• Niet goed geld terug
  • Specialist in hondentuigen
  • Betalen op rekening

Water voor uw vogels

21-12-2014 14:07

water voor de vogels

Ziektebron

Water is vaak de belangrijkste bron van bacterien ed. Het drinkwater staat stil en warmt snel op op kamertemperatuur. Dit is voor bacterien ed. een goede voedingsbron om te groeien. Water kan dan ook makkelijk ziektes verspreiden.

Oplossing?

Maak de drinkfontein of waterbakjes 1x per week goed schoon. Daarnaast kunt u het water verzuren. Door water te verzuren wordt de bacteriegroei onderdrukt. 1 gram op 1 liter water is voldoende, maar kan ook langzaam opgevoerd worden tot 6 gram per liter.

Resultaat

Het resultaat zal zijn dat de vogels minder vatbaar zijn voor darminfecties en infecties aan de krop en slokdarm. De vogels worden gezonder en hebben minder antibiotica nodig.

Middelen

Aanzuren van water kunt u op 3 manieren doen. Citroenzuur, zoutzuuroplossing of appelazijn. Nadeel van appelazijn is dat het na te gaan is hoe zuur het is en doseren das wat moeilijker is. Citroenzuur is een goed verkrijgbaar middel om bacterie groei in het water te remmen.

Calcium toevoegen

Zuur bindt calcium zodat calcium minder goed opgenomen wordt. Wel kunt u het hele jaar door het water aanzuren. Biedt uw vogel extra calcium aan in de vorm van grit of sepia.

Speciale dank

De speciale dank gaat uit naar Dibevo en Dr Hedwig van der Horst.

Geplaatst in Informatieve artikelen door

Jessica Kikkert