhalsband

Wij hebben geen schokhalsbanden in ons assortiment. Wij vinden dit dieronvriendelijk. Een cursus bij een goede hondenschool of gedragsdeskundige is de basis voor het aanpakken van probleemgedrag.

Maat hondenhalsband

Naast uitvoering en materiaal is de juiste maat ook belangrijk. Er bestaat geen standaard maat voor een hondenras. Meet de nekomvang voordat u besteld. Voor het bepalen van de juiste maat hondenhalsband geven wij u hier enkele tips.

Aanbevolen hondenhalsbanden

Ezydog Double Up hondenhalsband

Ezydog Neopreen hondenhalsband

Leren hondenhalsbanden

Ontdek nu onze leukste collectie halsbanden voor honden.

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert