Aqua Coolkeeper koelmat scottish Grey

Aqua Coolkeeper koelmat

Bestel mee

Aqua Coolkeeper Bandana Scottish Grey

Aqua Coolkeeper koel Bandana

Aqua Coolkeeper koelhalsband schottisch grey grote hond

Aqua coolkeeper koelhalsband hond

Aqua Coolkeeper koelmat

 • Aqua Coolkeeper koelmat
 • houdt uw hond koel en gezond tijdens warme dagen
 • 3 kleuren leverbaar
 • Voor grote en kleine honden
 • 5 maten verkrijgbaar
Vanaf € 19,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
50AQMASG1

Een koelmat voor honden? Waarom

Aqua Coolkeeper is ideaal om uw hond een koele plek te bieden. Door oa. te hijgen kunnen honden hun teveel aan lichaamswarmte kwijt. Een hond kan maar een klein gedeelte van zijn overtollige warmte zo kwijt raken. Daarom zijn honden gevoelig voor oververhitting en kan dit soms leiden tot hitteberoerte. De koelmat van Aqua coolkeeper helpt uw hond om op een veilige manier koel te blijven. Door op de koelmat te gaan liggen wordt de buik verkoeld. De hond kan zelf bepalen of hij wel of niet op de koelmat gaat liggen. Vaak moeten de honden wel wennen aan het idee om op iets kouds te gaan liggen.

Leestip: Keuzehulp koelmat

Verlichting bij warme temperaturen

De koelmat geeft verlichting bij hitte stress, verhoogde lichaamstemperatuur en benauwdheid door warmte. De koelmat is gemaakt van dik katoen waarin koelkristallen zijn verwerkt. Deze speciaal ontwikkelde kristallen kunnen zich volzuigen met water, tot wel 200 keer hun begin grootte.

Toepassing Koelmat

U dompeld de verkoelende hondenmat in koud water, en laat de aqua coolkeeper ongeveer 10 minuten in liggen. Als de kristallen het water hebben opgenomen hebben ze een verkoelende werking. De mat is dan ook opgezet en lekker zacht. Afhankelijk van de omstandigheden, de snelheid van verdamping, houdt de koelmat tussen de 2 en 5 dagen hun verkoelende eigenschappen. De koelmat kan keer op keer gebruikt worden. Alle Aqua Coolkeeper koelprodukten worden geleverd met een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Keer de koelmat regelmatig, liefst 2x of 3x per dag. Dit voorkomt schimmelvorming.

Zie ook onze overige hondenartikelen.

Bekijk onze blog Verkoeling voor uw hond. of het gevaar van oververhitting bij honden.

Voor Actieve hond?

U kunt uw hond een lekker koel rustplekje geven met een koelmat. Tijdens het uitlaten kan uw hond het te warm krijgen bij warme dagen. Wij raden u aan met de hitte rekening te houden en uw hond tijdens de ochtend of avonduren uit te laten, wanneer het minder heet is. Heeft uw hond het toch te snel te heet, dan is de koelhalsband een uitkomst bieden.

Verkoelende hondenmat voor alle honden

De koelmat is verkrijgbaar in 5 maten. De hond hoeft er niet geheel op te kunnen liggen. De hondenpoten mogen er beste naast liggen. Het belangrijkste is dat de hond er met de buik of rug bijna volledig op kan liggen. Voor de juiste maat kunt ook u de afmeting van de mand pakken. De koelmat hoeft niet precies zo groot te zijn, mag iets kleiner, maar dit is een goede indicatie. De Aqua coolkeeper koelmat is er in de volgende maten.

 • S 40 cm x 30 cm - kleine honden
 • M 60 cm x 50 cm - kleine middelgrote honden
 • L 80 cm x 60 cm - middelgrote honden
 • XL 90 cm x 80 cm - grote honden
 • XXL 100 cm x 90 cm - grote honden of meerdere honden

Kleuren

De koelmat van Aqua coolkeeper is er in 4 kleuren.

 • Pacific Blue
 • Red western
 • Roses
 • Scottish grey

De koelmat biedt uw hond een koel plekje. De verkoeling op de buik zorgt ervoor dat uw hond het niet te warm krijgt. Tijdens warm weer is een koelmat ideaal voor honden die het te snel te warm hebben.

Bekijk de volledige collectie Aqua Coolkeeper

Dit is een artikel uit de collectie verkoeling.

Een Aqua Coolkeeper koelmat geeft uw hond een heerlijk verkoelend plekje tijdens de zomer.

Meer informatie
Fabrikant: Aqua coolkeeper
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aqua Coolkeeper koelmat
Uw waardering

Bestel mee