• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Hond uitlaten

13-10-2014 21:19

Hond uitlaten

Als baasje is het noodzakelijk uw hond(en) 3 tot 4 x per dag uit te laten. Geen klein blokje om maar een echte wandeling. Zo kan de hond zijn energie kwijt. Zorg voor afwisseling. Dat is niet alleen leuk voor de hond, maar ook voor u.

Hondenriem

Tegenwoordig zijn er veel hondenriemen om uw hond aangelijnd uit te laten. Ookal is uw hond aangelijnd, vergeet niet uw hond commando's te geven als u wilt da t de hond komt. Trekt u inplaats van roepen dan kan het zijn dat uw hond steeds minder goed gaat luisteren. De hond zal denken dat hij niet meer hoeft te luisteren, omdat u niets zegt op het moment dat hij aan de riem zit. Een Flexi riem verandert telkens van lengte. De hond weet niet tot waar hij kan gaan. Dit kan het trekken aan de riem stimuleren.

Er zijn ook hondenriemen met een dubbele of extra functie. Zo zijn er schokabsorberende hondenriemen, riemen met een extra handvat, zodat u de hond, mocht dat nodig zijn even kort kunt pakken. De voorkeur voor Nylon of Leer is persoonlijk. Om de kleur hoeft u het niet te laten. Leer en Nylon zijn allebei in vele hippe kleuren verkrijgbaar.

Uitlaten in de Zomer

Probeer tijdens de hete zomerdagen uw hond zoveel mogelijk in de koele ochtenduren of late avonduren uit te laten. Een hond kan moeilijk zijn warmte kwijt. Laat u toch uw hond rond het warmere middaguur uit, zorg dan voor verkoeling en genoeg water. Honden zijn gevoelig voor hitteberoertes. Ook het asfalt is in de zomer erg heet. Gras of gewoon tegels is tijdens de hete dagen veel prettiger voor de hond. Zo voorkom je problemen met de voetzolen. Als het kan, zoek dan verkoeling in het bos of leuker en beter nog bij het water.

Hond uitlaten in de winter

De vacht van de hond is de belangrijkste temperatuur regelaar. Niet elke hond heeft een dikke vacht die hem beschermt tegen gure, winterse omstandigheden.

Hondenkleding

Hondenkleding beschermt de honden die het snel koud hebben of door en door nat worden. Wat te denken van 3x per dag in de stromende regen naar buiten. De honden komen nat en vies weer binnen. Het huis begint naar hond te ruiken en even lekker uitschudden gebeurt natuurlijk altijd op een ongewenste plek. Hondenkleding kan dus wel degelijk praktisch en functioneel zijn. Is de hond toch nat geworden? Wrijf hem dan zo snel mogelijk droog, bijvoorbeeld met de hondenhanddoek

Koud?

Bah, koud. Bewegen is de manier om warm te worden en te blijven. Is het koud, begin dan met rustig lopen en zorg ervoor dat u en de hond in beweging blijven. Sneeuw eten kan braken en diaree veroorzaken. Het lijkt zo onschuldig, maar het kan nare gevolgen hebben voor uw hond.

Stokken

Honden zijn gek op apporteren. Stokken zijn een leuk object om mee te gooien en op te kauwen. Hout versplintert snel en kan dus wonden veroorzaken of erger nog vast komen te zitten. Bevroren takken versplinteren nog sneller. Een echte afrader dus. Er is veel keuze in apporteer speelgoed. Takken zijn gratis, maar kunnen een flinke dierenarts rekening veroorzaken.

Gevoelige Poten

Honden hebben gevoelige poten. Controleer daarom regelmatig op steentjes, sneetjes en andere wonden of problemen. In de winter wordt er vaak met pekel gestrooid. Spoel de pootjes daarom af met lauw water. Likt de hond zijn poten schoon dan kan de pekel diaree of braken veroorzaken.

De hond in de Sneeuw

Sneeuw is een leuke afwisseling. Geweldig hoe jong en oud zich kunnen vermaken in de sneeuw. Ook de meeste honden genieten volop van de sneeuw. Maar kijk uit voor ijsballetjes tussen de voetkussens. Wanneer sneeuw tussen de voetkussens komt van uw hond, dan smelt dit. Door de omgevingstemperatuur bevriest dit toch weer. Vooral honden met een lange vacht kunnen last hebben van de ijsballetjes. Vaseline op de poten - niet te vaak- of hondenschoentjes zijn een goede oplossing.

In het donker

Het laatste rondje met de hond is vaak in het donker. Of het nu binnen of buiten de bebouwde kom is, gezien worden is belangrijk voor de veiligheid.  Reflecterende halsbanden, hondentuigen en hondenriemen lichten op zodra het belicht wordt. Een of lampje verlicht uit zichzelf.

Tip:

Lichtgevende hondenartikelen

Veilig uw hond uitlaten in elk seizoen.

Labels:

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert