• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Honden autozitjes

29-05-2017 22:33

Honden Autozitjes

Net een honden autozitje neemt u uw kleine hond veilig mee in de auto. Een autozitje op zich beschermt uw hond niet extra bij een ongeluk. Maar door uw hond vast te zetten in het hondenzitje, voorkomt u dat uw hond tegen de voorruit zit bij een plotselinge stop. Met het vast zetten maakt u het ook veiliger voor uw zelf. U kunt uw ogen en aandacht op de weg houden. Een hondenzitje voor in de auto heeft nog een ander voordeel. 

Hond in de auto

Natuurlijk kunt u niet zonder uw trouwe viervoeter. Uw hond mag en gaat overal mee naar toe. Als pup zijnde is dit goed voor het socialiseren. Ook woont niet iedereen op de plaats met een bos of een strand voor de deur. Een auto biedt dan bij ver afstanden een uitkomst. Vaak gaat de hond ook mee op vakantie. Een grote hond zet u vast in een kennel of met een hondengordel. VOor kleinere honden is er een hondenzitje, carbooster seat of reisbench. Of een luxes hondenmand voor in de auto. Let er op dat er in veel landen al een aanlijn plicht geldt in de auto.  Op risico van een boete.

Wagenziekte bij honden

Uw hond mee in de auto is natuurlijk erg gezellig. Maar ook honden kunnen last hebben van wagenziekte of reisziekte. De symtomen zijn vrijwel het zelfde als bij mens. Misselijk, braken.  Maar ook door onrust en angst, het niet mee willen in de auto. Logisch als je weet dat je van een autoritje je misselijk en beroerd gaat voelen. Door het veranderen van rijrichting ontstaat er een verschil tussen de waargenomen beweging en de werkelijke beweging. Net als bij mensen wil het nog al eens helpen om de hond zicht te geven op de weg. Vooral kleine honden hebben weinig tot geen zicht waar de auto naar toe gaat. Een hondenzitje verhoogt in veel gevallen de zitting en geeft uw hond uitzicht naar buiten. Vaak maakt dit de hond rustiger. Frisse lucht door een open raampje kan ook voor verbetering zorgen. Stop regelmatig voor wat beweging en wat drinken. 
In dit artikel vergelijken we 
  • Doxtasy car booster seat mini
  • Doxtasy car booster seat maxi
  • Solvit tagalong booster seat
  • Solvit car cuddler hondenmand
  • carseat kennel reisbench
  • solvit pet safety seat st.

Doxtasy Car Booster seat mini of maxi

Het Doxtasy Car Booster seat hondenzitje staat op de stoel en geeft u de mogelijkheid om uw hond een eigen plekje te geven in de auto. De car booster seat kan op de achterbank of bijrijdersstoel geplaatst worden. U kunt uw hond bevestigen met het ingebouwde lijntje. Dit autozitje voor honden is er in 2 formaten. met of zonder verhoging.
voor honden tot 10 kilo (maxi) of tot 6 kilo.
+ Maxi verhoogt de zitting en geeft uw hond zicht op de weg
+ uw hond makkelijk aanlijnen
+ in 2 maten verkrijgbaar
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
- Kleine car booster seat heeft geen verhoging
- Alleen voor kleine honden

Carseat kennel

Het meenemen van uw hond wordt met de Doxtasy Carseat kennel wel erg makkelijk. Deze reisbench is geschikt voor kleine honden tot 10 kilo. Door de handvaten is de reisbench makkelijk te tillen en ook te gebruiken in bijvoorbeeld het opbenbaar vervoer. 

+Voor kleine honden tot 10 kilo
+ hond zit in een gesloten ruimte
+Handige reisbench die goed vastgezet kan worden
+Voor het reizen in de auto of openbaar vervoer
-Geen uitzicht op de weg
- let ook op de beperkte ruimte
- niet voor grote honden

Car Cuddler

Geeft uw hond een eigen plek in de vorm van een mand. De rugleuning van de autostoel wordt beschermt. De mand heeft een mooie opstaande rand. De Solvit car Cuddler hondenmand is verkrijgbaar in 2 kleuren.
+ Beschermt ook de rugleuning van de stoel
+ makkelijk te bevestigen
- Geen aanlijn mogelijheid
- bevestiging aan hoofdsteunen
-  Geen verhoging

Tagalong booster seat

Het Solvit Tag A Long booster seat is een hondenzitje die hangt aan de hoofdsteunen van de autostoel. Dit hondenstoeltje is leverbaar in 3 maten. Zo hebben ook de kleine honden een comfortabel knus plekje. Het Solvit autozitje heeft een hoge afwerking en is makkelijk te installeren. Het is geschikt voor bevestiging aan de voorstoel of de achterbank.  
+ In 3 maten leverbaar
+ met opbergzakje
+ goede afwerking
+ Geeft de hond uitzicht
+ Stevige bevestiging en gelijk verhoging van de zitting
- hangt aan de stoel
- Alleen voor kleine honden tot 11 kilo

Solvit pet safetyseat

De Pet Safteyseat van Solvit is er voor de kleine tot middelgrote honden tot 14 kilo. Als enige van de hondenzitjes is de Pet Safetyseat getest tijdens een crash test. Daarbij is het zitje veilig bevonden. Het Zitje wordt bevestigd door middel van de veiligheidsgordel. Het staat op de zitting van de stoel of achterbank en heeft een kleine verhoging. Solvit kent een hoge afwerking en is van uitstekende kwaliteit.
+Voor honden tot 14 kilo
+Veilig bevonden tijdens crash test
+geeft de hond extra veiligheid
- hogere prijs 
- maar 1 maat

Concusie hondenzitjes auto

Voor zwaarder honden tot 14 kilo raden we de Pet Safetyseat van Solvit aan. Wilt u uw hond een afgeschermde plek geven, dan is de Solvit Car Cuddler een goede optie. Voor kleine honden tot 11 kilo is er een ruime keuze. Solvit heeft een hoge afwerking. Reist u vaak met de trein of bus dan is de Doxtasy Carseat Kennel een goede optie. De Doxtasy booster seat is een uitstekende aanwinst voor kleine honden. De Solvit tag-a-long heeft een andere bevestiging en kan in de juiste hoogte versteld worden voor uitzicht naar buiten. De Tag-a-long heeft een zachte comfortabele afwerking.

Ontdek alle hondenartikelen om veilig en prakitsch met uw hond op reis te gaan.

Met een hondenautozitje vervoert u veilig uw kleine hond. Voor grote honden kunt u kiezen uit een hondengordel in combinatie met een hondentuig. Fijne, veilige kilometers samen met uw hond in zijn eigen hondenzitje voor in de auto.

Geplaatst in Keuzehulp hondenartikelen Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert